Информация за Авенсис

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
D4D

Мнение от D4D » 05 Фев 2011 16:32

marci написа:Treach

Mога да ти направя едно предложение Авенсис 05.2008г. Екзекутив 2.2Д4Д на 28500км първи собственик в гаранция за 13000лв. за мен и още 15 вноски по 800лв+ остатъчна 2500лв.

Ако искаш подробности на лични. rolleyes.gif
Колега ама ти сериозно ли?
13+12+2,5= 27500? за кола на три години?

Аватар
marci

Мнение от marci » 05 Фев 2011 17:06

D4D написа:

Mога да ти направя едно предложение Авенсис 05.2008г. Екзекутив 2.2Д4Д на 28500км първи собственик в гаранция за 13000лв. за мен и още 15 вноски по 800лв+ остатъчна 2500лв.

Много ли ти се виждат.... ами 28500км какво ще кажеш като преди месец е минала обслужване клас Б. а има и още неща но на лични.
Avensis 2.2 D4D

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 05 Фев 2011 18:46

D4D написа:

Що,ти за кола на три години и 28 хил.колко искаш да дадеш/.Мойто Яре е на три год и 15 хил.Колко да му искам?

Treach

Мнение от Treach » 06 Фев 2011 00:47

Ето тук сега видях още една обява, която не изглежда лоша, въпреки, че не е на малко километри, но то това нали се знае как стоят нещата...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не ме подлъгват тези сензори за дъжд и бла-бла, а това, че е по-новата модификация и е нов внос отвън (което също както е известно е доста съмнително).

Аватар
D4D

Мнение от D4D » 06 Фев 2011 09:07

marci написа:Много ли ти се виждат.... ами 28500км какво ще кажеш като преди месец е минала обслужване клас Б..
nowyaris написа:Що,ти за кола на три години и 28 хил.колко искаш да дадеш/.Мойто Яре е на три год и 15 хил.Колко да му искам?
Не ме разбирайте погрешно, аз също имам 5 годишна кола, на жената е на 3 (на 8000 км - кара я само в града, на дълъг път - с мойта), затова и аз бих искал цените да са такива на употребяваните, ама...

Ако като нова колата е 40к, то само ДДС-то и е 9к., т.е. чисто нова на 0км е 31к. А само като излезе от магазина, цената и пада с ще 20%.
Това с километрите е много относително - имам приятел с пасат 2007 на 16500 км, ама тоя пасат не излиза от сервиза и километрите дето е навъртял са от/до сервиза. Има и перфектно попълнена и много дълга сервизна история - обявил го е за 19000 и още не може да го продаде... а свсеки изминал ден цената и пада, а километрите не растат. Иначе всеки джамбазин ще ти нагласи одометъра на колкото ти душа поиска.
Затова моя съвет е да се ориентирате по цените на които се продават употребяваните автомобили, не на тези на които се обявяват. Ето ти една с по ниска вноска и общо 24к http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

nowyaris

Мнение от nowyaris » 06 Фев 2011 09:20

Цените са си такива,каквито ги определи продавача,не купувача./освен ако нещо е на зор работата,ама това е друго/.живота е така устроен,че който има,ползва,който не-гледа.В ОФФ-топик има една такава тема за жените.

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 06 Фев 2011 09:59

nowyaris написа:Цените са си такива,каквито ги определи продавача,не купувача.
Може и малко да не си прав..... Какво като продавача е определил цена и никои не ше да му вземе "продукта" на така определената цена....

