Нов Авенсис въпрос?
Нов Авенсис въпрос?
Здравейте,
имам следния въпрос. Знаете ли дали се очаква нещо ново от Тойота за Авенсиса. Предстои ми закупуване и се чудех дали ако се очаква нещо скоро да не изчакам малко. Иначе от сегашните модели кои двигатели са интересни..Някъде бях чел че били доста застаряла генерациа двигатели. Аз се чудех измежду 1.8 бензин или дизеловия вариант макар че при дизелите имам 2.0, 2.2 и там вече са D-4D i D-Cat. Искаше ми се да е автомат. Този multidrive някои знае ли дали е надежден. По принцип не съм много светнат по тези неща така че някакъв съвет да дадете ще е от полза.
Благодаря предварително
имам следния въпрос. Знаете ли дали се очаква нещо ново от Тойота за Авенсиса. Предстои ми закупуване и се чудех дали ако се очаква нещо скоро да не изчакам малко. Иначе от сегашните модели кои двигатели са интересни..Някъде бях чел че били доста застаряла генерациа двигатели. Аз се чудех измежду 1.8 бензин или дизеловия вариант макар че при дизелите имам 2.0, 2.2 и там вече са D-4D i D-Cat. Искаше ми се да е автомат. Този multidrive някои знае ли дали е надежден. По принцип не съм много светнат по тези неща така че някакъв съвет да дадете ще е от полза.
Благодаря предварително
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
На Авенсис 2 накрая на третата, началото на четвъртата година от производството, Тойота пусна фейслифт на модела.
По силата на тази логика се очаква края на 2011-та, началото на 2012-та да излезе и Авенсис 3 напудрен малко.
Ако имаш толкова търпение, чакай! biggrin.gif
По силата на тази логика се очаква края на 2011-та, началото на 2012-та да излезе и Авенсис 3 напудрен малко.
Ако имаш толкова търпение, чакай! biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Нов Авенсис въпрос?
Мога да кажа малко за 1.8 бензин автоматик.mitko007 написа:...Аз се чудех измежду 1.8 бензин или дизеловия вариант макар че при дизелите имам 2.0, 2.2 и там вече са D-4D i D-Cat. Искаше ми се да е автомат. Този multidrive някои знае ли дали е надежден. ....
Страхотно потегля и върви!!!!! Доста по-безшумен и с меко возене в сравнение с предшественика си. Напудрен със всякакви екстри (особенно за светлините) и системи за безопасност. Седалките са по-широчки и удобни от 2-ия Авенсис. Относно мултидрайва.......кой знае в бъдещето какво ще излезе, засега за 3 000км добре се справя (за града направо си глезотийка). Единственно чудене засега е разхода. Докарва го с ок.2+-л. повече отколкото по техническите параметри. От Тойота казват, че докато се разработи е нормално, ще видим по-нататък.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Кои екстри покрай светлините има?Raya написа:Мога да кажа малко за 1.8 бензин автоматик.mitko007 написа:...Аз се чудех измежду 1.8 бензин или дизеловия вариант макар че при дизелите имам 2.0, 2.2 и там вече са D-4D i D-Cat. Искаше ми се да е автомат. Този multidrive някои знае ли дали е надежден. ....
Страхотно потегля и върви!!!!! Доста по-безшумен и с меко возене в сравнение с предшественика си. Напудрен със всякакви екстри (особенно за светлините) и системи за безопасност. Седалките са по-широчки и удобни от 2-ия Авенсис. Относно мултидрайва.......кой знае в бъдещето какво ще излезе, засега за 3 000км добре се справя (за града направо си глезотийка). Единственно чудене засега е разхода. Докарва го с ок.2+-л. повече отколкото по техническите параметри. От Тойота казват, че докато се разработи е нормално, ще видим по-нататък.
-
- Получена благодарност: 1 път
Vesko написа:Кои екстри покрай светлините има?
