Въпрос за свещи NGK иридиум + платина

krasikalchev

Въпрос за свещи NGK иридиум + платина

Мнение от krasikalchev » 27 Фев 2011 21:23

Здравейте колеги,
търся информация за свещи на NGK иридиеви с платинено покритие на отрицателния електрод. По каталог от Denso за двигател 4AFE дават VK20 или VK20Y, но не мога да разбера на кой модел по NGK съответстват. Едно приятелче си бил купил такива за Сузуки Витара/ 2л / 2001 г. но вече не му трябват щото джипа го няма и ще ми ги подари. Каза че бройката била към 40 - 50 лева., но не знам дали ще паснат на моя двигател. Свещите ще дойдат при мен след около седмица и ше знам точно какви са но ако някой знае кой модел точно е за моя двигател, ще съм благодарен за инфото. Изтеглих каталога на NGK за 2010 г. но не намерих нужната информация - дават само модела на обикновените свещи. След едночасово търсене в Google успях да разбера само, че на GEo Prism 1,6 4AFE пасват IFR5T11, обаче по каталога на DENSO този модел го дават като аналог нa VK16. За други модели двигатели (1AZ - FE, 2ZZ- GE) работещи с IK20 и VK20 на Denso, по NGK дават IFR6T11 за този тип двигател. Объркването е пълно :(. Някой може ли да каже какво точно подхожда за 4 AFE. Аз в момента съм с IK20 ( iridium) и съм много доволен, но предполагам, че иридий + платина ще е още по добре.
Благодаря предварително.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Въпрос за свещи NGK иридиум + платина

Мнение от Scott » 27 Фев 2011 21:31

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Re: Въпрос за свещи NGK иридиум + платина

Мнение от Bass_Man » 28 Фев 2011 03:15

krasikalchev написа:............ Аз в момента съм с IK20 ( iridium) и съм много доволен, но предполагам, че иридий + платина ще е още по добре.
Благодаря предварително.
Е какво очакваш да стане с тези свещи ? Принципно + им е , че са много издръжливи , а не че ще ти хвръкне колата , като ги сложиш . Даже съм съвсем сигурен , че щом в момента си със скъпи свещи нищо няма да се промени .

krasikalchev

Мнение от krasikalchev » 28 Фев 2011 11:42

Здравей Bass_Мan,
сигурен съм че ще е така, но все пак подаръци не отказаме biggrin.gif . Не знам тези в момента колко ще изкарат - само на 15000 км. са но ще имам и едни резервни ако се окажат че стават за 4AFE. Ако някой е карал с такова NGK да каже модела.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 01 Мар 2011 00:33

Малко са лудите дето ще дадат толкова пари за такива хубави свещи за такъв тип консуматорски автомобил tongue.gif . Обикновенно такива свещи се купуват за по-форсирани/наточени автомобили та е много малка вероятността някой да е пробвал :whistle: .

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 01 Мар 2011 01:16

Bass_Man написа:Малко са лудите дето ще дадат толкова пари за такива хубави свещи за такъв тип консуматорски автомобил tongue.gif . Обикновенно такива свещи се купуват за по-форсирани/наточени автомобили та е много малка вероятността някой да е пробвал :whistle: .

@Басс
- значи според теб аз съм луд,защото карам Е12-ката 1.4 с Denso Iridium Power. tongue.gif :whistle:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

krasikalchev

Мнение от krasikalchev » 01 Мар 2011 21:15

Свещите са вече при мен NGK IFR6J11 - по размер на резбата, брой полюси и топлинно число отговарят на Denso VK20 но дизайна на електродите им е специално разработен за горивната камера на някои модели двигатели на Suzuki, Honda и Daihatsu. За Тойота и Лексус модела се казва IFR6T11, за Мазда IFR6Е11. Предполагам, че разликите не са чак толкова съществени и ще свършат работа - няма да ги хвърля я, човека все пак е дал 200 кинта за тях.

Scott

Мнение от Scott » 01 Мар 2011 22:08

krasikalchev написа:...Предполагам, че разликите не са чак толкова съществени и ще свършат работа - няма да ги хвърля я, човека все пак е дал 200 кинта за тях.
Само внимавай да не са 'по-дълбоки' и да се подават под ГМТ на буталото biggrin.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 02 Мар 2011 03:24

Akima написа:
@Басс
- значи според теб аз съм луд,защото карам Е12-ката 1.4 с Denso Iridium Power. tongue.gif :whistle:
Казах , че са малко , а не че ви няма tongue.gif .

Публикувай отговор