Според мен активната страна е КУПУВАЧА в този случай и тои има възможност да избира т.е. да определи цената в някакви рамки....
На това му викат още и "пазарлък" - много красноречива дума. А и всичси знаем че обявените цени са ТАВАН от които всеки продавач предварително е заложил отбив......Със сигурнос няма кола втора употреба която да се е продала или купила на обявената първоначална цена.......

nowyaris

Мнение от nowyaris » 06 Фев 2011 10:27

Ако не съм на зор,няма да бързам да продавам и ще чакам да ми излезе някой с парите,които бих искал да взема.Нарочно взех женска кола,хем на моята половинка да и е готино,хем с оглед на бъдещи клиенти. laugh.gif .И двамата знаем ,че жена с пари е по-зле от луд с картечница.А и винаги има някой хапльо,готов да се раздели с определена сума заради едното ебане.Огледай се по улиците на нашите градове и ще разбереш,че съм прав./приблизително/ :thumbsup:

Аватар
D4D

Мнение от D4D » 06 Фев 2011 11:12

nowyaris написа:Ако не съм на зор,няма да бързам да продавам и ще чакам да ми излезе някой с парите,които бих искал да взема.
Успех с чакането! Определено си в грешка относно кой определя цената - това е винаги пазара! По време на пика на кризата цените на употребяваните се бяха качили, но сега когато хората вече по-лесно могат да си купят нова кола (говоря за Европа-откъдето идват мнозинството употребявани коли) и все по изгодни условия за лизинг...

Аватар
marci

Мнение от marci » 06 Фев 2011 12:12

Тук с изгодните условия за лизин сега, не съм съгласен особено на Тойота новия Optimal Leasing ето ти техен пример за 49082лв. цената е приблизителна с нов Авенсис 2.2д.
Prius 1.8 HSD Luna, Месечна вноска от 505 лв.
Условия за финансов лизинг с опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД: цена на автомобил Toyota Prius 1.8 HSD Luna с включена продуктова такса – 49 082.00 лв. с ДДС; променлив годишен лихвeн процент – 5.25%, формиран от 3-мес. EURIBOR + надбавка 4.25% (промяната се отчита в края на всяко тримесечие); срок на лизинговия договор – 60 месеца; месечна вноска – до 519.28 лв. с ДДС; стойност на опцията 30% – 14 724.60 лв. с ДДС; финансирана стойност (общ размер на кредита) – 39 265.60 лв. с ДДС; авансова вноска (самоучастие) 20% – 9 816.40 лв. с ДДС, ГПР – 13.99%; общи разходи по кредита: 1) еднократна такса управление 1.5% – 588.98 лв. с ДДС, 2) разходи за застраховки в ЗАД "Алианц България": „Пълно автокаско” (на 1 вноска, ежегодно) – 2 403.05 лв. за 1-та година при тарифно число 4.896% и "Гражданска отговорност" (ежегодно) - 265 лв. за 1-та година, 3) данък МПС (ежегодно) – 138.99 лв. за 1-та година, 4) лихви за целия период – 6 066.93 лв., 5) други еднократни първоначални разходи (регистрация в КАТ, комплект КАТ) - 250.00 лв.; Общо дължима сума, включваща такса управление, авансова вноска, главница, лихви и всички свързани с кредита първоначални и ежегодни разходи (в т.ч.застраховки и данък МПС за целия период на кредита) – 66 634.83 лв. Промяна в лихвения процент или разходите по кредита може да доведе до по-високи ГПР и общо дължима сума.

Краина цена 66 634лв.(включени са и каско и гр. отг. и данък) но доста над старите условия а ако отчетем и че 3 EURIBOR сега 1% а ще нараства и то доста не ми се приказва.
Които иска може да сметне с лизингов калкулатор в Моите пари и да си направи сметка къде е заровено кучето тук.

Всичко това ти го говоря защото се занимавам с Борси и финансово съм доста грамотен....

D4D за хондата която си дал за пример първо е бензин моята като нова е поне 4000лв, по скъпа второ километрите и са двоино над моите а има и още разлики. smile.gif