- Прикачени файлове
-
- LED_handles.jpg (23.84 KiB) Преглеждано 3632 пъти
- Raya
... автоматичното включване на светлини още при палене(зимен режим), друго автоматично включване при смръчаване; миене на фарове; AFS.....
Сетих се само за едно дразнещо нещо:пасажера не може да излезе и влезе без шофьора да я отключи.....тази кола постоянно е заключена...........и това безконтактно вече не ми харесва(: (мнение от гледна точка на пътник, шофьора много се кефи).
п.с. тези функции са миродавни за някои марки, но за Тойота, както знаем какви са скъперници откъм глезотийките и дизайна, направо от сърце са ги откъснали biggrin.gif
Сетих се само за едно дразнещо нещо:пасажера не може да излезе и влезе без шофьора да я отключи.....тази кола постоянно е заключена...........и това безконтактно вече не ми харесва(: (мнение от гледна точка на пътник, шофьора много се кефи).
п.с. тези функции са миродавни за някои марки, но за Тойота, както знаем какви са скъперници откъм глезотийките и дизайна, направо от сърце са ги откъснали biggrin.gif
Последно промяна от Raya на 16 Фев 2011 14:43, променено общо 1 път.
-
Това е глупаво. Трябва да може да се отваря всяка врата отвътре - от безопасна гледна точка.Raya написа:...едно дразнещо нещо:пасажера не може да излезе и влезе без шофьора да я отключи...
П.П. Моята кола има такава система - заключват се вратите при скорост над 5км/ч и сетне дори да е спряла, отвън не могат да се отворят, докато не се извади контактния ключ или натисне едно бутонче. Но отвътре се отварят.
- Raya
Тук не е така. Като седна след минутка вратата сама си цъква ( в спряло положение), тръгвам да излизам: дърпам аз по навик, не се отваря докато шофьора от неговата врата не отключи. И не мога да вляза, ако шофьора не ми отключи. Но се надявам да има някаква опция/копче, което да изключва това, затова все се каня да прочета упътването (не ми дават да я бърникам, затова ще чета).Scott написа:....Трябва да може да се отваря всяка врата отвътре ....
заключват се вратите при скорост над 5км/ч и сетне дори да е спряла, отвън не могат да се отворят, докато не се извади контактния ключ или натисне едно бутонче. Но отвътре се отварят.
-
На мен ми се струва, че и Яриса ми беше така, допреди да го вкарам за боя на 2 врати в един утрепан сервиз. И след това вече се отваряха. Обаче не съм убеден много, защото всички твърдят, че не е било така, макар, че аз продължавам да си мисля, че като заключеше шофьора, другите врати не можеха да се отключат отвътре
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
- Raya
Така си е, но на дръжките си има едно като копче и като го натиснеш си отваряш вратата. Детето ми така си отваря когато го забравям. А в тази приятелят по навик излиза (колата изгасена), а аз оставам заключена в колата и трябва да се протягам да си отварям от неговата врата.gh0s7r1d3r написа:...като заключеше шофьора, другите врати не можеха да се отключат отвътре
Друг пример за отвън: колата оставена отключена, аз да си отворя пасажерската врата трябва пак от неговата врата да натисна копчето за отключване на вратите и да бързам да обиколя колата и да си отворя вратата преди да се самозаключила пак (затова си влизам направо през шофьорската:))). Нещо е сбъркано, добре че не се возя често.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Raya написа:От копчетата, които има, знам за: автоматичното включване на светлини още при палене,
Само при LEXUS са забравили да сложат тази екстра...

ПП: А после хибридите били "върха" на технологията... едни фарове сами не могат да си включат...
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Дай малко и ние да почетем , че все си мисля , че точно на този Авенсис са едни от първите двигатели без дросели ( за бензиновия ) и дизела си е рейка но така или иначе при рейките няма някакъв велик прогрес в последно време освен да надуват турбините и налягането на горивото .mitko007 написа:........Някъде бях чел че били доста застаряла генерациа двигатели. ................
Иначе за автомата до сега лоша дума не съм чул . Карал съм този автомат и ми се стори доста комфортен и лек за каране .