проблем със съединителя и превключването на скорости-РЕШЕНО

Публикувай отговор
mafiota

проблем със съединителя и превключването на скорости-РЕШЕНО

Мнение от mafiota » 10 Яну 2011 19:32

Вече близо половин година проблема е следния:
карам на първа, набирам скорост натискам съединителя за да превключа на втора, но първа не изка на изключи. При това положение и при натиснат до край съединител усещам как двигателя продължава да увлича трансмисията. Форсирам рязко и чак тогава съединителя отделя напълно, и имам възможност да изключа първа та да включа втора.
От скоро забелязвам, че този проблем с трудното изключване от скорост започна до го прави и на втора .
А дори и при леко движение е почти невъзможно да включа първа без форсиране на двигателя.
Сменил съм ремонтен компелкт на работният цилиндър и течноста на системата но проблемът си остана. Сменил съм и маслото на кутията...
Пробвал съм да отрегулирам хода на педала, но пак нищо.
Преди около година (15 000км.) е сменен комплект съединител VALEO (Made in Malaisia). Дали тея маистори къде го сменяха не са направили нещо като хората sad.gif .... По принцип оригиналният феродов диск и лагера бяха свършили курса, но огледалния ми диск беше като нов. Въпреки това смениха целия комплект.
Един познат ми спомена, че при Valeo-то ( тея ментетата от 260лв) демферната пружина на притискателя била направена от калпава стомана и от там самите пружини омеквали бързо и почти сигурно според него проблемът идва точно от претискателя.
Незнам вече какво да предприема. Мисля да опитам да подменя и ремонтен комплект на помпата unsure.gif, но незнам дали и това ще има ефект.
Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем??? :help: Колата е профила ми
Последно промяна от mafiota на 08 Авг 2012 18:34, променено общо 1 път.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 10 Яну 2011 19:42

АЗ ИМАХ ПОЧТИ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ С КОЛАТА КАТО Я КУПИХ БЕШЕ НОВ ВАЛЕО И ГО ИЗХВЪРЛИХ ПО МЕРАК НА БОКЛУКА И СЛОЖИХ ОРИГИНАЛНИЯ АИСИН ОТ СТАРАТА КОЛА КОИТО Е НА ?????ХИЛКМ ЗАЕДНО С ПРИТИСКАТЕЛЯ И КОЛАТА СТАНА ДРУГА
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

mafiota

Мнение от mafiota » 10 Яну 2011 19:51

nikolov22 написа:АЗ ИМАХ ПОЧТИ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ С КОЛАТА КАТО Я КУПИХ БЕШЕ НОВ ВАЛЕО И ГО ИЗХВЪРЛИХ ПО МЕРАК НА БОКЛУКА И СЛОЖИХ ОРИГИНАЛНИЯ АИСИН ОТ СТАРАТА КОЛА КОИТО Е НА ?????ХИЛКМ ЗАЕДНО С ПРИТИСКАТЕЛЯ И КОЛАТА СТАНА ДРУГА
не думай колега unsure.gif
трябва пак да се разглобява :(, и пак пари .....

BERBO1980

Мнение от BERBO1980 » 10 Яну 2011 19:57

spored men kogato ti e smenqn saedenitelq ne e centrovan pravilno zatova iziskva oboroti zada prevkluci6 ot malka na golqma predavka taka mislq az

BERBO1980

Мнение от BERBO1980 » 10 Яну 2011 20:01

napravo si kupi novi pompi otkolkoto da si kupuvash remkomplekt az smenix moite za 100 kinta i dvete

mafiota

Мнение от mafiota » 10 Яну 2011 20:13

BERBO1980 написа:napravo si kupi novi pompi otkolkoto da si kupuvash remkomplekt az smenix moite za 100 kinta i dvete
над 100 са, да не казвам 200 !

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 10 Яну 2011 20:32

Брат, като за начало смени спирачната течност на съединителя и виж дали не смуче въздух отнякъде.

