Нов Авенсис въпрос?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
mitko007

Нов Авенсис въпрос?

Мнение от mitko007 » 11 Дек 2010 16:39

Здравейте,
имам следния въпрос. Знаете ли дали се очаква нещо ново от Тойота за Авенсиса. Предстои ми закупуване и се чудех дали ако се очаква нещо скоро да не изчакам малко. Иначе от сегашните модели кои двигатели са интересни..Някъде бях чел че били доста застаряла генерациа двигатели. Аз се чудех измежду 1.8 бензин или дизеловия вариант макар че при дизелите имам 2.0, 2.2 и там вече са D-4D i D-Cat. Искаше ми се да е автомат. Този multidrive някои знае ли дали е надежден. По принцип не съм много светнат по тези неща така че някакъв съвет да дадете ще е от полза.

Благодаря предварително

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 11 Дек 2010 17:14

Ami ako niamah tyrpenie vzimai dosta dobri nehta se 4uvat za noviat Avensis gore dolu ve4e sa minali okolo 2 godini ot puskaneto na modela tak4e ako e imalo niakakvi problemi sagi opravili .Ina4e ako tise 4aka mojeh da po4akah ako pusnat faselift na Avensisa no mojebi htee 4ak 2012 godina

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 11 Дек 2010 17:50

На Авенсис 2 накрая на третата, началото на четвъртата година от производството, Тойота пусна фейслифт на модела.
По силата на тази логика се очаква края на 2011-та, началото на 2012-та да излезе и Авенсис 3 напудрен малко.
Ако имаш толкова търпение, чакай! biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Нов Авенсис въпрос?

Мнение от Raya » 11 Дек 2010 19:05

mitko007 написа:...Аз се чудех измежду 1.8 бензин или дизеловия вариант макар че при дизелите имам 2.0, 2.2 и там вече са D-4D i D-Cat. Искаше ми се да е автомат. Този multidrive някои знае ли дали е надежден. ....
Мога да кажа малко за 1.8 бензин автоматик.
Страхотно потегля и върви!!!!! Доста по-безшумен и с меко возене в сравнение с предшественика си. Напудрен със всякакви екстри (особенно за светлините) и системи за безопасност. Седалките са по-широчки и удобни от 2-ия Авенсис. Относно мултидрайва.......кой знае в бъдещето какво ще излезе, засега за 3 000км добре се справя (за града направо си глезотийка). Единственно чудене засега е разхода. Докарва го с ок.2+-л. повече отколкото по техническите параметри. От Тойота казват, че докато се разработи е нормално, ще видим по-нататък.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 11 Дек 2010 20:03

Raya написа:
mitko007 написа:...Аз се чудех измежду 1.8 бензин или дизеловия вариант макар че при дизелите имам 2.0, 2.2 и там вече са D-4D i D-Cat. Искаше ми се да е автомат. Този multidrive някои знае ли дали е надежден. ....
Мога да кажа малко за 1.8 бензин автоматик.
Страхотно потегля и върви!!!!! Доста по-безшумен и с меко возене в сравнение с предшественика си. Напудрен със всякакви екстри (особенно за светлините) и системи за безопасност. Седалките са по-широчки и удобни от 2-ия Авенсис. Относно мултидрайва.......кой знае в бъдещето какво ще излезе, засега за 3 000км добре се справя (за града направо си глезотийка). Единственно чудене засега е разхода. Докарва го с ок.2+-л. повече отколкото по техническите параметри. От Тойота казват, че докато се разработи е нормално, ще видим по-нататък.
Кои екстри покрай светлините има?

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 11 Дек 2010 21:37

Vesko написа:Кои екстри покрай светлините има?
Прикачени файлове
LED_handles.jpg
LED_handles.jpg (23.84 KiB) Преглеждано 3626 пъти

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 11 Дек 2010 23:11

... автоматичното включване на светлини още при палене(зимен режим), друго автоматично включване при смръчаване; миене на фарове; AFS.....

