Въпрос за Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D
Въпрос за Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D
Здравейте,
решил съм да взимам този модел около 2005г. (85kw).
Ще се радвам да чуя малко мнения какво да гледам и на какво да обърна внимание при покупка на такъв автомобил.
До момента съм ходил да гледам само един и ми направи впечатление, че на празен ход и включен климатроник (изключен климатик) оборотите бяха по-високи, когато го изключи, паднаха (не помня колко бяха).
Мислех си, че за такава големина на двигателя няма да има значение, но може и да е нормално.
Другото което се сещам е при полежение, че има копче за регулиране на градусите (което се предполага, че е климатроника), защо има отделно копче за климатика :?
Благодаря за отговорите.
Ще се радвам да чуя малко мнения какво да гледам и на какво да обърна внимание при покупка на такъв автомобил.
До момента съм ходил да гледам само един и ми направи впечатление, че на празен ход и включен климатроник (изключен климатик) оборотите бяха по-високи, когато го изключи, паднаха (не помня колко бяха).
Мислех си, че за такава големина на двигателя няма да има значение, но може и да е нормално.
Другото което се сещам е при полежение, че има копче за регулиране на градусите (което се предполага, че е климатроника), защо има отделно копче за климатика :?
Благодаря за отговорите.
-
Всички автомобили, които имат климатроник (автоматичен климатик) имат копче за вкл/изкл на климатика - това не трябва да те учудва. Можеш да си нагласиш 22 градуса, но да не искаш да работи климатика.
Иначе Версото е хубава кола, но аз бих те посъветвал да обмислиш 1.8 бензин - много по-евтин за поддръжка и с по-малко възможни главоболия.
Иначе Версото е хубава кола, но аз бих те посъветвал да обмислиш 1.8 бензин - много по-евтин за поддръжка и с по-малко възможни главоболия.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
Единствено разхода на бензина ме притеснява. Но то като се замисли човек, дали ще даваш за бензин, или за подръжката на дизела...
Най-вероятно ще гледам и от двата модела, пък каквото харесам ще взимам.
И още нещо, може ли някой да каже какъв е този бутон "NAVI" при положение, че няма дисплея за навигация (или не става въпрос за навигация).
Мерси за отговора.
И още нещо, може ли някой да каже какъв е този бутон "NAVI" при положение, че няма дисплея за навигация (или не става въпрос за навигация).
Мерси за отговора.
-
заготовка за навигация - фабричната навигация използва дисплея на аудио системата и заради това на всички коли има такъв бутон, но реално почти всички нямат нави.draki4ka написа:Единствено разхода на бензина ме притеснява. Но то като се замисли човек, дали ще даваш за бензин, или за подръжката на дизела...
Мерси за отговора.
А иначе - разход около 10 л/100 км градско, дизела незнам колко дава, но не по малко от 8 според мен.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Ако е дизел, трябва да е 2.2; Ако търсиш такива втора ръка, всичките са на голям километраж. Иначе върви по-добре от бензина има 6-та предавка..gh0s7r1d3r написа:заготовка за навигация - фабричната навигация използва дисплея на аудио системата и заради това на всички коли има такъв бутон, но реално почти всички нямат нави.draki4ka написа:Единствено разхода на бензина ме притеснява. Но то като се замисли човек, дали ще даваш за бензин, или за подръжката на дизела...
Мерси за отговора.
А иначе - разход около 10 л/100 км градско, дизела незнам колко дава, но не по малко от 8 според мен.
draki4ka, виждам че караш бензин версо 2006. Моята е същата, но е карана малко.
Нещо което ми прави неприятно впечетление е че педала за съединителя е тежък и ме натоварва значително на градско шофиране. При теб имало ли е такъв проблем когато е била колата на 20 000 км?
-
- Обратна връзка:
Съединителя и при мен е така!Тежък е,даже не е тежък ами е жилав по-скоро!Но така си е от малка
!За разход на гориво не мога да кажа по отделно грдско извънградско ама среден от 5 до 6 литра!Абсолютно съм сериозен,и не си измислям!Крам и бензинова кола(служебна)и силно се съмнявам бензиново версо да има 10 на 100 разход в града!!Мисля че ще е някъде към 12 реално особено зимата!За голямо мое съжаление Версото ми стои в гаража и за една година има навъртяни едва 3-4 000 км!Причината е че имам малко бебе(6 м.)и не пътуваме на никъде!А иначе много ми липсват дългите екскурзии!Колата е страхотна на дълго!Даже се замислям и за продажба но не виждам алтернатива освен Новото Версо или някое голямо комби!Ако някой има интерес моля на лични !Колата е на 148 000 км засега безпроблемна!!!Купувана е в БГ и е с един собственик!АЗ!

Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.
Да, може да се каже че е 'жилав'. Сравнявам с фиестата на жена ми, която е супер за градско каране.павел павлов написа:Съединителя и при мен е така!Тежък е,даже не е тежък ами е жилав по-скоро!Но така си е от малка!За разход на гориво не мога да кажа по отделно грдско извънградско ама среден от 5 до 6 литра!Абсолютно съм сериозен,и не си измислям!Крам и бензинова кола(служебна)и силно се съмнявам бензиново версо да има 10 на 100 разход в града!!Мисля че ще е някъде към 12 реално особено зимата!За голямо мое съжаление Версото ми стои в гаража и за една година има навъртяни едва 3-4 000 км!Причината е че имам малко бебе(6 м.)и не пътуваме на никъде!А иначе много ми липсват дългите екскурзии!Колата е страхотна на дълго!Даже се замислям и за продажба но не виждам алтернатива освен Новото Версо или някое голямо комби!Ако някой има интерес моля на лични !Колата е на 148 000 км засега безпроблемна!!!Купувана е в БГ и е с един собственик!АЗ!
За разхода си абсолютно прав. 10/100 в София се постига само неделно, при нормални външни температури. Тези дни се движи около 12, или повече в зависимост от трафика.
-
Пак се почна с разхода ;) Стига заблуждавахте човека. Версото си харчи, защото е 1.5т (с шофьор), какъвто и да е двигателя, но си е супер кола!
За 5-годишно Версо, може би бензиново е по-добър вариант. Дизела след 5 год. може да поднесе скъпи изненади.
Ма от опит бих препоръчал да се купува чисто ново на лизинг, отколкото старо за 20 000 лева примерно. Това е най-чибания вариант, защото лесно може да се оркъпи като ново от скрити дефекти. Няма гаранция ит.н.. По-добре си плати 10-15к първоначална и си вземи новото Версо 2.2 150к.с.
За 5-годишно Версо, може би бензиново е по-добър вариант. Дизела след 5 год. може да поднесе скъпи изненади.
Ма от опит бих препоръчал да се купува чисто ново на лизинг, отколкото старо за 20 000 лева примерно. Това е най-чибания вариант, защото лесно може да се оркъпи като ново от скрити дефекти. Няма гаранция ит.н.. По-добре си плати 10-15к първоначална и си вземи новото Версо 2.2 150к.с.
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com
www.red-vertex.com
Re: Въпрос за Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D
Приятелю, може и да греша (ако е така, нека ме поправи някой по-сведущ), но климатроник наричат (както викат ксерокс на всяка копирна машина) "автоматичен климатик" т.е. такъв, който поддържа автоматично дадена температура или в дадения случай мени скоростта на вентилатора в зависимост от зададената и постигната температура. Затова има "врътка" за настройка на температурата и друга за степени на вентилатора, като "Auto" е за "климатроника". Копчето е само за включване в режим на охлаждане.draki4ka написа:Здравейте,
Благодаря за отговорите.
Ако колата не е загряла и включиш отоплението на купето (температура + някаква степен на вентилатора), компютърът автоматично повишава оборотите на празен ход, за да ти загрее колата по-бързо и да имаш възможно по-скоро топъл въздух в купето, не че на колата ти и трябват по-високи обороти, за да върти вентилатора. Когато двигателят загрее до зададена температура, същите обороти автоматично слизат на по-ниска стойност. Поне при мен е така.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
Колега, принципно не съм съгласен да се твърди, че новите коли не създават главоболия, дори и да имат гаранция. Също така, имай предвид, че най-голямата пазарна обезценка на автомобилите е до 5-тата година от тяхното производство, като е възможно на 5-тата година, подобен автомобил да струва до 35-40% от цената като нов. Това според мен си е изгодна сделка за купувача и съвсем не за продавача.rashkov написа:Пак се почна с разхода ;) Стига заблуждавахте човека. Версото си харчи, защото е 1.5т (с шофьор), какъвто и да е двигателя, но си е супер кола!

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Изгодата всеки си преценява сам. Аз също не съм фен на чисто новите автомобили след като съм карал 2 чисто нови коли, но всеки сам си решава. Автомобила за лично ползване е разход и е "пасив" в счетоводен план. Всички губим от това.
Бих посъветвал Дракичка да се оглежда за някой по-запазен екземпляр на 4-5 годишна възраст, без значение дали е бензин или дизел. И двата варианта са добри като е здрава колата.
Бих посъветвал Дракичка да се оглежда за някой по-запазен екземпляр на 4-5 годишна възраст, без значение дали е бензин или дизел. И двата варианта са добри като е здрава колата.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Е за да има автомобили на по 4-5г все някой трябва да си е куил нова колаzi_zi_top написа:Изгодата всеки си преценява сам. Аз също не съм фен на чисто новите автомобили след като съм карал 2 чисто нови коли, но всеки сам си решава. Автомобила за лично ползване е разход и е "пасив" в счетоводен план. Всички губим от това.

А наличието на автомобила в счетоводният баланс води до намаляване на данък печалба който се плаща. Вярно разсрочено за 4 години. Така че фирмата реално печели

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Това казвам и аз!Vesko написа:...
Е за да има автомобили на по 4-5г все някой трябва да си е куил нова кола

Всеки сам си се знае и си прави сметката! За всеки влак си има пътници!
И аз съм минал през различни етапи на мислене. Преди не съм си помислял да карам употребяван автомобил. Сега пък много трудно може да ме убеди някой в предимствата на чисто новия автомобил.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.