Тук с изгодните условия за лизин сега, не съм съгласен особено на Тойота новия Optimal Leasing ето ти техен пример за 49082лв. цената е приблизителна с нов Авенсис 2.2д.
Prius 1.8 HSD Luna, Месечна вноска от 505 лв.
Условия за финансов лизинг с опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД: цена на автомобил Toyota Prius 1.8 HSD Luna с включена продуктова такса – 49 082.00 лв. с ДДС; променлив годишен лихвeн процент – 5.25%, формиран от 3-мес. EURIBOR + надбавка 4.25% (промяната се отчита в края на всяко тримесечие); срок на лизинговия договор – 60 месеца; месечна вноска – до 519.28 лв. с ДДС; стойност на опцията 30% – 14 724.60 лв. с ДДС; финансирана стойност (общ размер на кредита) – 39 265.60 лв. с ДДС; авансова вноска (самоучастие) 20% – 9 816.40 лв. с ДДС, ГПР – 13.99%; общи разходи по кредита: 1) еднократна такса управление 1.5% – 588.98 лв. с ДДС, 2) разходи за застраховки в ЗАД "Алианц България": „Пълно автокаско” (на 1 вноска, ежегодно) – 2 403.05 лв. за 1-та година при тарифно число 4.896% и "Гражданска отговорност" (ежегодно) - 265 лв. за 1-та година, 3) данък МПС (ежегодно) – 138.99 лв. за 1-та година, 4) лихви за целия период – 6 066.93 лв., 5) други еднократни първоначални разходи (регистрация в КАТ, комплект КАТ) - 250.00 лв.; Общо дължима сума, включваща такса управление, авансова вноска, главница, лихви и всички свързани с кредита първоначални и ежегодни разходи (в т.ч.застраховки и данък МПС за целия период на кредита) – 66 634.83 лв. Промяна в лихвения процент или разходите по кредита може да доведе до по-високи ГПР и общо дължима сума.
Краина цена 66 634лв.(включени са и каско и гр. отг. и данък) но доста над старите условия а ако отчетем и че 3 EURIBOR сега 1% а ще нараства и то доста не ми се приказва.
Които иска може да сметне с лизингов калкулатор в Моите пари и да си направи сметка къде е заровено кучето тук.
Всичко това ти го говоря защото се занимавам с Борси и финансово съм доста грамотен....
D4D за хондата която си дал за пример първо е бензин моята като нова е поне 4000лв, по скъпа второ километрите и са двоино над моите а има и още разлики.
А за продажбата изобщо не ме интерисуват другите, аз искам толкова и стотинка по малко (колата е стояла само в гараж при температура +15 до +25 целогодищно когато не се кара.).
Нямам ама никакъв зор за продажба.............