А за продажбата изобщо не ме интерисуват другите, аз искам толкова и стотинка по малко (колата е стояла само в гараж при температура +15 до +25 целогодищно когато не се кара.).
Нямам ама никакъв зор за продажба.............
Avensis 2.2 D4D

nowyaris

Мнение от nowyaris » 06 Фев 2011 18:58

D4D написа:
nowyaris написа:Ако не съм на зор,няма да бързам да продавам и ще чакам да ми излезе някой с парите,които бих искал да взема.
Успех с чакането! Определено си в грешка относно кой определя цената - това е винаги пазара! По време на пика на кризата цените на употребяваните се бяха качили, но сега когато хората вече по-лесно могат да си купят нова кола (говоря за Европа-откъдето идват мнозинството употребявани коли) и все по изгодни условия за лизинг...
Пазара е среща между два коренно противоположни интереса.Въпрос на мотивация.Откакто се помня винаги с търговия съм се занимавал и винаги когато съм бързал,съм бъркал /в повечето случаи фатално/.За колата говоря хипотетично,нищо конкретно нямам впредвид.Но ако се наложи ще чакам,защото нищо не ме пришпорва,а накрая винаги някой ти каца... .За лизинга колегата ти описа сметките супер точно-в тези мътни времена кой може да си гарантира 5 години подобен доход,отделно че ако може да си го гарантира ще се нахвърли на нещо по-лачено.Иначе ти благодаря за пожеланието.

Аватар
D4D

Мнение от D4D » 06 Фев 2011 20:15

marci написа:...Нямам ама никакъв зор за продажба.............
На тая цена сега няма да я продадеш, а колкото повече чакаш, толкова по-трудно ще стане.
Много хубаво гледаш цените на колите като нови и сигурно разбираш от финанси (въпреки, че за лизинговите коли смяташ и каско и др. разходи, които "забрави" да калкулираш в твойта?), но пак казвам цената не зависи само от продавача - ако има голямо предлагане (а понеже Тойота продава най-много нови коли в България, след година -две предлагането на употребявани ще се увеличи многократно) тогава цената ще падне още повече. За мое съжаление.
Иначе и на жената е най-най, и тя спи в гараж, и нея гледам като писана, ама след 5-години ще е на 25хил. км ама няма да мога да и взема и 1/3 от цената на нова.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 06 Фев 2011 20:52

D4D написа:....но пак казвам цената не зависи само от продавача - ако има голямо предлагане (а понеже Тойота продава най-много нови коли в България, след година -две предлагането на употребявани ще се увеличи многократно) тогава цената ще падне още повече.
Не е сигурно. Ако има голямо търсене обаче, цената няма да падне, а напротив, ще стои висока. happy.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 06 Фев 2011 20:56

D4D написа: Иначе и на жената е най-най, и тя спи в гараж, и нея гледам като писана, ама след 5-години ще е на 25хил. км ама няма да мога да и взема и 1/3 от цената на нова.
Охо,това никак не е така. Една кола се оценява не само като години, но и като общо състояние и амортизация. Дори на много повече километри, защото 25 000км. се правят средно на 1.5-2 годишен автомобил, та дори колите на много по-голям пробег след 5 години се продават на повече от 1/3 цената си като нови. Да не говорим за автомобил на едва 25 000км./който е минал само 1 техн.обслужване при положение ,че не е 5 годишен, а 2 годишен примерно/.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

nowyaris

Мнение от nowyaris » 06 Фев 2011 21:33

D4D написа:
marci написа:...Нямам ама никакъв зор за продажба.............
На тая цена сега няма да я продадеш, а колкото повече чакаш, толкова по-трудно ще стане.
Много хубаво гледаш цените на колите като нови и сигурно разбираш от финанси (въпреки, че за лизинговите коли смяташ и каско и др. разходи, които "забрави" да калкулираш в твойта?), но пак казвам цената не зависи само от продавача - ако има голямо предлагане (а понеже Тойота продава най-много нови коли в България, след година -две предлагането на употребявани ще се увеличи многократно) тогава цената ще падне още повече. За мое съжаление.
Иначе и на жената е най-най, и тя спи в гараж, и нея гледам като писана, ама след 5-години ще е на 25хил. км ама няма да мога да и взема и 1/3 от цената на нова.
Ще и вземеш.Ако не си фирма и нямаш възможност за продължителни стабилни доходи лизинга като вариант отпада.Каското докато е на лизинг е едно,аз като си избера застрахователя е друго.Пък и запазени коли на малко километри от частни лица при директна продажба държат високи цени-провери и ще видиш.Успех.

Публикувай отговор