Проблем с катализатор за КОРОЛА 2005г.
Проблем с катализатор за КОРОЛА 2005г.
Колеги имам Корола 2005г. бензин,1,6 куб. см. светна ми лампата на катализатора така ми казаха от ТМ АУТО обявиха ми цена от 2000 лв. за нов, някои имал ли е подобе проблем и как го е решил.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Това не е лампата за катализатора - това е лампа Engine Check
Също, няма да е лошо някой да ти прочете колата наново, щото може да е временна грешка.... Но Тойота не си правят труда да затрият и да видят дали пак ще се появи, просто сменят с ново.... А ако наистина е за смяна, по-добре питай Fido Dido - той ги омагьосва и повече няма да си имаш разправий с катализатори 

- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
имах подобен проблем - същата лампичка - същия съвет.
почистих AFM /при някои се нарича MAF/ сензора със спрей за почистване на карбуратори и се оправи напълно.
провери имаш ли такъв сензор.
моят изглежда така:
почистих AFM /при някои се нарича MAF/ сензора със спрей за почистване на карбуратори и се оправи напълно.
моят изглежда така:
- Прикачени файлове
-
- afm.jpg (142.68 KiB) Преглеждано 4930 пъти
Последно промяна от didak на 22 Ное 2010 18:27, променено общо 1 път.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- didak
потърси тук:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1999_T ... _1703.html
това беше на моята - METER S/A, INTAKE AIR FLOW
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1999_T ... _1703.html
това беше на моята - METER S/A, INTAKE AIR FLOW
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Принципно AFM не се нарича MAF при някой , а са съвсем различни устройства . И някой типове не се почистват или трябва много да се внимава при почистването ! така , че внимавай с раздаването на съвети , че това са скъпи сензори . Писано е доста вече за чистене на MAF сензори .didak написа:имах подобен проблем - същата лампичка - същия съвет.
- didak
OK.Bass_Man написа:Принципно AFM не се нарича MAF при някой , а са съвсем различни устройства . И някой типове не се почистват или трябва много да се внимава при почистването ! така , че внимавай с раздаването на съвети , че това са скъпи сензори . Писано е доста вече за чистене на MAF сензори .didak написа:имах подобен проблем - същата лампичка - същия съвет.
AFM сензора на Ярис 1.0 съм го почиствал със спрей за почистване на карбуратори, без пряк допир до самите сензори -
така както беше описано в един друг форум.
Предупреждавам, че според други източници, може да доведе до по-сериозни проблеми

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Най-добре се консултирай с Фидо Дидо. Той е "в час" с катализаторите. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Bass_Man
MAF си остави ги какво пишат . Така е казано защото е на потока на въздуха но всъщност мери маса , а не поток . Явно малко хора знаят разликата .didak написа:виж линка от предния ми пост: "RING, O (FOR INTAKE AIR FLOW METER)"Bass_Man написа:Яриса не е ли с MAF ве колега ? Предполагам , че е с MAF .
Имам същия проблем
Още първите дни като купих версото (1.6i 2002г. 122хил. км) светна лампата и при мен, диагностиката показа проблем с катализатора. Познай какво направих... ами нищо, карам си така вече 12 хил. км и нямам ядове. Само внимавам да не се промени нещо по-работата на двг'то, че при светеща лампа няма да има предварителна индикация за настъпващ проблем. Разходът ми е 9.5 градско и 6.2 извън, не мисля, че е голям или увеличен в резултат на отишъл катализатор. Иначе, наистина ако има кой да ми фиксне проблема с къстъм монтаж на втората сонда веднага му ставам клиент.
-
- Почетен Администратор
Re: Проблем с катализатор за КОРОЛА 2005г.
здравеите,,,,отскоро съм собственик на тойота корола 1.4 / х–к /бензин 2004 година 16 клапана ,проблемът е над 80–100 км дава грешка ,датчик на разпределителен вал,датчика работи замерен е,изчиствам грешката и след 7-8 км пак светва чекинга колата се спъва все едно работи на 3 цилиндъра или изгорели свещи,ако имате решение на проблем или някакви идеи моля пишете,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Възможно ли е да е от катализатора???