Toyota Solara

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Oscar de la Hoya

Toyota Solara

Мнение от Oscar de la Hoya » 01 Дек 2010 23:36

Kolegi, niakoi ima li vpechatlenie ot tazi kola?

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

V6 dvigatel e.

Nechto ne moga da si haresam 4 mestno kabrio, ta gledam vsichko veche.

Niakoi ot USA ako znae nechto poveche :thumbsup:
Плачи Земьо, Шоп те гази..

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 02 Дек 2010 04:00

Екстра си е колата :thumbsup: .

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 02 Дек 2010 08:28

С този покрив няма ли да е студено зимата?
Ето един с твърд покрив
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ( има и сив с черен салон по-новичък)
обявата стои повече от половина година, в тази криза ще можеш да му свалиш поне 5 000. Но, според мен, има само недостък: убийствен разход..........ако можеш да си позволиш 18-19л градско, можеш да го погледнеш, щом гледаш всичко наред.

Oscar de la Hoya

Мнение от Oscar de la Hoya » 02 Дек 2010 09:42

Гледах ги и тези Лексуси, много са хубави, ще трябва да мина да ги разгледам.Багажникът ми е много важен - сега нали сме вече трима с количка и т.н :)
Покривът не ме притеснява, даже бих предпочел с мек, при твърдия остава съвсем малко място в багажника при спуснат покрив.
А за разхода, ходих да гледам едно BMW 6 ца, то пак е с 4.4 литров двигател, средния разход беше....22 литра cool.gif cool.gif
Истината е дизелово такова, ама са от 80 бона нагоре...

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 02 Дек 2010 09:54

Oscar de la Hoya написа:.Багажникът ми е много важен - сега нали сме вече трима с количка и т.н :)
...
Количка ще возиш до 1,3 годинка, а до тогава не хубаво да возиш детето без покрив. А и щом има дете, мисля, че по-безопасно с твърд покрив ( всичко се случва). Преди години именно поради тази причина отказах изгодна оферта с мек покрив.
Иначе, Соларата и на мен ми харесва :thumbsup:
Тук, в сайта, никой нищо лошо не е написал за Соларата (отдавна тя ме интересува), в чуждите форуми не знам как стоят нещата.
Ако си купиш такава, пиши после и ние да знаем:).
Последно промяна от Raya на 02 Дек 2010 10:06, променено общо 1 път.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 02 Дек 2010 10:04

Raya написа:Количка ще возиш до 1,3 годинка
моят мързел се вози почти до 3 laugh.gif laugh.gif
и аз съм ЗА твърдият покрив. малкият като беше на 1 месец ни пердаши градушка с размер на орех, имах чувството, че всеки момент ще се сринат всички стъкла вътре. и кестени валяха, и клони, аз сама с него в колата, всичките мрежи крашнаха не можеш да се обадиш на никой...такъв страх не съм изпитвала през живота си wacko.gif за щастие стъклата останаха здрави. ама ако беше мек покрива, едва ли щеше да издържи.

п.п. зимната ни количка не се събираше в багажника, затова я сгъвахме и я слагахме на пасажерската седалка, а аз с детето на задната седалка. варианти има, гледай по-скоро безопасността :)

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 02 Дек 2010 10:09

desSs написа:
..
Това вече зависи от родителите. Аз оставих количката на 1,1г.......заради моя мързел biggrin.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 02 Дек 2010 10:12

Raya написа:
desSs написа:
..
Това вече зависи от родителите. Аз оставих количката на 1,1г.......заради моя мързел biggrin.gif
е аз тогава нямах кола, и на 1.3 като го пуснах на ясла сутринта в 7.30 как се кара такова малко дете да върви 2-3 км rolleyes.gif щеше да иска да го нося, тъй че с количката ми беше на мен самата по-лесно. а и тя лятната лесно се бута, не е кат зимния танк

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 02 Дек 2010 15:49

Oscar de la Hoya написа:.............................
А за разхода, ходих да гледам едно BMW 6 ца, то пак е с 4.4 литров двигател, средния разход беше....22 литра cool.gif cool.gif
Истината е дизелово такова, ама са от 80 бона нагоре...
Ако наистина това му е средния разход значи има проблем с колата ! Или се кара само на заварка тогава може и 50 средно да даде. При нормално каране най-стария им двигател 4,4 литра 286 коня в 7-ца и в 5-ца дава около 15л. градско и около 11л. извънградско . Няма как на 6-цата да дава 22 средно . Но със сигурност поддръжката на 6-цата ще ти дойде малко нанагорно !

