Леко прискърцване от предницата при завой - Avensis Verso

Аватар
Aleksandars

Леко прискърцване от предницата при завой - Avensis Verso

Мнение от Aleksandars » 31 Дек 2010 12:01

Проблема е, че при завой, се чува леко прискърцване от предницата на колата, но ми прави впечатление, че се чува най-осезаемо при първоначално потегляне, когато колата е студена и нераздвижена (това е субективно усещане). Звука го оприличавам като скърцане което се получава между триещи се гумени елбементи или между гума и нещо друго. Определено, не е от самите гуми.... cool.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 31 Дек 2010 12:49

Има вероятност да е от прокъсани гумени подложки под предните пружини. Пробвай да напръскаш с бяла грес на шпрей в основата на пружините, най-добре при повдигната на крик кола.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 31 Дек 2010 14:51

Тампон на носач, тампон на стабилизираща щанга или лагерче на тампона на макферсона.

За всеки случай прегледай и шарнирите - дали са здрави маншоните.

Аватар
kaloian311

.

Мнение от kaloian311 » 02 Яну 2011 00:19

Нема страшно градски biggrin.gif като застудя и моята се разкърца ма маисторите казаха че е 6 и си е карам така.Като се стопли времето спира да скърца :thumbsup:
Изображение

i633310

Мнение от i633310 » 20 Мар 2011 18:13

имам подобен проблем, когато е студено времето, при изминаване на първите 2 -3 километра при завой ляв или десен, се чува като тракане на каре, но не е каре. Като измине 2 - 3 километра спира това чукане. В тойота Варна не можаха да ми помогнат, в София също, смятам да пробвам във Велико Търново. Проблемът ми е от ноември 2010 година.
АКО НЯКОЙ ИМА ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ И ГО Е РАЗРЕШИЛ МОЛЯ ДА ПОМАГА. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 21 Мар 2011 00:47

да използвам темата да питам и аз : значи при мен има такова поскръцване отзад отляво.най-вече се чува като вдигна отзад на крик.голям майтап,това пружината ли е или какво може да е?иначе в движение не съм чувал нищо,хмм... dry.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор