Питане за Avensis D4D

gicho

Мнение от gicho » 10 Фев 2011 18:23

Ало, Басс, пак те удари шайбата нанякъде?

Няма да ти давам сложни неща, най-простото да започнеш, като за теб:

http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_engine

По-бавното загряване си идва точно от високото КПД, колкото и да не ти се вярва.

Относно статистиката за такситата - отговарям само за Германия - дизелите са над 90%, и пак толкова от шофьорите им са турци, пакистанци и подобни. От 50-ти таксиметъра тук които съм ползвал в последните години, само двама са били немци (или по-точно говореха чист немски и блъскаха на немци, може би са били втора генерация преселници).

Беше развил някаква мисъл, че нафтата нещо била кофти за стените на цилиндъра и износвала мотора ? Айде прочети малко, най-зле са бензиновите по този параметър.

Заради високата компресия дизела използва по-голяма част от енергията на горивото и излизащите газове са по-студени. Т.е. с по-малко енергия.
А и пак ти казвам колкото по-дълго и по-леко караш нафтата толкова повече и се показват предимствата .
Браво, сам ли се сети? Твоята бензинка като вземеш да я натискаш по-малко ли гори, или в града ти гори по-малко отколкото извън града? biggrin.gif

Всеки мотор може да гори по-малко когато произвежда по-малко мощност като абсолютно количество. А всеки мотор е най-икономичен като отношение мощност към изгорено гориво на 100% натоварване. Ама трудно се намират пътища за такова каране. Освен е Германия, дето умрелите дизелови таксита могат да си позволят тоя режим при 170-180 по аутобаните.
има хора , които знаят повече от мен но тези хора не сте вие с Гичо
Самочувствието е хубаво нещо когато не преминава в нещо друго ... Ама няма да е лошо да направиш нещо да го защитиш малко че напоследък липсва данни ... Сега, ако вземеш да кажеш в коя област се имаш за по-умен, ще е хубаво, щото аз в карането на снегорини съм тотално бос, признавам си, и не мога да се сравнявам с теб (по-простичко да си го кажа малко нескромно - в доста технически области се имам за доста навътре, ама не се бия в гърдите по форумите).

btw аз грешките от горе си ги оправих я да видим дали на теб и гичката ще ви дойде акъла
Евала че си ги оправил - не разбрах кое си оправил, ама отдавна не съм чел темата и може да ми се губи нещо.

KiLLer ти е казал нещо, дето си е азбучна истина, и ти го знаеш, ама ревеш насреща му?
Какво да направят хората , да почнат да си съчиняват теории че да не ги псуваш и обиждаш наред? Това може да стане в bassmanbg.net, ама не и тука.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 10 Фев 2011 18:47

абе някой изобщо отговори ли на човека? biggrin.gif

бензин vs. дизел RULZ!!!!! biggrin.gif :wav:
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Mitko

Мнение от Mitko » 10 Фев 2011 19:10

Той човека май започва да се навива на бензин/газ. Какво ще кажат вещите лица във форума?
Да запалим нова искра biggrin.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 10 Фев 2011 20:26

mirott написа:Басчо,ае да спреш да обиждаш,става ли?!Моля те,спазвай добрия тон.:))).Не квалифицирай хора който не познаваш.Спри се!
Накисни си главата в оцет да омекне малко за да можеш да приемаш и обещавам да спра ! tongue.gif
gicho написа:Ало, Басс, пак те удари шайбата нанякъде?

.............................
Леко да не пръцнеш ве ! biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif
Ама нещо май много на серизоно се взимаш ве май нещо те е ударила шайбата я пиши неграмотните си мнения по-сбитичко , че не ми се чете половин час овчи мисли tongue.gif .

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Фев 2011 20:40

айде стига сте давали това по-бавно загряване на дизела като недостатък,абсолютно всички съвременни дизели имат вградено подгряване.поне в австрия е така.
пример:
рав4 има ел. подгряване в радиатора(отпред) както и печка на нафта на вебасто.последната се включва с бутон и според описанието прави топъл въздух след само 90 сек.
подгряване на горивото имат така или иначе.
всички реномирани марки ги имат OEM тия неща!
та преди евентуална покупка тия неща могат да се изискат от представителството даже и в бг.ако трябва се прави поръчка,все пак за нова кола се дават немалко стинки! dry.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 10 Фев 2011 23:27

Много правилно се ориентира човека , хем по-евтино гориво хем по-евтина поддръжка :thumbsup: . ( я сега да видиме кой ще ревне за клапаните ? )

Mitko

Мнение от Mitko » 10 Фев 2011 23:46

Чак пък толко да са слаби тези клапани,не ми се вярва. Иначе прочетох доста по тази тема.

scorpion

Мнение от scorpion » 11 Фев 2011 09:29

С нетърпение очаквам масовото навлизане на електрическите автомобили на достъпни цени. Тогава ще имаме още един участник в битката за кой по-на : дизел-безнин-газ-електричество biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Апропо вече има недоволни от електр.автомобили. Били безшумни и затова им монтирали специално устройство за имитация на звук на ДВГ biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

mirott
Благодарил/а: 16 пъти
Получена  благодарност: 23 пъти

Мнение от mirott » 11 Фев 2011 11:34

Басчо,ти май от дума се не разбираш,а?!Да ти не накисна твойта кратуна некаде само...ае спри се бе!!!Баси неразбрания човек!Ем не разбира,ем се заяжда,ем обижда!

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 11 Фев 2011 20:18

За заяждане ОК ама за другите неща wacko.gif . Начи ся вие ако очаквате някой да ви прави поклон до земята за всяко мнение няма как да стане не се правете на ощипани ! Нито съм ви запсувал нито сам ви наругал , като хората ( не , че не заслужавате biggrin.gif ) . Така , че не ми се правете на много засегнати и сърдити защото няма да се трогна особенно нито някой друг .
Та сега ако искате направете една тема да си спорим с вас няма нищо напратоив тмън ще понаучите нещо . Но спрете да коментирате тук защото достатъчно се изложихте !
Гичо се излага с всеки един пост от , както пребивава във форума от няколко месеца ! И , като се появи не знаеше какво е ПД нищо , че спореше за неговите "преимущества" . Няколко месеца след това вече ми спори как точно гори нафтата wacko.gif .
Ти сега ми се правиш на интересен за маслата и не знам за още какви си минали неща дето само ти си ги знаеш . Ако имате нещо конкретно направете тема ако не не спамете ! Това е технически раздел не кой е по-по-най ! Айде със здраве tongue.gif !
Ако много искаш нещо някъде да си накисваме може да дойдеш на еко-то или пиши на лично да ти дам тел. да не ме "търсиш" много !

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 11 Фев 2011 20:28

Нали се сещате какво ще стане с темата, ако продължавате в същия дух?

mirott

Мнение от mirott » 11 Фев 2011 20:28

Дидо,крайно време беше:)))Недоизживяно детство...айде със здраве,Бассчо:))).

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 11 Фев 2011 20:32

Лично съм го помолил днес да се включи в темата :thumbsup: !

mirott

Мнение от mirott » 11 Фев 2011 20:34

Аз пък днес се запознах с него,и забравих да го помоля да те помоли да се поозаптиш...Пич голям е Дидо:)!

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 11 Фев 2011 20:35

Ти да не си бил тоя с Хондата ве ?

Публикувай отговор