Дизелови абсурди
IvoDobrev
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 16 Дек 2010 12:44

А като ти е обслужена ПРЕДИ 20 дни колата, най-важното, което забравяш е, че на 45000км е малката смяна, при която НЕ СА сменили горивен и въздушен филтър...... което е СУПЕР ГЛУПОСТ от страна на ТОЙОТА, но те са глупави по природа над 90% от работещите там......

Me4oKyX
- IvoDobrev
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от IvoDobrev » 16 Дек 2010 12:48
IvoDobrev
Me4oKyX
- IvoDobrev
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от IvoDobrev » 16 Дек 2010 13:14
IvoDobrev
Мнение от SFINKS » 16 Дек 2010 14:52
Нещо не ти разбирам логиката ,ако Тойота не бяха както казваш глупави и искаха да дерат клиентите на всяка смяна щяха да сменят всичко което е консуматив по колата .Само че не го правят леле колко са глупави че не могат да се сетят да вземат още пари ...Me4oKyX написа:мойта и с бензин пали от четвърт, че чак не може спре да върти laugh.gif Ама мойта е SPECIAL EDITIONARCTIC CHALLENGE laugh.gif
А като ти е обслужена ПРЕДИ 20 дни колата, най-важното, което забравяш е, че на 45000км е малката смяна, при която НЕ СА сменили горивен и въздушен филтър...... което е СУПЕР ГЛУПОСТ от страна на ТОЙОТА, но те са глупави по природа над 90% от работещите там......Така че няма кво се цупиш на нафтата - все една и съща е, просто си слагай добавка с нафтата и обслужвай колата както трябва, а не КАКТО КАЗВАТ, щото за тях келепир има - за теб само разходи.... На 42000км за да ти е мръсен ЕГР-а незнам как караш - на 120 000км го свелих и с пръст падаше тънката като лист прах полепнала, но нямаше налепи..... Видяли са те канарче и са те друснали яко .... Ходи пак по оторизиране сервизи после.... А реално са ти сменили един горивен филтър laugh.gif Яко, кфо....
На колегата Костинбродските цигани са му наляли коктейл мазут&вода on rocks и от това е цялата драма . Не е като да е първият случай .
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 16 Дек 2010 15:30

Me4oKyX
Мнение от rudolf » 16 Дек 2010 15:33
моя грешка,,бях пропуснал че си я обслужилIvoDobrev написа:Писах, че колата е обслужена преди по малко от 20 дни.
След което не я обслужвах а смених филтър на 20 дни и чистих ЕГР.

тази тема не е ли продължение на тази???
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=148 ... ht=#148233
Пуснато на: Пет Апр 30, 2010 10:26 am
IvoDobrev написа:Колега - успя да го опишеш по правилно от мен, за което ти благодаря.nenko70 написа:И....и подобен звук се получава при потегляне до към 1100 оборота. Шума прилича на чукането на аванса при бензиновите двигатели.
Очевидно проблема е в Лукойл. Да им .....................!!!!!! Конкретно входа на Костинброд откъм софия. Ако мога да съм полезен на останалите колеги!
rudolf
IvoDobrev
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 348 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Мнение от gena_bs » 16 Дек 2010 16:58
Това е начина!
gena_bs
jim_beam
-
Мнение от scorpion » 19 Дек 2010 10:07
Според мен освен, че трябва да се затегне фискалния режим по бензиностанциите, трябва задължително да се затегне контрола на горивото (каество и количество). Задължително да се въведе специален лицензионен режим и всички да минат сертифициране по отношение изграждане, техническо оборудване и обслужване.
Да си спомняте и виждалили сте напоследък табела "не работи за профилактика" "не работи заради утаяване на горивото" ... преди много години след зареждане на цистерните имаше техническо време за утаяване на горивото, а сега .... няма време. Оборот трябва да се прави..
Поздрави !
scorpion
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 19 Дек 2010 10:33
Бележките не могат да бъдат доказателство, защото удостоверяват само, че си заредил гориво на дадена бензиностанция. От една страна това количество може да си го похарчил в следващите 10-12 часа дори да си бил с пълен резервоар, а от друга страно ако си заредил малко количество има вероятност да си имал лошо гориво в резервоара преди зареждането.
За съжаление доказването на повреда вследствие на некачествено гориво е почти невъзможно.
Единствения шанс е, ако веднага след зареждането автомобила се повреди, да отидеш с контролна комисия в обекта и да се вземат образци от горивата и при анализа в оторизирана лаборатория да установят отклоненията по БДС или примесите.
Като знам колко са отзивчиви институциите в БГ

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 339 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 19 Дек 2010 11:28
Аз съм останал с обратно впечатление....zi_zi_top написа:....Като знам колко са отзивчиви институциите в БГ..., такова действие е практически невъзможно.
Борил съм се с институции в БГ, и обикновено точно контролните с удоволствие са помагали според възможностите си(дадените им права)...
Защото рядко се намира някой 'луд' да дава точен, аргументиран сигнал, по който могат да свършат нещо...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 19 Дек 2010 11:42

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru