Какво масло наливате и защо - наблюдения?!

Публикувай отговор
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 20 Ное 2010 03:45

GRI написа:Благодаря, става все по-ясно, мислех, че В1 е най-добро, а В4 най-скапано, ама явно не е така..принципно къде може да се намери добро масло за дизел на добра цена, каквото ми трябва на мен? ..има ли някакви по специализирани дистрибутури? Маслото на Официалния сервиз Тойота става ли (25лв/литъра) ..качествено ли е за цената си? ..те поне дават гаранция за пробег с него 15 000км...
Виж сега колега 5 човека ти казваме , че бъркаш един след друг ! Замисли се , че нещо не ти е правилна логиката .
Относно 15W40 особенно през зимата въобще не знам от къде ви идва на акъла да слагате такова масло ?!?!? wacko.gif
Това , което слагаш е сигурно по 10лв. литъра и в същия момент питаш за хубаво масло . Много се разтягат понятията нещо . След , като си чел това на митоко ( което всъщност не е негово ) не ти ли стана ясно кои са най-добрите масла ?
Ясно ти е написано , че това са групата на маслата с база на естери , като имаш псевдо естери на петролна основа и естери на растителна основа .
В момента най-лесно на пазара можеш да намериш мотул състезателната серия , Мобил 1 най-високата серия , кастрол EDGE серията и почти на всички останали производители състезателната серия . Това са масла в диапазона 30-50лв. литъра .
Задоволява ли те този отговор и ако не кажи какво още не ти е ясно да го изясним . Колегите са ти дали класовете , които принципно много лесно можеш да си вземеш от сайта на Тойота , който също виси като важна тема в техническия раздел . Който също никой не ебава да чете , като може да пусне тема и да чака някой на готово да му каже формулата на живота .

И мисля , че е време тази тема да си отиде в общите .

mitoko

Мнение от mitoko » 20 Ное 2010 09:19

GRI написа:Благодаря, става все по-ясно, мислех, че В1 е най-добро, а В4 най-скапано, ама явно не е така..принципно къде може да се намери добро масло за дизел на добра цена, каквото ми трябва на мен? ..има ли някакви по специализирани дистрибутури? Маслото на Официалния сервиз Тойота става ли (25лв/литъра) ..качествено ли е за цената си? ..те поне дават гаранция за пробег с него 15 000км...

са хубаво ли искаш да е или евтино

от тойота маслото струва 15 лева. щото те го дават от варел и си слатат 10 за тях и не се знае какво е като марка и качество...

и се уточнявай за кой сервиз става дума в цяла българия :thumbsup:

GRI

Мнение от GRI » 20 Ное 2010 21:30

Здрасти Митоко,
Искам масло (най-добро и алтернативно), оптимално добро или качество за цена.. искам такова масло, че да чувам само шума на турбината като се включва, а не работата на най-добрия дизел-японския, защото той се мъчи като съм му сипал неква гняс...
..съответно аргументация, защо ми препоръчваш даден тип, който де ме убеди, кое е моето масло.. с уважение към всички от форума, засега никой не може да ми даде рецептата от която се нуждая.. то да хвърля 50 лв/литър за масло - е най-лесно, ама жената ще ме изгони от вкъщи, ела й обяснявай... wacko.gif unsure.gif
whatever you do, think green.
be smart, find easy know-how,
be sucessful, enjoy life.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 20 Ное 2010 22:30

GRI написа:Здрасти Митоко,
Искам масло (най-добро и алтернативно), оптимално добро или качество за цена.. искам такова масло, че да чувам само шума на турбината като се включва, а не работата на най-добрия дизел-японския, защото той се мъчи като съм му сипал неква гняс...
..съответно аргументация, защо ми препоръчваш даден тип, който де ме убеди, кое е моето масло.. с уважение към всички от форума, засега никой не може да ми даде рецептата от която се нуждая.. то да хвърля 50 лв/литър за масло - е най-лесно, ама жената ще ме изгони от вкъщи, ела й обяснявай... wacko.gif unsure.gif
Те такова масло (хем най-добро, пък хем алтерняативно) още не са измислили и няма да измилсят. Или си купуваш хубаво на съответната цена или калапаво и си слушаш тракането на двигателя. Хубаво евтино няма!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 20 Ное 2010 23:54

Бъркаш форума с шоурум на продавачи на масла ! И при положение , че караш с 15W40 не знам какво повече да ти кажа .

mitoko

Мнение от mitoko » 21 Ное 2010 22:58

колега ГРИ ето алтернатива

MOTUL 5W-40 X-clean C3 8100
Опаковка: 5 литра Цена: 88 лева

Напълно синтетично, енергоспестяващо моторно масло.Специално разработено за последно поколение EURO IVавтомобилни двигатели, изискващи ACEA C3 моторни масла. Висок HTHS вискозитет и средни стойности на SAPS-ниски нива на сяра, фосфор сулфатна пепел. Подходящо за последно поколение бензинови и дизелови двигатели с common-rail и DPF система, а също и за Pumpe-Duse двигателите на VAG.
Спецификации: ACEA: A3/B4/C3 API SM/CF
Одобрения: VW 505.00/502.00/ 505.01 MB 229.31-229.51 BMW LongLife-04 Porsche
Renault RN0710 – RN 0700

от тук http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=12797&start=0

и втори вариант

Мotul 8100 X-clean 5W-40 Gasoline & Diesel for Euro IV engines - 5л. - 95лв.
от тук http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=12520

GRI

Мнение от GRI » 21 Ное 2010 23:56

Здрасти Митоко,
Приближаваме се до това което търся..но все още не съм убеден..
Дзвера е 2004 Декември модел Корола Версо, 85Кв, 118000км, Евро 3 без ДПФ съм, по книжка ми предписват като най-добро (оптимално) масло 5W30 клас ACEA B1(Fuel Economy diesel), затова малко ме учуди, че ми препоръчвате В4(For direct injection passenger car diesel engines), въпреки, че има логика, щот Д4Д е с директно впръскване.. Гледах Кастрол Едж 5W30 В1 - 40лв литъра, става ли? Всъщност В1 или В4? Кой е по-добрия вариант?
whatever you do, think green.
be smart, find easy know-how,
be sucessful, enjoy life.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 22 Ное 2010 09:01

Дзвера е 2004 Декември модел Корола Версо, 85Кв, 118000км, Евро 3 без ДПФ съм, по книжка ми предписват като най-добро (оптимално) масло 5W30 клас ACEA B1(Fuel Economy diesel), затова малко ме учуди, че ми препоръчвате В4(For direct injection passenger car diesel engines), въпреки, че има логика, щот Д4Д е с директно впръскване.. Гледах Кастрол Едж 5W30 В1 - 40лв литъра, става ли? Всъщност В1 или В4? Кой е по-добрия вариант?
Голям проблем!В3 или В4,CF,TURBO DISEL може да пише на етикета евентуално.Всъщност всички сравнирелно читави масла стават едновременно за бензин и дизел,а и имат добавка за турбо.Щом досега си бил с 15/40 и не е блокирал мотора,оттук насетне каквото и да му сложиш по-големи проблеми няма да имаш.Само ако ще минаваш на полу- или пълна синтетика задължителна промивка-в сервизите си знаят.

mitoko

Мнение от mitoko » 22 Ное 2010 10:59

каквото пише в книжката това слагаш . - Б1
от каталога на мотул излиза това
http://ew5.earlweb.com/recommendations. ... hicle=8044

TOYOTA
Modèle Corolla Verso 2.0 D4D
Moteur TD
Année 2002 -

Application Recommandation Capacité (litres)
Moteur (TD) 8100 X-cess 5W-40 (b) 5.9

това масло е и Б3 и Б4

кастрола става щом е б1 ама доста скъпо,

п.п. сега за пръв пъст след гаранция ли ще слагаш масло или за пръв по принцип

nowyaris

Мнение от nowyaris » 22 Ное 2010 11:17

В това което си посочил дават 5/30.Изобщо в книжките винаги пише 5/30.Колега беше казал,че географските условия позволяват 5/40.В книжките/моята оригинална на български за България /си пише 5/30.Дилъра ми слага 5/40,щот така преценил.Почти всички,които предлагат масла по форумите от известни марки предлагат 5/40.На мен пък 5/40 не ми харесва и ще си търся 5/30 SM,A3,Ecomomy.Тъй си пише в книжката,ще го спазвам.Досега от всичко прочетено открих само MOBIL ESP Green formula,5W30,и някакво на BMW LL-04,5W30.,което в тяхния форум пишат,че си е жив CASTROL.Има и ENEOS,YACCO,CASTROL,ама за последния цената е непоносима.

Scott

Мнение от Scott » 22 Ное 2010 12:07

nowyaris написа:някакво на BMW LL-04,5W30.,което в тяхния форум пишат,че си е жив CASTROL...
BMW LL-04,5W30 е стандарт, а не вид масло. Има доста производители, чиито масла покриват този стандарт - http://www.opieoils.co.uk/c-686-bmw-longlife-04.aspx
Millers не е лошо масло за парите си. Някой тук (май Nikolov22) говореше за Comma - http://www.commaoil.com/productsguide/view/6/170

djovanov30

Мнение от djovanov30 » 22 Ное 2010 14:04

ZRAVEITE ot skoro sam s korola verso 2002g/dizel i mu slojih maslo mobil 10w40 no kato 4e li stana po 6umen dvigatelj.njkoi slagal li e takova maslo i kakvi mu sa nabludenijta.stavali za takav dvigatel.kato navartj malko kilometri 6te pi6a dali go har4i

nowyaris

Мнение от nowyaris » 22 Ное 2010 16:05

Scott написа:
nowyaris написа:някакво на BMW LL-04,5W30.,което в тяхния форум пишат,че си е жив CASTROL...
BMW LL-04,5W30 е стандарт, а не вид масло. Има доста производители, чиито масла покриват този стандарт - http://www.opieoils.co.uk/c-686-bmw-longlife-04.aspx
Millers не е лошо масло за парите си. Някой тук (май Nikolov22) говореше за Comma - http://www.commaoil.com/productsguide/view/6/170
Масло е ,Скоти,продава се в магазини на Даскалов,а и колеги от форума на БМВ го предлагат.Сиви еднолитрови бутилки-и аз съм купувал такова да доливам на джипчето.За другото,си прав.Прочети по-внимателно поста ми. :thumbsup:

nowyaris

Мнение от nowyaris » 22 Ное 2010 16:08

djovanov30 написа:ZRAVEITE ot skoro sam s korola verso 2002g/dizel i mu slojih maslo mobil 10w40 no kato 4e li stana po 6umen dvigatelj.njkoi slagal li e takova maslo i kakvi mu sa nabludenijta.stavali za takav dvigatel.kato navartj malko kilometri 6te pi6a dali go har4i
Няма да го харчи ако матора е наред,ама ако може го смени по-скоро,че на зима ще ти е още по-шумен мотора.5/30 или 5/40 е нужно според парите които можеш да отделиш.

djovanov30

Мнение от djovanov30 » 22 Ное 2010 16:56

nali znae6 kolkoto pove4e se stiska6 pove4e ti vliza,za 50,60 lv da spestj.sega go smenih/predi 300km/no ot toyota mi go predlojiha kazaha 4e ne e lo6o maslo.no po prinzip 6te okajel njkvo vlijnie varhu dvigatelj osvern 4e e po 6umen.DA SI IZMINALI KM ILI VEDNAGA DA GO SMENJM .az si misleh 4e 5w40 e za novi dvigateli a moj e 119 000h.km no sigorno e i vra6tan .kolega nowyaris 5W40 NJMA LI DA GO HAR4I pri polojenie 4e dvigatelj mi e na 119000.TI KAKVO MASLO PREDLAGA6 DA MU SLOJA motul,kastrol ili toyota.BLAGODARJ TI ZA OTDELENOTO VREME NO SAS STAROTO MI RENO TAKIVA PROBLEMI NJMAH KAKVOTO MU SLOJAjavascript:emoticon('tongue.gif')
Последно промяна от djovanov30 на 22 Ное 2010 17:23, променено общо 2 пъти.

Публикувай отговор