H7 LED крушки

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

H7 LED крушки

Мнение от Akima » 23 Ное 2010 19:11

Някой виждал ли е на живо как светят такива LED крушки - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-X-H7-3 ... ccessories

Има ли шанс да светят по-добре от сегашните ми osram Noghtbreaker Plus?

Въобще ако някой колега е пробвал подобни моля да сподели впечатления.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
pecata2000

led

Мнение от pecata2000 » 24 Ное 2010 08:00

Незнам колега как светят, ама ако порачваш поръчай и за мен 2 броя.
Мерси

gicho

Мнение от gicho » 24 Ное 2010 08:24

Там пише:
Luminous flux: 220 - 250LM
Нормалните H7 халогенни крушки са много над 1000 лумена. Така че очаквай 5-10 пъти по-слаба светлина. Отделно тия многото диоди не пасват на формата на рефлектора и няма да получиш насочен лъч. :thumbsup:

Истинските ЛЕД фарове се правят с диоди, дето като цена излизат 100-тина пъти цената на туй цялото.

Ако ти трябва повече светлина, ксенон е (някакво) решение.

Ако търсиш подобни решения, виж да dealextreme.com. Там поне има доста обективни отзиви и снимки/клипчета. Но според мен има смисъл само за интериорното осветление - плафона.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
sadist_bg

Мнение от sadist_bg » 24 Ное 2010 12:07

Колега тези диод ни крушки за нищо не стават да го знаеш и аз мисля като ГИЧО само за интериор стават. Един колега си взе такива за мигачи и стопове но не светеха както трябва дори по лошо от обикновената крушка, трябва да се вземе и някакво реле (управление) което променя тока за да светне както трябва, а за ФАРОВЕ дори и не си го помисляй няма да светне по добре от твоята крушка (дори и да е от най-гадните за 2 лева) просто не стават
ПОЗДРАВИ :thumbsup:
Toyota Starlet EP81 1.3/12V XLI EUR LHD 2EE EFI MTM 5F 5D
Toyota Corolla (CDE120L-DHMNHW) SOL UKP EUR HB LHD 1CDFTV HDCR MTM 5F 5D
TOYOTA AVENSIS (CDT250L-AWMEYW) TEC EUR WG LHD 1CDFTV DCR MTM 5F

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Ное 2010 12:43

gicho - КВО?!?? Я ми дай едни крушки с волфрамова жичка, които да изкарат МНОГО над 1000 лумена.... Пробвай от 600 до 900, ама над това трудно да ги докараш..... Освен ако не са 150Вт...... Точно тия неща съм ги замервал на машина на хела, така че посмали малко тия лумени, щото 200-300 лумена разлика е разликата от ОСРАМ night breaker до Н7 СВЕТЛИНА laugh.gif А това е ОГРОМНА разлика ..... А LED фаровете ползват високомощни диоди в тип лупа, което не ги прави 100-тина пъти по-скъпи......

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 24 Ное 2010 13:54

Така и така сте заговорили за лампи.

Някой може ли да ме посъветва какви крушки да си взема за късите на Карината? Мисля, че цокълът е H4.

Ето такива са:

Изображение

Иска ми се късите да светят по-силно, сегашните ми се струват слабички.
Та ако някой знае от къде в София да си намеря "по-силни" крушки, ще се радвам да сподели.
Няма да откажа и модел и производител на крушка. :whistle:

mafiota

Мнение от mafiota » 24 Ное 2010 18:50

По принцип на карината фаровете са си калпави, и каквато и крушка да сложиш , все тая.
Аз от скоро съм с тези:

Изображение

и съм доста доволен. Наскоро дори си монтирах електроника за автоматично плавно пускане на фаровете (40% дългите) - DRL.
Но освен това имам и допълнителни халугени на WESEM, който помагат в лошо време.

gicho

Мнение от gicho » 24 Ное 2010 22:01

Me4oKyX написа:gicho - КВО?!?? Я ми дай едни крушки с волфрамова жичка, които да изкарат МНОГО над 1000 лумена.... Пробвай от 600 до 900, ама над това трудно да ги докараш..... Освен ако не са 150Вт...... Точно тия неща съм ги замервал на машина на хела, така че посмали малко тия лумени, щото 200-300 лумена разлика е разликата от ОСРАМ night breaker до Н7 СВЕТЛИНА laugh.gif А това е ОГРОМНА разлика ..... А LED фаровете ползват високомощни диоди в тип лупа, което не ги прави 100-тина пъти по-скъпи......
Как КВО : http://www.mazda626.net/topic/31979-osr ... tar-ultra/

Ще приемем че проблема е бил в машината на Хела, а не в твоето мерене biggrin.gif

Както и да го гледам, 1780 лумена са си 1780 лумена - баш си влизат в моето 5..10 пъти. Незнам дали беше на тоя линк, ама по технически изисквания обикновените крушки трябва да дават поне 850 лумена, 50W халогенна (стандартна) я дават 900 лумена. Тия високоефективните са +30, +50 или повече процента. Връзва се идеалитетно сметката?

Тъй, туй беше по точка 1. По точка 2 - колегата е дал линк към ламБа за 1.99 долара - и то май беше за 2 броя. Що ли си мисля, че LED-овета на ОСРАМ (OSTAR) ще да струват доста повече - например един свестен Cree за 100-тина лумена е 3-4долара, на някакъв кадилак LED фаровете били с по 5 за къси и 7 за дълги - 12 х 5 долара = 60 долара. По 2 за двата фара идва 120. ВЕрно, не е 100 пъти, извинявам се за подвеждащата информация tongue.gif

Тук http://www.ledsmagazine.com/news/5/12/8 пише следното:
Hulick added that the Joule modules reduce consumer RCL replacement cost. Osram found that the average dealer price of custom LED array RCLs was almost $300, 71% more than the $174 Joule average for its standardized module.
И още нещо - когато някой твърди че за 2 долара ти продава LED лампа "200-250lm", дали ще му повярваш? Туй като го гледам, на око (без машина) му давам много под 100лумена. Ако се съгласиш с това ми твърдение, пак ще излезе верен коефициента "5..10 пъти" дори ако "посмаля" до 900 лумена халогенната?
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Ное 2010 23:42

:thumbsup: УСПЕХ laugh.gif ОСРАМ са много добри, ама такива лумени ще изкарат първите два дни..... МНого общо си ги говорим, няма смисъл, просто приемаш, че 1000лумена е трудно да изкараш за дълго време от крушка... А колко струва диода и колко лумена отделя са доста разлинчни неща..... От 1Вт могат да изкарат спокойно 100 лумена....... Няма смисъл да пиша, не е от такова значение, че преувеличават ОСРАМ. Много хубави куршки са ОСРАМ Night breaker - такива си вземи СиМо :thumbsup:

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 25 Ное 2010 00:23

Аз от лумени не разбирам, обаче вижте какво пише в обява в e-bay за крушки от този тип, само че HB4:
Warning: LED bulbs are for show or off road use only. LED bulbs provide superior color output over HIDs and halogen however LED output does not illuminate the ground sufficiently for night time driving.
И още:
The one drawback is LED light output although is very visible does not provide sufficient light output on the ground for safe driving conditions. LED headlight bulbs are intended only for show car or off road use.
Ето и линк към обявата:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/9006-HB4 ... 3a605d1362

Аз мислех да си поръчам 2 за халогените, защото така и така гледам да не ги ползвам, че ме спукват от 20-ки полицаите, поне да им сложа LED и да ги ползвам за daylights. Мислите ли, че за това ще станат и ще светят ли хубаво ( в смисъл да изглежда готино, не да е силно)?

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 25 Ное 2010 06:18

Принципно тия ледове не стават за нищо , а Гичо сигурно още вярва в дядо коледа .........

gicho

Мнение от gicho » 25 Ное 2010 11:32

Много "полезни" мнения виждам в тая тема ....
Съгласен съм че О-Срам може и да лъжат - само че и инфото което съм дал не е от официален документ така че няма за какво да им се сърдим. В тяхна реклама за ОСТАР LED казват че 50Вт халогенна крушка е 900 лумена. Нека си стиснем ръцете на 900.
Сега, тия диоди от ебей да не би да им вярвате на спецификациите? Май не съм аз с детските разбирания ...

Според википедията халогенните имат до 23 лумена на ват - 23 х 50 са си 1000 лумПена и кусур ...

Не знам колко струва един ОСТАР диод, няма и да разбера сигурно. Ама е мнооогооо повече от 2 долара. Така става ли? Ползвал съм на Cree и затова цитирах тяхна цена, ОСТАР-а са с по-добри характеристики и си мисля че ще са по-скъпи.
Туй че се слагат оптики е ясно, ама то има и прожекторни H7 - това прави ли ги наполовина на цена? Може, незнам дали е така, аз съм с рефлекторни.
Убаво еФтино нема!
Вече и на газ ...

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Ное 2010 15:00

Прожекторния фар, тип лупа е НАЙ-евтиния вариант за производство на фар - що мислиш се засилват да ги ползват толкова!??? Ти отварял ли си фар с лупа да видиш какво представлява !? Първо е едно "тунелче" така да кажа, което нищо не представлява, второ малко е, трето прави се лесно какъв да е фар така и не изисква сметките като един рефлекторен фар ..... Да не говорим, че тъпите лупи, уж не заслепяват, ама 95% ги вдигат прекалено високо, защото режат кретенски светлината напред и осветяването с тях е дооооста по-слабо...... Там тия 900 лумена не стават за чеп........ А дано си наясно вече, че от теорията до практиката има доооста разлика......

А ако искаш да видиш диод, мога да ти покажа 1Вт диод как прави 15 метра височина осветяване...... общо взето китайски такъв, не ТОП клас..... При диодите ватовете не са от първично значение.....

gicho

Мнение от gicho » 25 Ное 2010 15:53

Не само при диодите, при всички източници на светлина е така - ватовете са електрическа консумирана мощност, лумените са количеството светлина, съгласявам се. То и аз никъде не говоря за ватове.
За прожекторните не съм запознат - сигурно са по-технологични и няма толкова хром за рефлекторите, така че приемам това за цената им за истина.
Мисълта ми беше, че само диодите за изработката на един фар ще струват многократно повече от посочените 2 долара.
Убаво еФтино нема!
Вече и на газ ...

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 25 Ное 2010 16:43

CuMo написа:Така и така сте заговорили за лампи.

Някой може ли да ме посъветва какви крушки да си взема за късите на Карината? Мисля, че цокълът е H4.
Те за късите и за дългите са 1-на крушка Н4.Но това което ти е предложил колегата на Osram "Nightbraker" e едно от добрите решения.Но имай в предвид ,че не са толкова издражливи като обикновенните.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Публикувай отговор