TOYOTA Yaris
-
TOYOTA Yaris
Здравейте ! От известно време карам Yaris 2001 - досега не сьм имал проблеми, но днес ми изчезнаха кьсите светлини. Габарити и дьлги има, но не и кьси. Дайте сьвет или добьр майстор.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Провери си крушките, предпазителите, ей такива дребни нещица.
И преди някой да каже, че няма как и двете да изгорят, има такъв вариант и на мен ми се е случвал.
Успех!
И преди някой да каже, че няма как и двете да изгорят, има такъв вариант и на мен ми се е случвал.
Успех!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Мдааа - още един в клуба с едновременно изгорелите къси светлини
Мислех, че при мен изгарянето едновременно на двете крушки е било изключение, но явно греша...
Дали все пак проблема не е моментно 'прекомпенсиране' на пада на напрежението на алтернатора в момента на поява на мощен консуматор (като светлините)...

Мислех, че при мен изгарянето едновременно на двете крушки е било изключение, но явно греша...
Дали все пак проблема не е моментно 'прекомпенсиране' на пада на напрежението на алтернатора в момента на поява на мощен консуматор (като светлините)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 1 път
Слоу, това си има логично обяснение:slowtraveler написа:Мислех, че при мен изгарянето едновременно на двете крушки е било изключение, но явно греша...
- Или не си забелязал (както и много други) кога е изгоряла едната светлина; От 1-ви Ноември се кара 'на къси' през деня и без да те спрат услужливо ченгетата, няма как да разбереш че има нещо нередно с фаровете ти, ако не караш и на тъмно
- или в момента на изгарянето на едната крушка се получава пик на напрежението, който убива и другата, вече уморена от времето biggrin.gif
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Ааааа не не може да е това с днешните регулатори в алтеранторите повече от 10% разлика нямаScott написа:..................
- или в момента на изгарянето на едната крушка се получава пик на напрежението, който убива и другата, вече уморена от времето biggrin.gif

Моите изгоряха както си светеха на тъмно

-
не виждам регулатора какво общо има в случая или ти въобще не си разбрал за какво беше спорът навреметоBass_Man написа: Ааааа не не може да е това с днешните регулатори в алтеранторите повече от 10% разлика няма

Дори двигателя да е изгасен и светлините захранени само от акумулатора, при изгарянето на едната крушка ще се получи преходен процес и другата ще 'види' по-високо напрежение от това на батерията заради индуктивността на кабелите, пада по релета, бушони и т.н. Освен това за една 'уморена' крушка и 10% горница на напрежението може да са достатъчни да умре. biggrin.gif
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
И аз мислих, че колегите просто не са забелязали изгаряне на фар (изгаряне на единия само влошава осветяването, докато при изгаряне на двата - настава мрак)...Scott написа:...
Но при мен нещата протекоха така - нощем спирам срещу стена...
Видях, че и двата фара светят...
Излизам след около час, включвам фаровете - мрак.....
Едва се прибрах само с фарове за мъгла (около 20км извънградско)...
И си мислех, че проблема е бушон, реле и т.н. (мерих напреженията), изключвайки вероятността да са изгорели в един и същ момент и двата фара.... При включването им не се видя дори леко примигване...
И накрая - двете крушки са изгорели едновременно...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Колега, сериозно ли го мислиш това (за индуктивния пик)?Scott написа:...Дори двигателя да е изгасен и светлините захранени само от акумулатора, при изгарянето на едната крушка ще се получи преходен процес и другата ще 'види' по-високо напрежение от това на батерията заради индуктивността на кабелите, пада по релета, бушони и т.н....

Щото, ако е шега, е добра, ама ако не е ....
Да внимаваме да не опукаме нещо докато изключваме фаровете (щото, нали, гасим 2 или дори 4 крушки по 50Вт).... Или клаксонът, той дърпа дори повече ток, може да стане голяма беля. А хората с дизелите ще им се стъжни с туй гадно подгряване по 100-200А ...
Иначе може и да има нещо вярно, ако АКТИВНИЯ пад в кабелите е значителен (например, 1 волт), при изгарянето на едната, другата ще получи по-близко до реалното напрежение на акумулатора, което на нея може да и се види много.
Има и друго нещо - с износването на нишката става по-крехка и по-сериозна дупка може да я скъса - в тоя случай дупката удря и по-двете и може да заминат заедно.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...