Аз съм с рециклиран съединител на ВАЛЕО, купих го от ТМ Ауто, като ми изискаха стария - за рециклиране - та вече две години нямам ядове, а не слизам от Карината...

Ако е за смяна притискателя или лагера задира - ще го прави този номер от първа до пета, нали?

Ако е за смяна на гумички на изпълнителният цилиндър - то ще ти капе течност по скоростната кутия. Та като крайна фаза - гумички на помпа.

mafiota

Мнение от mafiota » 10 Яну 2011 20:43

Fido Dido написа:Брат, като за начало смени спирачната течност на съединителя и виж дали не смуче въздух отнякъде.

Аз съм с рециклиран съединител на ВАЛЕО, купих го от ТМ Ауто, като ми изискаха стария - за рециклиране - та вече две години нямам ядове, а не слизам от Карината...

Ако е за смяна притискателя или лагера задира - ще го прави този номер от първа до пета, нали?

Ако е за смяна на гумички на изпълнителният цилиндър - то ще ти капе течност по скоростната кутия. Та като крайна фаза - гумички на помпа.
Течноста съм я сменил, остава да опитам с гумички на помпата и ако не се оправи чак тогава да вадим съединителя.
Не виждам от къде може да смуче въздух, всичко съм обезвъздушил перфектно ( с едно прозрачно маркуче).

Но това е, че не го прави постоянно проблема с недоброто отделяне unsure.gif

PS. Oнзи ден карах Сценика на баща ми, направо се наслаждавах на хубавото превключване, но трябва да презная, че съединителя му е двойно по-твърд от на карината.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 10 Яну 2011 20:49

На всички френски "изделия" им е твърд съединителя. Но пък имат страшно мека возия - за да си пазят хемороидите, предполагам.

Вземи някой приятел под мишница, купи му биричка, вкарай го в Карината и го помоли да натисне педала докрай и да задържи.

А ти гледай вилката на скоростите - дали отива до упор и дали не се връща след това - това при натиснат педал.

П.П. При недобре напаснат съединител скоростната кутия няма да влезе на шлиците въобще.

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 10 Яну 2011 21:04

Мафиот, ако имаш проблем с помпите няма да може да включиш първа и задна,това което описваш прилича на "залепнал" съединител и трябва да дадеш газ с натиснат педал за да отлепи феродовия от маховика.Карай докато може или разглобявай отново.Стария притискател сигурно го пазиш ,евентуално друг феродов диск и половин ден работа.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 10 Яну 2011 21:07

Бат Сашо, дано не си прав, че падна разглобяване...

mafiota

Мнение от mafiota » 10 Яну 2011 21:56

Fido Dido написа: ................

А ти гледай вилката на скоростите - дали отива до упор и дали не се връща след това - това при натиснат педал.

....................
И това съм го правил само че с жената laugh.gif
Изпъва се оня цилиндър, и милиметър не мърда назад!
мехаННика

Мафиот, ако имаш проблем с помпите няма да може да включиш първа и задна,това което описваш прилича на "залепнал" съединител и трябва да дадеш газ с натиснат педал за да отлепи феродовия от маховика.Карай докато може или разглобявай отново.Стария притискател сигурно го пазиш ,евентуално друг феродов диск и половин ден работа.
И първа понякога трудно влиза sad.gif , явно ще се разглабя ...., няма накъде.... ма каде да ги търся тея читави майстори, че тук в Козлодуй са кът cool.gif
Пазя всички стари части!

А един тъп въпрос: стария феродов може ли да се накове с друго феродо, ако се намери такова разбира се (като едно време на москвича го правихме с баща ми :thumbsup: )

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 10 Яну 2011 22:14

Може да се накове,но въпроса е какъв ще е ефекта и дали си струва рециклирането на фона на нов диск.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 10 Яну 2011 22:15

Принципно и оригиналното е ковано въпроса е кой и как ще го прави .

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 11 Яну 2011 00:46

Бат Дидо,нали знаеш,песимиста е единствения човек който се радва когато не му се сбъднат очакванията...

Публикувай отговор