Виж сега колега 5 човека ти казваме , че бъркаш един след друг ! Замисли се , че нещо не ти е правилна логиката .GRI написа:Благодаря, става все по-ясно, мислех, че В1 е най-добро, а В4 най-скапано, ама явно не е така..принципно къде може да се намери добро масло за дизел на добра цена, каквото ми трябва на мен? ..има ли някакви по специализирани дистрибутури? Маслото на Официалния сервиз Тойота става ли (25лв/литъра) ..качествено ли е за цената си? ..те поне дават гаранция за пробег с него 15 000км...
Относно 15W40 особенно през зимата въобще не знам от къде ви идва на акъла да слагате такова масло ?!?!?

Това , което слагаш е сигурно по 10лв. литъра и в същия момент питаш за хубаво масло . Много се разтягат понятията нещо . След , като си чел това на митоко ( което всъщност не е негово ) не ти ли стана ясно кои са най-добрите масла ?
Ясно ти е написано , че това са групата на маслата с база на естери , като имаш псевдо естери на петролна основа и естери на растителна основа .
В момента най-лесно на пазара можеш да намериш мотул състезателната серия , Мобил 1 най-високата серия , кастрол EDGE серията и почти на всички останали производители състезателната серия . Това са масла в диапазона 30-50лв. литъра .
Задоволява ли те този отговор и ако не кажи какво още не ти е ясно да го изясним . Колегите са ти дали класовете , които принципно много лесно можеш да си вземеш от сайта на Тойота , който също виси като важна тема в техническия раздел . Който също никой не ебава да чете , като може да пусне тема и да чака някой на готово да му каже формулата на живота .
И мисля , че е време тази тема да си отиде в общите .