BTW съмнява ме да намериш такъв клас автомобил , като Солара с толкова евтина поддръжка .

Oscar de la Hoya

Мнение от Oscar de la Hoya » 02 Дек 2010 17:25

Еми човекът твръдеше, че я карал само на ръчка, а и средната скорост беше 35 км/ч, тоест само градско, така че съм склонен да се съглася с теб.На 6 ците вече 4.4 са 333 коня, но ако настина разходът се върти около 15, се ядва.Но се съмнявам.Гледах го някъде в нета към 19 май.
Така или иначе няма да се разкарва пица с такава кола, така че 2, 3 литра не са от огромно значение.За подръжката, гледах цени за обслужване около 500 лв, което пак се ядва.На Вранглера ми е горе долу толкова в Балкан Стар.Са, ако се строши нещо, тогава сигурно е зле.
А какво имаш проблем с евтина подръжка - че Соларата е с евтина или , че не е?
Иначе като профил не ме кефи много, малко пластмасово ми стои отстрани, ама не съм я виждал на живо де.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 03 Дек 2010 00:58

Значи само на ръчка 1,3 карбуратора , като го подкарам и отивам към 15л/100км . така , че това не е показателно . Ако ще взимаш кола за ръчка въобще не питай колко харчи biggrin.gif .
Иначе ето какво казват хората :

http://www.fueleconomy.gov/feg/noframes/19459.shtml

http://www.tyresmoke.net/forum/bmw-5-6- ... ption.html

ето конвертор за MPG:

http://www.pege.org/fuel/convert.htm

Общо взето градско около 16л./100км извънградско оло 11л./100км за купето . За кабриото ще е малко повече защото е доста тежичко . Ако му свикнеш на автомата или превключваш ръчно може да свалиш малко . А ако карат Дес , Рая или Веско с 1000лв може и да не стигнеш до морето :whistle: .

Относно разхода в тия 500лв. не вярвам да има нещо повече от филтър и масло , което си е доста . Отделно тази кола има безброй тампони , щангички , биалетки , шарнири , носачи и какво ли още не , които не са келяви но все пак трябва да се сменяват от време на време . Отделно трябва да се смени "не-сменяемото" масло на кутията . Отделно имаш дискове и накладки , които са си доста солени освен ако не слагаш ментета . Амортисьорите са и скъпи , както и всяка една друга част , която може да се развали . Трябва да се смени и маслото в диференциала . Аве общо взето ако изкаш да разчиташ на нея разхода е голям дори само за гуми и джанти . Ако ще я караш докато се разтропа и след това на пазара това не те засяга много защото ако случиш може и да не пипнеш нищо .
Разбира се колата си има лукса и возията но все пак трябва да си направиш хубаво сметката .
Соларата е съвсем друг клас и е базирана Камри , което си е най-масовата кола в САЩ за последните 5-10 години , че може и повече . При положение , че не си опрял до нея и ако ти се наложи може да чакаш за части цените са смешни . Все едно поддържаш Корола в БГ . Но лукса динамиката не могат да се сравняват със 6-та серия . Както и цената им е несравнима реално двата автомобила не могат да бъдат алтернативни .
Ако искаш нещо по-луксозно , мощно и по-близко до 6-та серия може да видиш за Лексус SC серията :
http://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_SC

В Германия ги има на смешни цени , а са на базата на Супра с лукс на Лексус . Колко е успешна комбинацията не е много ясно но колата , като цяло не е лоша и не е скъпа за поддръжка .

nowyaris

Мнение от nowyaris » 03 Дек 2010 07:56

BMW от 5-та серия нагоре са си живи обирджии.За соларата знам,че е на базата на CAMRY,което си е много добре според мен.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 03 Дек 2010 09:04

Bass_Man написа:А ако карат Дес , Рая или Веско с 1000лв може и да не стигнеш до морето :whistle: .
ее откакто ми взеха талона крачето ми олекна laugh.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 03 Дек 2010 09:35

Ако на теб ти взимат талона, какво да кажат тези със Суприте...? rolleyes.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 03 Дек 2010 09:38

а те и книжката ми ще вземат за един месец, не се притеснявай rolleyes.gif но ако карах солара сигурно за поне три месеца щяха да я вземат хаха

Публикувай отговор