Въпрос за свещи NGK иридиум + платина
-
Въпрос за свещи NGK иридиум + платина
Здравейте колеги,
търся информация за свещи на NGK иридиеви с платинено покритие на отрицателния електрод. По каталог от Denso за двигател 4AFE дават VK20 или VK20Y, но не мога да разбера на кой модел по NGK съответстват. Едно приятелче си бил купил такива за Сузуки Витара/ 2л / 2001 г. но вече не му трябват щото джипа го няма и ще ми ги подари. Каза че бройката била към 40 - 50 лева., но не знам дали ще паснат на моя двигател. Свещите ще дойдат при мен след около седмица и ше знам точно какви са но ако някой знае кой модел точно е за моя двигател, ще съм благодарен за инфото. Изтеглих каталога на NGK за 2010 г. но не намерих нужната информация - дават само модела на обикновените свещи. След едночасово търсене в Google успях да разбера само, че на GEo Prism 1,6 4AFE пасват IFR5T11, обаче по каталога на DENSO този модел го дават като аналог нa VK16. За други модели двигатели (1AZ - FE, 2ZZ- GE) работещи с IK20 и VK20 на Denso, по NGK дават IFR6T11 за този тип двигател. Объркването е пълно :(. Някой може ли да каже какво точно подхожда за 4 AFE. Аз в момента съм с IK20 ( iridium) и съм много доволен, но предполагам, че иридий + платина ще е още по добре.
Благодаря предварително.
търся информация за свещи на NGK иридиеви с платинено покритие на отрицателния електрод. По каталог от Denso за двигател 4AFE дават VK20 или VK20Y, но не мога да разбера на кой модел по NGK съответстват. Едно приятелче си бил купил такива за Сузуки Витара/ 2л / 2001 г. но вече не му трябват щото джипа го няма и ще ми ги подари. Каза че бройката била към 40 - 50 лева., но не знам дали ще паснат на моя двигател. Свещите ще дойдат при мен след около седмица и ше знам точно какви са но ако някой знае кой модел точно е за моя двигател, ще съм благодарен за инфото. Изтеглих каталога на NGK за 2010 г. но не намерих нужната информация - дават само модела на обикновените свещи. След едночасово търсене в Google успях да разбера само, че на GEo Prism 1,6 4AFE пасват IFR5T11, обаче по каталога на DENSO този модел го дават като аналог нa VK16. За други модели двигатели (1AZ - FE, 2ZZ- GE) работещи с IK20 и VK20 на Denso, по NGK дават IFR6T11 за този тип двигател. Объркването е пълно :(. Някой може ли да каже какво точно подхожда за 4 AFE. Аз в момента съм с IK20 ( iridium) и съм много доволен, но предполагам, че иридий + платина ще е още по добре.
Благодаря предварително.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Въпрос за свещи NGK иридиум + платина
Е какво очакваш да стане с тези свещи ? Принципно + им е , че са много издръжливи , а не че ще ти хвръкне колата , като ги сложиш . Даже съм съвсем сигурен , че щом в момента си със скъпи свещи нищо няма да се промени .krasikalchev написа:............ Аз в момента съм с IK20 ( iridium) и съм много доволен, но предполагам, че иридий + платина ще е още по добре.
Благодаря предварително.
-
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
Bass_Man написа:Малко са лудите дето ще дадат толкова пари за такива хубави свещи за такъв тип консуматорски автомобил. Обикновенно такива свещи се купуват за по-форсирани/наточени автомобили та е много малка вероятността някой да е пробвал
.
@Басс - значи според теб аз съм луд,защото карам Е12-ката 1.4 с Denso Iridium Power.

-
Свещите са вече при мен NGK IFR6J11 - по размер на резбата, брой полюси и топлинно число отговарят на Denso VK20 но дизайна на електродите им е специално разработен за горивната камера на някои модели двигатели на Suzuki, Honda и Daihatsu. За Тойота и Лексус модела се казва IFR6T11, за Мазда IFR6Е11. Предполагам, че разликите не са чак толкова съществени и ще свършат работа - няма да ги хвърля я, човека все пак е дал 200 кинта за тях.