Няма да ти давам сложни неща, най-простото да започнеш, като за теб:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_engine
По-бавното загряване си идва точно от високото КПД, колкото и да не ти се вярва.
Относно статистиката за такситата - отговарям само за Германия - дизелите са над 90%, и пак толкова от шофьорите им са турци, пакистанци и подобни. От 50-ти таксиметъра тук които съм ползвал в последните години, само двама са били немци (или по-точно говореха чист немски и блъскаха на немци, може би са били втора генерация преселници).
Беше развил някаква мисъл, че нафтата нещо била кофти за стените на цилиндъра и износвала мотора ? Айде прочети малко, най-зле са бензиновите по този параметър.
Заради високата компресия дизела използва по-голяма част от енергията на горивото и излизащите газове са по-студени. Т.е. с по-малко енергия.
Браво, сам ли се сети? Твоята бензинка като вземеш да я натискаш по-малко ли гори, или в града ти гори по-малко отколкото извън града? biggrin.gifА и пак ти казвам колкото по-дълго и по-леко караш нафтата толкова повече и се показват предимствата .
Всеки мотор може да гори по-малко когато произвежда по-малко мощност като абсолютно количество. А всеки мотор е най-икономичен като отношение мощност към изгорено гориво на 100% натоварване. Ама трудно се намират пътища за такова каране. Освен е Германия, дето умрелите дизелови таксита могат да си позволят тоя режим при 170-180 по аутобаните.
Самочувствието е хубаво нещо когато не преминава в нещо друго ... Ама няма да е лошо да направиш нещо да го защитиш малко че напоследък липсва данни ... Сега, ако вземеш да кажеш в коя област се имаш за по-умен, ще е хубаво, щото аз в карането на снегорини съм тотално бос, признавам си, и не мога да се сравнявам с теб (по-простичко да си го кажа малко нескромно - в доста технически области се имам за доста навътре, ама не се бия в гърдите по форумите).има хора , които знаят повече от мен но тези хора не сте вие с Гичо
Евала че си ги оправил - не разбрах кое си оправил, ама отдавна не съм чел темата и може да ми се губи нещо.btw аз грешките от горе си ги оправих я да видим дали на теб и гичката ще ви дойде акъла
KiLLer ти е казал нещо, дето си е азбучна истина, и ти го знаеш, ама ревеш насреща му?
Какво да направят хората , да почнат да си съчиняват теории че да не ги псуваш и обиждаш наред? Това може да стане в bassmanbg.net, ама не и тука.