Сетих се само за едно дразнещо нещо:пасажера не може да излезе и влезе без шофьора да я отключи.....тази кола постоянно е заключена...........и това безконтактно вече не ми харесва(: (мнение от гледна точка на пътник, шофьора много се кефи).

п.с. тези функции са миродавни за някои марки, но за Тойота, както знаем какви са скъперници откъм глезотийките и дизайна, направо от сърце са ги откъснали biggrin.gif
Последно промяна от Raya на 16 Фев 2011 14:43, променено общо 1 път.

Scott

Мнение от Scott » 12 Дек 2010 00:19

Raya написа:...едно дразнещо нещо:пасажера не може да излезе и влезе без шофьора да я отключи...
Това е глупаво. Трябва да може да се отваря всяка врата отвътре - от безопасна гледна точка.
П.П. Моята кола има такава система - заключват се вратите при скорост над 5км/ч и сетне дори да е спряла, отвън не могат да се отворят, докато не се извади контактния ключ или натисне едно бутонче. Но отвътре се отварят.

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 12 Дек 2010 00:58

Scott написа:....Трябва да може да се отваря всяка врата отвътре ....
заключват се вратите при скорост над 5км/ч и сетне дори да е спряла, отвън не могат да се отворят, докато не се извади контактния ключ или натисне едно бутонче. Но отвътре се отварят.
Тук не е така. Като седна след минутка вратата сама си цъква ( в спряло положение), тръгвам да излизам: дърпам аз по навик, не се отваря докато шофьора от неговата врата не отключи. И не мога да вляза, ако шофьора не ми отключи. Но се надявам да има някаква опция/копче, което да изключва това, затова все се каня да прочета упътването (не ми дават да я бърникам, затова ще чета).

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 12 Дек 2010 01:12

На мен ми се струва, че и Яриса ми беше така, допреди да го вкарам за боя на 2 врати в един утрепан сервиз. И след това вече се отваряха. Обаче не съм убеден много, защото всички твърдят, че не е било така, макар, че аз продължавам да си мисля, че като заключеше шофьора, другите врати не можеха да се отключат отвътре
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 12 Дек 2010 02:00

gh0s7r1d3r написа:...като заключеше шофьора, другите врати не можеха да се отключат отвътре
Така си е, но на дръжките си има едно като копче и като го натиснеш си отваряш вратата. Детето ми така си отваря когато го забравям. А в тази приятелят по навик излиза (колата изгасена), а аз оставам заключена в колата и трябва да се протягам да си отварям от неговата врата.
Друг пример за отвън: колата оставена отключена, аз да си отворя пасажерската врата трябва пак от неговата врата да натисна копчето за отключване на вратите и да бързам да обиколя колата и да си отворя вратата преди да се самозаключила пак (затова си влизам направо през шофьорската:))). Нещо е сбъркано, добре че не се возя често.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 12 Дек 2010 04:50

Raya написа:От копчетата, които има, знам за: автоматичното включване на светлини още при палене,

Само при LEXUS са забравили да сложат тази екстра... mad.gif

ПП: А после хибридите били "върха" на технологията... едни фарове сами не могат да си включат...

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 12 Дек 2010 04:55

mitko007 написа:........Някъде бях чел че били доста застаряла генерациа двигатели. ................
Дай малко и ние да почетем , че все си мисля , че точно на този Авенсис са едни от първите двигатели без дросели ( за бензиновия ) и дизела си е рейка но така или иначе при рейките няма някакъв велик прогрес в последно време освен да надуват турбините и налягането на горивото .
Иначе за автомата до сега лоша дума не съм чул . Карал съм този автомат и ми се стори доста комфортен и лек за каране .

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 12 Дек 2010 05:01

До колкото съм чувал в авенсис3 автоматичната скоростна кутия е безстепенна (CVT мак се казваше), но за комфорт на повечето шофьори програмно имитират скорости biggrin.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 12 Дек 2010 05:08

Да ве направили са го , като истински laugh.gif .

Публикувай отговор