Въпрос за Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D

draki4ka

Въпрос за Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D

Мнение от draki4ka » 27 Фев 2011 20:48

Здравейте,
решил съм да взимам този модел около 2005г. (85kw).
Ще се радвам да чуя малко мнения какво да гледам и на какво да обърна внимание при покупка на такъв автомобил.
До момента съм ходил да гледам само един и ми направи впечатление, че на празен ход и включен климатроник (изключен климатик) оборотите бяха по-високи, когато го изключи, паднаха (не помня колко бяха).
Мислех си, че за такава големина на двигателя няма да има значение, но може и да е нормално.
Другото което се сещам е при полежение, че има копче за регулиране на градусите (което се предполага, че е климатроника), защо има отделно копче за климатика :?
Благодаря за отговорите.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 28 Фев 2011 00:46

Всички автомобили, които имат климатроник (автоматичен климатик) имат копче за вкл/изкл на климатика - това не трябва да те учудва. Можеш да си нагласиш 22 градуса, но да не искаш да работи климатика.
Иначе Версото е хубава кола, но аз бих те посъветвал да обмислиш 1.8 бензин - много по-евтин за поддръжка и с по-малко възможни главоболия.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

draki4ka

Мнение от draki4ka » 01 Мар 2011 11:41

Единствено разхода на бензина ме притеснява. Но то като се замисли човек, дали ще даваш за бензин, или за подръжката на дизела...
Най-вероятно ще гледам и от двата модела, пък каквото харесам ще взимам.
И още нещо, може ли някой да каже какъв е този бутон "NAVI" при положение, че няма дисплея за навигация (или не става въпрос за навигация).
Мерси за отговора.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 01 Мар 2011 20:36

draki4ka написа:Единствено разхода на бензина ме притеснява. Но то като се замисли човек, дали ще даваш за бензин, или за подръжката на дизела...
И още нещо, може ли някой да каже какъв е този бутон "NAVI" при положение, че няма дисплея за навигация (или не става въпрос за навигация).
Мерси за отговора.
заготовка за навигация - фабричната навигация използва дисплея на аудио системата и заради това на всички коли има такъв бутон, но реално почти всички нямат нави.
А иначе - разход около 10 л/100 км градско, дизела незнам колко дава, но не по малко от 8 според мен.

waterman

Мнение от waterman » 02 Мар 2011 10:11

gh0s7r1d3r написа:
draki4ka написа:Единствено разхода на бензина ме притеснява. Но то като се замисли човек, дали ще даваш за бензин, или за подръжката на дизела...
Мерси за отговора.
заготовка за навигация - фабричната навигация използва дисплея на аудио системата и заради това на всички коли има такъв бутон, но реално почти всички нямат нави.
А иначе - разход около 10 л/100 км градско, дизела незнам колко дава, но не по малко от 8 според мен.
Ако е дизел, трябва да е 2.2; Ако търсиш такива втора ръка, всичките са на голям километраж. Иначе върви по-добре от бензина има 6-та предавка..

draki4ka, виждам че караш бензин версо 2006. Моята е същата, но е карана малко.
Нещо което ми прави неприятно впечетление е че педала за съединителя е тежък и ме натоварва значително на градско шофиране. При теб имало ли е такъв проблем когато е била колата на 20 000 км?

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 02 Мар 2011 10:50

Съединителя и при мен е така!Тежък е,даже не е тежък ами е жилав по-скоро!Но така си е от малка tongue.gif !За разход на гориво не мога да кажа по отделно грдско извънградско ама среден от 5 до 6 литра!Абсолютно съм сериозен,и не си измислям!Крам и бензинова кола(служебна)и силно се съмнявам бензиново версо да има 10 на 100 разход в града!!Мисля че ще е някъде към 12 реално особено зимата!За голямо мое съжаление Версото ми стои в гаража и за една година има навъртяни едва 3-4 000 км!Причината е че имам малко бебе(6 м.)и не пътуваме на никъде!А иначе много ми липсват дългите екскурзии!Колата е страхотна на дълго!Даже се замислям и за продажба но не виждам алтернатива освен Новото Версо или някое голямо комби!Ако някой има интерес моля на лични !Колата е на 148 000 км засега безпроблемна!!!Купувана е в БГ и е с един собственик!АЗ!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

waterman

Мнение от waterman » 02 Мар 2011 11:15

павел павлов написа:Съединителя и при мен е така!Тежък е,даже не е тежък ами е жилав по-скоро!Но така си е от малка tongue.gif !За разход на гориво не мога да кажа по отделно грдско извънградско ама среден от 5 до 6 литра!Абсолютно съм сериозен,и не си измислям!Крам и бензинова кола(служебна)и силно се съмнявам бензиново версо да има 10 на 100 разход в града!!Мисля че ще е някъде към 12 реално особено зимата!За голямо мое съжаление Версото ми стои в гаража и за една година има навъртяни едва 3-4 000 км!Причината е че имам малко бебе(6 м.)и не пътуваме на никъде!А иначе много ми липсват дългите екскурзии!Колата е страхотна на дълго!Даже се замислям и за продажба но не виждам алтернатива освен Новото Версо или някое голямо комби!Ако някой има интерес моля на лични !Колата е на 148 000 км засега безпроблемна!!!Купувана е в БГ и е с един собственик!АЗ!
Да, може да се каже че е 'жилав'. Сравнявам с фиестата на жена ми, която е супер за градско каране.
За разхода си абсолютно прав. 10/100 в София се постига само неделно, при нормални външни температури. Тези дни се движи около 12, или повече в зависимост от трафика.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 03 Мар 2011 01:52

12 ми е давала само при -10 градуса. Последните няколко седмици си е около 10, незнам кое му е толкова невероятно. Иначе май и моя педал е жилав, още повече ако го сравня с този на Яриса.

rashkov
Обратна връзка:

Мнение от rashkov » 06 Мар 2011 01:55

Пак се почна с разхода ;) Стига заблуждавахте човека. Версото си харчи, защото е 1.5т (с шофьор), какъвто и да е двигателя, но си е супер кола!

