Corolla Verso - мнение

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Treach

Corolla Verso - мнение

Мнение от Treach » 13 Фев 2011 19:20

Здравейте отново,
Преди 2 седмици бях питал за повече инфо за Авенсис. Днес се разходих малко из Горубляне и ми хареса това
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Ясно, че е компромисен вариант спрямо Авенсис, но пък е и по-евтино.
Хареса ми, че колата е широка, приличен багажник и салона беше запазен. Какви са като цяло отзивите за този модел на Toyota?

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 13 Фев 2011 20:24

незнам доколко тази корола версо има общо с моята (следващия модел), но ако има поне малко общо, не се замисляй. лично моето мнение за Корола Версо 2, е че е най-добрата тойота за европейския пазар.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 14 Фев 2011 00:28

Колата е добре направена,но като гледам волана е шит,което не е нещо лошо - на моята Корола волана започна да се бели на 90к,а тази е на 100к. wacko.gif

Иначе огледай добре шофъорската врата - изглежда ми пребоядисвана и май не са докарали цвета,но по снимка само толкова.

Иначе модела е добър - издържлива кола с евтина подръжка. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

rockmetal

Мнение от rockmetal » 14 Фев 2011 01:26

Абсолютно. Разминаването отляво - калник, броня, врати - е толкова явно и то по снимка. Представям си на място какво е.

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 14 Фев 2011 03:42

Иначе е с хубави гуми :thumbsup:
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Аватар
Georgepetrov137

Мнение от Georgepetrov137 » 14 Фев 2011 16:01

И това 100хл км за тези пари е прекалено хубаво, за да е истина :)
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 14 Фев 2011 16:38

Автомобила не е лош.Само да беше 1.8...Иначе лично на мен това Verso ми е по-удобно от по-новото.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 14 Фев 2011 21:43

Akima написа:Колата е добре направена,но като гледам волана е шит,което не е нещо лошо - на моята Корола волана започна да се бели на 90к,а тази е на 100к. wacko.gif
Започнах да се съмнявам в зрението си. Къде тоя волан е обелен? И защо е шит.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Фев 2011 21:55

Автомобилите над 1 година без пребоядисвани детайли са редки като девствените студентки в Студентски град.
В следващите 2-3 години тези детайли почти сигурно ще бъдат пребоядисани отново. "Боя кола не кара!"

Единственият важен въпрос е в какво състояние е ДВГ и трансмисията и да се огледа състоянието на купето за тежки деформации от ПТП. Иначе за тези пари е "Слънце".
Друг проблем е, че с този ДВГ трябва да си нагодиш стила на шофиране в по-високи обороти за да е достатъчно динамична.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 14 Фев 2011 22:06

LEXUS написа:
Akima написа:Колата е добре направена,но като гледам волана е шит,което не е нещо лошо - на моята Корола волана започна да се бели на 90к,а тази е на 100к. wacko.gif
Започнах да се съмнявам в зрението си. Къде тоя волан е обелен? И защо е шит.
Волана не е обелен - бил е обелен/ожулен и си личи,че е претапициран/шит - на човека просто му спестиха 60-100 лева. :whistle:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Фев 2011 22:21

Според мен волана си е с оригиналната кожа и не е претапициран.
1. Изглежда пропорционално износен на останалите детайли в интериора, точно като за 100 000 км.
2. Нивото е LUNA и заводски си е тапициран с кожа.
3. Шевът е като заводския /не, че някои тапицери не го правят/.

Малко дразнещ дефект са счупените щори на левия централен въздуховод, но това е сравнително лесно поправим кусур.

Съвет към кандидат-тойотаджията wink.gif - огледай я хубаво, направи и тест драйв и я закарай за диагностика в сервиз, за да не ти се върже на 15000 лв.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 15 Фев 2011 09:40

zi_zi_top написа:Според мен волана си е с оригиналната кожа и не е претапициран.
1. Изглежда пропорционално износен на останалите детайли в интериора, точно като за 100 000 км.

Малко дразнещ дефект са счупените щори на левия централен въздуховод, но това е сравнително лесно поправим кусур.

Съвет към кандидат-тойотаджията wink.gif - огледай я хубаво, направи и тест драйв и я закарай за диагностика в сервиз, за да не ти се върже на 15000 лв.
Абсолютно прав си,докторе! :thumbsup:
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 15 Фев 2011 14:21

zi_zi_top написа:Според мен волана си е с оригиналната кожа и не е претапициран.

Това ми се наби веднага и на мен. Иначе търговеца не е пестил козметични материали за да "напудри" колата - салон, дв.отсек. За съжаление (и мое лично мнение) под пудрата си личи едно уморено е експлоатирано конче. 100К е вероятно 1/2 от истинския пробег.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 18 Фев 2011 23:09

Владислав написа:

Докторът е абсолютно прав, това исках да му кажа на Акима. smile.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 19 Фев 2011 13:05

Владислав написа:

+1 :thumbsup:

Публикувай отговор