-
tanto
Мнение
от tanto » 01 Фев 2011 14:20
jim_beam написа:tanto написа:Привет,
А запушеn podoben клапан може ли да доведе до по-голям разход на гориво. И въобще има ли друг проблем, който може да повиши разхода на гориво - дизел. Става дума за Рав4 D-CAT 177 hp?
разбира се,че може!дори това е единия от признаците,че тоя клапан е затлачен!когато вече твърде много се запълни светват 3-те предупреждения на дисплея: 'check engine,vsc,4x4'.а d-cat по принцип има 5-ти инжектор преди катализатора и ако много се кара градско или къси разстояния няма да може да изгори саждите и ще пикае здраво.
затова запомни едно-недей да караш с по-малко от 1800-2000 оборота!
това са ти 2-те неща,които винаги трябва да проверяваш и редовно да чистиш-егр и инжектора!
ps: не знам тук не ползвате ли търсачката,100 пъти съм дал link със снимки и указание точно за рав4!

Благодаря, аз лично съм питал и друг път за клапана, както и за по-високия разход, но просто не в една тема. А линка за почистването си ми го пращал. Просто не съм имал време да дам да го почистят, а разхода ме смущава и като видях настоящата тема реших отново да питам.
В сервиза ми казаха, че замърсения клапан не винаги (даже рядко) води до повишаване на разхода. Също казаха, че трябва от време на време да я изкарвам извън града за да "издухам саждите" и се опитвам да го спазвам. Иначе разхода сякаш се покачва с всеки изминал ден

tanto
-
IvoDobrev
- Благодарил/а: 1 път
Мнение
от IvoDobrev » 01 Фев 2011 22:43
Преди месец смених ЕГР-а с нов след една дълга история. Това което се промени - не усещам толкова турбо-дупката както преди, колата в най-големите студове пали от първият път, разхода (дано не е съвпадение) е много незначително надолу на дълъг път, в града мисля че се подобри по-осезаемо, но пак не е с кой знае колко - всъщност това не е показател защото и с дефектният датчик колата не е имала висок разход. Поне вече не ми набива грешки защото е крайно неприятно да ти светне половината табло и на снега да не ти работи тракшън контрол и кво ли още не.
IvoDobrev
-
Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
Мнение
от Akima » 02 Фев 2011 02:51
Dizzle написа:
да! много бих се радвал ако някой сподели
Заповядай:

Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".
Akima
-
iv_cho
Мнение
от iv_cho » 15 Мар 2011 23:13
tanto написа:jim_beam написа:tanto написа:Привет,
А запушеn podoben клапан може ли да доведе до по-голям разход на гориво. И въобще има ли друг проблем, който може да повиши разхода на гориво - дизел. Става дума за Рав4 D-CAT 177 hp?
разбира се,че може!дори това е единия от признаците,че тоя клапан е затлачен!когато вече твърде много се запълни светват 3-те предупреждения на дисплея: 'check engine,vsc,4x4'.а d-cat по принцип има 5-ти инжектор преди катализатора и ако много се кара градско или къси разстояния няма да може да изгори саждите и ще пикае здраво.
затова запомни едно-недей да караш с по-малко от 1800-2000 оборота!
това са ти 2-те неща,които винаги трябва да проверяваш и редовно да чистиш-егр и инжектора!
ps: не знам тук не ползвате ли търсачката,100 пъти съм дал link със снимки и указание точно за рав4!

Благодаря, аз лично съм питал и друг път за клапана, както и за по-високия разход, но просто не в една тема. А линка за почистването си ми го пращал. Просто не съм имал време да дам да го почистят, а разхода ме смущава и като видях настоящата тема реших отново да питам.
В сервиза ми казаха, че замърсения клапан не винаги (даже рядко) води до повишаване на разхода. Също казаха, че трябва от време на време да я изкарвам извън града за да "издухам саждите" и се опитвам да го спазвам. Иначе разхода сякаш се покачва с всеки изминал ден

Колеги, от скоро съм с Авенсис и искам да попитам на колко километра трябва да се почиства EGR-a?
iv_cho