Проблем с катализатор за КОРОЛА 2005г.
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
juliani
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 08 Мар 2010 12:38
Това не е лампата за катализатора - това е лампа Engine Check
Също, няма да е лошо някой да ти прочете колата наново, щото може да е временна грешка.... Но Тойота не си правят труда да затрият и да видят дали пак ще се появи, просто сменят с ново.... А ако наистина е за смяна, по-добре питай Fido Dido - той ги омагьосва и повече няма да си имаш разправий с катализатори 

Me4oKyX
ivobox
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от didak » 08 Мар 2010 14:06
имах подобен проблем - същата лампичка - същия съвет.
почистих AFM /при някои се нарича MAF/ сензора със спрей за почистване на карбуратори и се оправи напълно.
провери имаш ли такъв сензор.
моят изглежда така:
почистих AFM /при някои се нарича MAF/ сензора със спрей за почистване на карбуратори и се оправи напълно.
моят изглежда така:
- Прикачени файлове
-
- afm.jpg (142.68 KiB) Преглеждано 5114 пъти
Последно промяна от didak на 22 Ное 2010 18:27, променено общо 1 път.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
didak
juliani
didak
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Мнение от Bass_Man » 22 Ное 2010 18:32
Принципно AFM не се нарича MAF при някой , а са съвсем различни устройства . И някой типове не се почистват или трябва много да се внимава при почистването ! така , че внимавай с раздаването на съвети , че това са скъпи сензори . Писано е доста вече за чистене на MAF сензори .didak написа:имах подобен проблем - същата лампичка - същия съвет.
Bass_Man
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от didak » 22 Ное 2010 19:59
OK.Bass_Man написа:Принципно AFM не се нарича MAF при някой , а са съвсем различни устройства . И някой типове не се почистват или трябва много да се внимава при почистването ! така , че внимавай с раздаването на съвети , че това са скъпи сензори . Писано е доста вече за чистене на MAF сензори .didak написа:имах подобен проблем - същата лампичка - същия съвет.
AFM сензора на Ярис 1.0 съм го почиствал със спрей за почистване на карбуратори, без пряк допир до самите сензори -
така както беше описано в един друг форум.
Предупреждавам, че според други източници, може да доведе до по-сериозни проблеми

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
didak
Bass_Man
didak
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 22 Ное 2010 20:51
Най-добре се консултирай с Фидо Дидо. Той е "в час" с катализаторите. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 22 Ное 2010 22:16
MAF си остави ги какво пишат . Така е казано защото е на потока на въздуха но всъщност мери маса , а не поток . Явно малко хора знаят разликата .didak написа:виж линка от предния ми пост: "RING, O (FOR INTAKE AIR FLOW METER)"Bass_Man написа:Яриса не е ли с MAF ве колега ? Предполагам , че е с MAF .
Bass_Man
Имам същия проблем
Мнение от KaRaM » 02 Дек 2010 10:31
Още първите дни като купих версото (1.6i 2002г. 122хил. км) светна лампата и при мен, диагностиката показа проблем с катализатора. Познай какво направих... ами нищо, карам си така вече 12 хил. км и нямам ядове. Само внимавам да не се промени нещо по-работата на двг'то, че при светеща лампа няма да има предварителна индикация за настъпващ проблем. Разходът ми е 9.5 градско и 6.2 извън, не мисля, че е голям или увеличен в резултат на отишъл катализатор. Иначе, наистина ако има кой да ми фиксне проблема с къстъм монтаж на втората сонда веднага му ставам клиент.
KaRaM
-
- Почетен Администратор
Uncle Dido
Re: Проблем с катализатор за КОРОЛА 2005г.
Мнение от dardi76 » 04 Ное 2013 16:48
здравеите,,,,отскоро съм собственик на тойота корола 1.4 / х–к /бензин 2004 година 16 клапана ,проблемът е над 80–100 км дава грешка ,датчик на разпределителен вал,датчика работи замерен е,изчиствам грешката и след 7-8 км пак светва чекинга колата се спъва все едно работи на 3 цилиндъра или изгорели свещи,ако имате решение на проблем или някакви идеи моля пишете,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Възможно ли е да е от катализатора???
dardi76
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru