Анкета:Купували ли сте гуми втора употреба за вашия автомоби
Определено не се смятам за глупав като карам с гуми втора ръка.zi_zi_top написа:Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif
Тук е строго индивидуално.Зависи кои колко кара?
А и гуми на по 5-6000 км. вместо за 480 лв. да ги вземеш за 150лв. си е що годе добре.А го има и другия момент ,че не всеки може да си купува нови гуми всяка година.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
+1miLen4o написа:Определено не се смятам за глупав като карам с гуми втора ръка.zi_zi_top написа:Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif
А и гуми на по 5-6000 км. вместо за 480 лв. да ги вземеш за 150лв. си е що годе добре.А го има и другия момент ,че не всеки може да си купува нови гуми всяка година.

Имам приятел,който си взема втора ръка,ама ги хвърля след края на сезона и винаги е с по-нови гуми от моите /по нов DOT/ - респективно освен износването трябва да се помисли и за стареене в определен период от време.

Според мен и двамата сте абсолютно прави!Akima написа:+1miLen4o написа:Определено не се смятам за глупав като карам с гуми втора ръка.zi_zi_top написа:Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif
А и гуми на по 5-6000 км. вместо за 480 лв. да ги вземеш за 150лв. си е що годе добре.А го има и другия момент ,че не всеки може да си купува нови гуми всяка година.![]()
Имам приятел,който си взема втора ръка,ама ги хвърля след края на сезона и винаги е с по-нови гуми от моите /по нов DOT/ - респективно освен износването трябва да се помисли и за стареене в определен период от време.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Темата е безумно безмислена!
Както аз няма да убедя никого в моята теза, така и вие няма да ме убедите да използвам гуми след екслоатационната им годност, дори да съм ги купил чисто нови. За мен гуми с ДОТ над 5 години или с протектор достигнал 6 мм са само за боклука.
Предпочитам да се возя с трамвай, но не и да управлявам автомобил с негодни гуми.
Както аз няма да убедя никого в моята теза, така и вие няма да ме убедите да използвам гуми след екслоатационната им годност, дори да съм ги купил чисто нови. За мен гуми с ДОТ над 5 години или с протектор достигнал 6 мм са само за боклука.
Предпочитам да се возя с трамвай, но не и да управлявам автомобил с негодни гуми.
Последно промяна от zi_zi_top на 28 Фев 2011 17:13, променено общо 1 път.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Говорим за гуми втора употреба с DOT 2-3год.!Никой не е казал,че е хубаво да се купуват гуми,които са се изпекли и са станали твърди като пластмаса!Това наистина е пълно безумие.zi_zi_top написа:Темата е безумно безмислена!
Както аз няма да убедя никого в моята теза, така и вие няма да ме убедите да използвам гуми след екслоатационната им годност, дори да съм ги купил чисто нови. За мен гуми с ДОТ над 5 години и протектор достигнал 6 мм са само за боклука.

Темата че е безмислена е така!zi_zi_top написа:Темата е безумно безмислена!
Аз не искам да те убеждавам в нищо просто изказвам друга гледна точка.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Много хора по белите страни си купуват колата, дадено ниво на изпълнение, зимно време им я дават със зимни гуми, но човека след няма и месец си взима по-големи джантоци за новата каляска и маха старите гуми с джантите - това е МНОГО често срещано явление, но там пътищата им позволяват да карат с гума 40-50мм височина! Така че, защо ви съмнява, че излизат наистина читави гуми втора ръка?! Ако си купиш колата оборудвана, но имаш или си харесал други джанти или мразиш други марки гуми освем Мишелин примерно - ЗАЩО НЕ!? Хора всякакви, както тук, така и там. СЪГЛАСЕН съм, че се продават и МНОГО буклуци, но това не се отнася само за гумите - за частите за колите, за накладки, за дискове, за водни помпи - ВСИЧКО! Любимата дума на повечето българи е ДАЛАВЕРА biggrin.gif И все си мисли, че може да има и още, и още, и още по-ниска цена, но за сметка на какво рядко мисли..... Кумеца ми има автосалон и той нови гуми не купува, първо защото никой няма да оцени колата с гуми или без, второ над 80% изобщо не им дреме и не разбират много какво гледат! Както едното е вярно, така и другото, но ако човек си гледа и се интересува, ще вземе качествени гуми, дори втора ръка! Моите зимни втора употреба са на по 1-2 години и имат грайфер след зимния сезон, но аз ги махам
Преди две зими си взех нови Йокохами и ефекта беше същия като поведение на колата - а аз си знам колата МНОГО добре 

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Все от нещо трябва да се умре.Хора се раждат от спукана гума и умират пак от спукана гума.Живот,мама му,а парите все не стигат.В кофти момент старите гуми са сигурна смърт,ама то всяка смърт е сигурна.zi_zi_top написа:Темата е безумно безмислена!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
"Днес ги возиш, утре те возят....nowyaris написа:В кофти момент старите гуми са сигурна смърт,ама то всяка смърт е сигурна.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Добре, а каква марка нови гуми си купуваш (зимни и летни)?zi_zi_top написа:Темата е безумно безмислена!
BMW e46 320d
+1Me4oKyX написа:Много хора по белите страни си купуват колата, дадено ниво на изпълнение, зимно време им я дават със зимни гуми, но човека след няма и месец си взима по-големи джантоци за новата каляска и маха старите гуми с джантите - това е МНОГО често срещано явление, но там пътищата им позволяват да карат с гума 40-50мм височина! Така че, защо ви съмнява, че излизат наистина читави гуми втора ръка?! Ако си купиш колата оборудвана, но имаш или си харесал други джанти или мразиш други марки гуми освем Мишелин примерно - ЗАЩО НЕ!? Хора всякакви, както тук, така и там. СЪГЛАСЕН съм, че се продават и МНОГО буклуци, но това не се отнася само за гумите - за частите за колите, за накладки, за дискове, за водни помпи - ВСИЧКО! Любимата дума на повечето българи е ДАЛАВЕРА biggrin.gif И все си мисли, че може да има и още, и още, и още по-ниска цена, но за сметка на какво рядко мисли..... Кумеца ми има автосалон и той нови гуми не купува, първо защото никой няма да оцени колата с гуми или без, второ над 80% изобщо не им дреме и не разбират много какво гледат! Както едното е вярно, така и другото, но ако човек си гледа и се интересува, ще вземе качествени гуми, дори втора ръка! Моите зимни втора употреба са на по 1-2 години и имат грайфер след зимния сезон, но аз ги махамПреди две зими си взех нови Йокохами и ефекта беше същия като поведение на колата - а аз си знам колата МНОГО добре

TOYOTA Avensis D4D-2002g.
ако не можеш да си купуваш нови гуми всяка година--то значи с твоя пробек си купуваш по 2-3 пъти в годината стари гуми за по 150 лева с рисковете им? чие не купуваме нови за да купуваме всяка година,,,а именно за да не купуваме ...miLen4o написа:Определено не се смятам за глупав като карам с гуми втора ръка.zi_zi_top написа:Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif
милене мисля че темата е подходяща да разкажеш какво се случи с твоята карина и как замина на тотал???
имам предложение,,модераторите да не трием обява за гуми-2ра употреба до 3 години,всичко друго,и който не пише дот--под ножа???...така кажете. няма нужда от цял раздел за 5 обяви годишно biggrin.gif
мисля че вече говорим за белите лястовици,в предвид че в бг повечето нови гуми които се продават са на 2 години:)