За 5-годишно Версо, може би бензиново е по-добър вариант. Дизела след 5 год. може да поднесе скъпи изненади.

Ма от опит бих препоръчал да се купува чисто ново на лизинг, отколкото старо за 20 000 лева примерно. Това е най-чибания вариант, защото лесно може да се оркъпи като ново от скрити дефекти. Няма гаранция ит.н.. По-добре си плати 10-15к първоначална и си вземи новото Версо 2.2 150к.с.
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com

neznaiko

Re: Въпрос за Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D

Мнение от neznaiko » 07 Мар 2011 14:40

draki4ka написа:Здравейте,
решил съм да взимам този модел около 2005г. (85kw).
Ще се радвам да чуя малко мнения какво да гледам и на какво да обърна внимание при покупка на такъв автомобил.
До момента съм ходил да гледам само един и ми направи впечатление, че на празен ход и включен климатроник (изключен климатик) оборотите бяха по-високи, когато го изключи, паднаха (не помня колко бяха).
Мислех си, че за такава големина на двигателя няма да има значение, но може и да е нормално.
Другото което се сещам е при полежение, че има копче за регулиране на градусите (което се предполага, че е климатроника), защо има отделно копче за климатика :?
Благодаря за отговорите.
Приятелю, може и да греша (ако е така, нека ме поправи някой по-сведущ), но климатроник наричат (както викат ксерокс на всяка копирна машина) "автоматичен климатик" т.е. такъв, който поддържа автоматично дадена температура или в дадения случай мени скоростта на вентилатора в зависимост от зададената и постигната температура. Затова има "врътка" за настройка на температурата и друга за степени на вентилатора, като "Auto" е за "климатроника". Копчето е само за включване в режим на охлаждане.

Ако колата не е загряла и включиш отоплението на купето (температура + някаква степен на вентилатора), компютърът автоматично повишава оборотите на празен ход, за да ти загрее колата по-бързо и да имаш възможно по-скоро топъл въздух в купето, не че на колата ти и трябват по-високи обороти, за да върти вентилатора. Когато двигателят загрее до зададена температура, същите обороти автоматично слизат на по-ниска стойност. Поне при мен е така.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D

vortexx
Обратна връзка:

Мнение от vortexx » 07 Мар 2011 15:52

rashkov написа:Пак се почна с разхода ;) Стига заблуждавахте човека. Версото си харчи, защото е 1.5т (с шофьор), какъвто и да е двигателя, но си е супер кола!

За 5-годишно Версо, може би бензиново е по-добър вариант. Дизела след 5 год. може да поднесе скъпи изненади.

Ма от опит бих препоръчал да се купува чисто ново на лизинг, отколкото старо за 20 000 лева примерно. Това е най-чибания вариант, защото лесно може да се оркъпи като ново от скрити дефекти. Няма гаранция ит.н.. По-добре си плати 10-15к първоначална и си вземи новото Версо 2.2 150к.с.
Колега, принципно не съм съгласен да се твърди, че новите коли не създават главоболия, дори и да имат гаранция. Също така, имай предвид, че най-голямата пазарна обезценка на автомобилите е до 5-тата година от тяхното производство, като е възможно на 5-тата година, подобен автомобил да струва до 35-40% от цената като нов. Това според мен си е изгодна сделка за купувача и съвсем не за продавача. dry.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 07 Мар 2011 16:50

Изгодата всеки си преценява сам. Аз също не съм фен на чисто новите автомобили след като съм карал 2 чисто нови коли, но всеки сам си решава. Автомобила за лично ползване е разход и е "пасив" в счетоводен план. Всички губим от това.

Бих посъветвал Дракичка да се оглежда за някой по-запазен екземпляр на 4-5 годишна възраст, без значение дали е бензин или дизел. И двата варианта са добри като е здрава колата. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Мар 2011 16:52

zi_zi_top написа:Изгодата всеки си преценява сам. Аз също не съм фен на чисто новите автомобили след като съм карал 2 чисто нови коли, но всеки сам си решава. Автомобила за лично ползване е разход и е "пасив" в счетоводен план. Всички губим от това.

Бих посъветвал Дракичка да се оглежда за някой по-запазен екземпляр на 4-5 годишна възраст, без значение дали е бензин или дизел. И двата варианта са добри като е здрава колата. :thumbsup:
Е за да има автомобили на по 4-5г все някой трябва да си е куил нова кола smile.gif

А наличието на автомобила в счетоводният баланс води до намаляване на данък печалба който се плаща. Вярно разсрочено за 4 години. Така че фирмата реално печели smile.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 07 Мар 2011 16:57

Vesko написа:...
Е за да има автомобили на по 4-5г все някой трябва да си е куил нова кола smile.gif
Това казвам и аз! :thumbsup:
Всеки сам си се знае и си прави сметката! За всеки влак си има пътници!
И аз съм минал през различни етапи на мислене. Преди не съм си помислял да карам употребяван автомобил. Сега пък много трудно може да ме убеди някой в предимствата на чисто новия автомобил. wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор