Въпрос Ангренажен ремък и ролки Корола 2 D4D -1CD-FTV 81Kw

Аватар
martod

Мнение от martod » 01 Мар 2011 14:47

dgargamel написа:добре Вие къде си ги сменяте тия ремъци?
Ми ние не ги сменяме, караме докато се скъсат .. biggrin.gif

Ако не можеш да си намериш в СЗ кой да ти го смени, обади се на ЛС, ама и аз съм около Пловдив .. smile.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

dgargamel

Мнение от dgargamel » 01 Мар 2011 19:26

TATI написа:Е на дизела пък какво толкова имам да свалям. Малко кори от двигателя, дясната кора на подкалника, капака на ангренажа. Другото са неща, които се свалят и при другите автомобили - шайби на колянов вал, ремъци за климатици, алтернатори и пр. Ама айде, че се отплеснахме от темата. Тази смяна я правя на 100к км и мога да си позволя да си я направя сам, дори и два дена да го сменям. Инструмента го имам,схемата прави едно, прави две , условията също, уменята и тях. Едва ли някой друг ще го направи по-различно от мен с тази разлика, че аз ще знам къде какво съм пипал. И изобщо не виждам какво толкова му се плашат на тоя ангренаж, та хората едва ли не бягат като дявол от тамян. "Това важи и за прословутия демпферена маховик" - сякаш някой ще ги изяде.
Работата тука не е до плашене а до плащане, защото ако отида в представителството тук в Ст. Загора сами се сещате, колко ще ме обръснат имайки предвид, че малко обслужване при тях е 270-280 лв. Другото което ме безпокои, е че когато попитах да ли авенсиса ми има VSC те ме питаха, какво е това и се наложи да има обяснявам че е като ESP и т. н. После ми казаха, че нямали тестер и не можели да я проверят единствено погледнаха дали има датчици. А горе долу това са причините да не искам да ходя там.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 01 Мар 2011 19:53

dgargamel написа: Работата тука не е до плашене а до плащане, защото ако отида в представителството тук в Ст. Загора сами се сещате, колко ще ме обръснат имайки предвид, че малко обслужване при тях е 270-280 лв. Другото което ме безпокои, е че когато попитах да ли авенсиса ми има VSC те ме питаха, какво е това и се наложи да има обяснявам че е като ESP и т. н. После ми казаха, че нямали тестер и не можели да я проверят единствено погледнаха дали има датчици. А горе долу това са причините да не искам да ходя там.
Да, така е, но пък ето че колегите са ти дали вариант, който ще ти излезе по-евтин от сервиза. Ст. Загора - Пловдив ти е час път по магистралата. Отиваш, хем се запознаваш с тях, хем гледаш какво ръчкат по колата, хем и те бира ще пият. Частите си ги купуваш от раздела купува/продава и си уреден. А и ще спестиш някой и друг лев. Всеки официален сервиз дере кожи за всичко. За пример: На Киата от подписа, ТО на 30к км е скромните 430 лв. Аз им казах, че толкова пари за 3л наливно масло не давам и си го смених сам. Е, вече съм без тяхната гаранция на двигателя, а съм с моя си гаранция. Авенсиса, който събира 6л масло + филтър ми е 180 лв смяната.
По спомен, смяна на ангренаж на королата в далечната 2003г ми искаха около 860 лв с части и труд и 8ч престой при тях. Не им ги дадох.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 02 Мар 2011 03:33

whitefang написа:Басмане то смяната на ангренажа на Д4Д -то не е ракетна наука , само дето ще мутрябват един куп инструменти + се сваля сума ти неща за да го смениш. За Официален сервиз да забрави че ще му дадат минимум 6 човеко-часа работа.
Еми ако вземе да даде тези 500-600лв. за труд , които ще му вземат да си купи инструменти може да се окаже и по-добре оборудван от някой сервизи biggrin.gif ! А относно свалянето на неща много са малко автомобилите на , които лесно се сменява ангренаж и все повече са тези на , които трябва да се разглоби половината кола . Така , че Тойота в това отношение си е културен автомобил .

А тоя пък марто само гледа как да изкара една черпавка долния му вагаджия tongue.gif laugh.gif .

Аватар
martod

Мнение от martod » 02 Мар 2011 09:31

Bass_Man написа:
А тоя пък марто само гледа как да изкара една черпавка долния му вагаджия tongue.gif laugh.gif .
Не е така tongue.gif пак си объркал трамвая .. biggrin.gif
На скоро в една тема ти бях казал, че имам 4 коли (3 Японки и 1 Мерцедес) за ВАГ-ина никъде не съм споменавал ... biggrin.gif
В момента съм само с 2 tongue.gif Японски (Мерцедеса и Акорда ги продадох) :whistle: така че определението ти "вагаджия" е грешно като данъчната декларация на ЦСКА ... laugh.gif
Освен това, се включих доста по късно в темата и ви изчаках нарочно да видя какво ще му предложите освен почерпката (виж колко съм колегиален cool.gif ) но гледам че никой от вас, не му спомена за риска който поема, ако смени само ремък и ролки ..
Нито за водната помпа го предупредихте, че е под ремъка и ако текне след време, всичко се сваля на ново (пак трябва да ви черпи biggrin.gif ) , нито за газовият обтегач нещо му казахте, че ако излезе и той за смяна, трябва да ви черпи 2-3 дена докато доставят новия ..
Само гледате почерпката, аматИОри tongue.gif такива .. laugh.gif biggrin.gif laugh.gif

dgargamel

Мнение от dgargamel » 02 Мар 2011 13:14

А тука става интересно! Значи освен ремъците, трябва да се сменят още водна помпа и газов обтегач. Последните неща задължителни ли са или препоръчителни и цената на всичко ориентировъчно колко е?

Аватар
martod

Мнение от martod » 02 Мар 2011 17:26

Водната помпа е препоръчително, защото е под ремъците и ако се наложи после смяна, всичко се сваля наново, освен това играе паразитно колело на ангренажа ..
Обтегача е задължителен според всеки сервиз, иначе не дават гаранция, но като се провери твоят в какво състояние е, може и да се прескочи ..
Цените на всичко грубо са от 500 до 600 лв с различни марки части ..

dgargamel

Мнение от dgargamel » 02 Мар 2011 19:50

мерси за съветите остана да се ориентирам къде да отида.

Публикувай отговор