Въпрос за Ламбда сонда и ABS.
mirott
Мнение от KingSteve » 25 Ное 2010 16:28
Реших да изразходя горивото докрай. Карам вече повече от 45км със заспала стрелка в долно положение. Проблемът не е от клапана в резервоара, защото днес сутринта се държа мн. добре, а гориво почти няма.
Винаги тресе когато колата е мн. загряла. Това означава, че трябва да съм я карал повече от час в задръствания. Стрелката на водата обаче си стои хоризонтално т.е. двигателя не прегрява. Когато тресе винаги това се случва при потегляне. Когато е най-зле при превключване от 1 на 2ра се усещат здрави вибрации съпроводени с немощност на двигателя. Ако се опитам да компенсирам това с по-високи обороти - ефект няма. Мощност не идва. Двигателя става по-ленив когато се кара. Когато е наред най-малкото бутване на педалана газта на 2ра скорост изстрелва колата. Когато реши да се е**ва, и да го натиснеш до половината колата почва бавно да набира след около секунда. Ефекта е мн. бръмчене и малко вървенеЯ дай пак да преговорим точно кога тресе , в кои режими , при какво натоварване ...

Когато карам в планинска гориста местност двигателя става мн. пъргав и отзивчив. Може би се дължи на по-чистия въздух (повече кислород) а може да има връзка и с атмосферното налягане. Доколкото знам и то влияе в/у работата на двигателя.
Забелязал съм също така, че по принцип на idle стрелката кове 700rpm. Понякога обаче пада и по-надолу но никога под 600rpm. Тогава тресенето при потегляне ми е в кърпа вързано.
BTW преди малко свърши горивото. Просто кихна 2 3 пъти и спря. Налях от "хубавия" бензинец. Докато помириса контакта и запали чисто без тресене. Извод - нямало е вода в резервоара.
KingSteve
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 25 Ное 2010 20:54
ПС:
Ако обаче колегата е с ГИ тогава е възможно да е МАП/МАФ/АФМ или пък от някъде временно да зейва дупка в колектора но пък от тази дупка би трябвало да страда и празния ход .
Bass_Man
mirott
Мнение от KingSteve » 26 Ное 2010 11:32
В сервизната документация пишеше също така, че Air Control Valve трябва да се отваря около 2500rpm(при мен е след 3500мисля). mirott провери моля те на колко оборота отваря при теб. Вдигай обороти и виж кога ще мръдне рамото на клапана (в лявата част на входния колектор).
В сервизната док. сигналите от CKP и CMP са с еднаква амплитуда!!! При мен не са

- Прикачени файлове
-
- CMP,CKP.JPG (23.58 KiB) Преглеждано 1645 пъти
-
- LB Conbustion System.JPG (106.59 KiB) Преглеждано 1644 пъти
KingSteve
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 24 пъти
Мнение от mirott » 26 Ное 2010 11:51
mirott
KingSteve
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 26 Ное 2010 23:04
За да провериш дали се отразява по същия начин повечко не премерен въздух може да си откачиш маркуча след дебитомера/мас метера и ръчно да симулираш отваряне на дупка при различни обороти за да видш дали двигателя ще се държи по същия начин . Може да ти светне и сондата за много бедна смес .
Проверете си връзките около дебитомера/мас метера и връзките от него до ЕКУ .
При вас с какво се мери въздуха BTW ?
Bass_Man
Мнение от sadist_bg » 27 Ное 2010 00:12

Toyota Corolla (CDE120L-DHMNHW) SOL UKP EUR HB LHD 1CDFTV HDCR MTM 5F 5D
TOYOTA AVENSIS (CDT250L-AWMEYW) TEC EUR WG LHD 1CDFTV DCR MTM 5F
sadist_bg
Bass_Man
Мнение от KingSteve » 27 Ное 2010 12:55
МАП сензор.При вас с какво се мери въздуха BTW ?
Не знам къде е това и как да го търся. Можеш ли да ми кажеш някакво английско наименование да се ориентирам по service manual-a? Соленоид ли е някакъв? Жици имали по него?Аве да не са ви запекли ЕГР клапаните и да връща яко изгорели газове когато не трябва ?

KingSteve
Мнение от sadist_bg » 28 Ное 2010 00:39
BASS идея си нямам за какви клапи говориш. Малко по опростено ако можеш да го обясниш каде са тия клапиBass_Man написа:Аве да не са ви запекли ЕГР клапаните и да връща яко изгорели газове когато не трябва ? Може ли да проверите ?

sadist_bg
KingSteve
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 28 Ное 2010 11:57
Щом сте с МАП значи няма как да има непремерен въздух защото той мери налягането в колектора . И е твърде възможно там да е проблема . но първо вижте ЕГР-а .
ПС: проверете къде е закачен МАП-а . Може да е с маркученце или да е директно на колектора някъде . Може маркучето да се е скапало и от там да не мери добре сместта или да изпуска от време на време . Може и да се е запушил самия МАП или каналите му ако е много мърляв колектора и/или ако е позапекъл ЕГР-а .
ПС2: лошото е , че МАП-а не го дават да се чисти .
Bass_Man
Мнение от sadist_bg » 28 Ное 2010 14:47

ПС: Аз нямам датчик за въздуха. От въздушния филтър директно влиза в колектора а тази клапа там е ама адски черна как може да я почистя без да влезнат боклуци по-навътре

sadist_bg
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru