карам на първа, набирам скорост натискам съединителя за да превключа на втора, но първа не изка на изключи. При това положение и при натиснат до край съединител усещам как двигателя продължава да увлича трансмисията. Форсирам рязко и чак тогава съединителя отделя напълно, и имам възможност да изключа първа та да включа втора.
От скоро забелязвам, че този проблем с трудното изключване от скорост започна до го прави и на втора .
А дори и при леко движение е почти невъзможно да включа първа без форсиране на двигателя.
Сменил съм ремонтен компелкт на работният цилиндър и течноста на системата но проблемът си остана. Сменил съм и маслото на кутията...
Пробвал съм да отрегулирам хода на педала, но пак нищо.
Преди около година (15 000км.) е сменен комплект съединител VALEO (Made in Malaisia). Дали тея маистори къде го сменяха не са направили нещо като хората

Един познат ми спомена, че при Valeo-то ( тея ментетата от 260лв) демферната пружина на притискателя била направена от калпава стомана и от там самите пружини омеквали бързо и почти сигурно според него проблемът идва точно от претискателя.
Незнам вече какво да предприема. Мисля да опитам да подменя и ремонтен комплект на помпата

Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем???