Привет.
От три дни се опитвам да разреша проблем с новата ни кола - Corolla Verso 2006г.
Накратко: превключвателя за мигачи не застава в положение 'ляв вкючен' нормално.
Когато натисна лоста за ляв мигач той или ми се връща обратно(тоест не закача) или остава влючен в някакво междинно състояние, което е нестабилно и най-малкото докосване го изключва.
Десния мигач работи перфектно, включва нормално и при ръчно изключване се усеща леко съпротивление.
Какво установих досега:
- само когато кормилото е извъртяно ляво/дясно превключвателя работи нормално
- при свален превключвател от кормилната колона, превключвателя работи нормално
оттук стигнах до извода че проблема идва от щифта който контактува с кормилната колона и служи за автоматично изключване на мигача при връщане на волана. Когато волана е извит или превк. е свален този щифт е свободен.
Опитах се да симулирам дефекта при свален превключвател с помоща на цилиндрични предети който да наподобят пръстена на кормилната колона - не се получава и туйто !
Накрая разглобих и самия превкючвател, за да установя дали няма дефектна част. Единственото нещо което ми се стори не на ред е пружините, който осигуряват 'прещтракването' на ключа. Едното гнездо беше по-дълбоко от другото и съответно пружината която влизаше в него правеше по-слаб натиск. С малко пластмаса изравних дълбочината и пружините натискат равномерно.
За съжаление и това не помогна.
Вече нямам идей от какво идва проблема - нов превключвател е 240лв, а няма гаранция че проблема наистина е от него.
П.С За момента успявам да включа нормално левия мигач само като едновременно го натискам надолу и го придърпвам към мен.
Проблем с превключвател светлини/мигачи, Корола Версо
-
-
- Обратна връзка: