Въпрос за Корола Версо 2

gh0s7r1d3r

Въпрос за Корола Версо 2

Мнение от gh0s7r1d3r » 18 Ное 2010 00:40

Здравейте, преди месец купих едно Версо 2006-та година, 1.8 бензин и имам едно проблемче и няколко други козметични въпроса :)

Проблема е, че през известно време светват лампите TRC OFF, VSC и ENGINE-a. Ходих на диагностика, но нищо не разбрах от всичко, което ми казаха. Излязоха няколко грешки, като една от тях беше C1201. Говореха ми за някакви усилватели на налягането в спирачната система, за ламбда сонда банк 1 или 2, не помня вече и още нещо. Четох в един ужд форум, че има вероятност да е от ламбда сондите, но трябва да се сменят и двете и то само с оригинални и се оправяло, но не ми се иска да ги сменям, ако не съм сигурен, че те са проблема. На някой дали му се е случвало подобно нещо?!?!

Другите въпросчета, които имам, са относно парктроник система (отпред и отзад), защото много ми писна да паркирам с 20 движения напред назад, защото другата кола е Ярис 2008-ма и сещате се на какво паркиране съм свикнал :))) Та имате ли идея, къде мога да сложа парктроник, койтто да действа като оригиналния, да има копче за изключване, да се изключва сам над определена скорост и т.н.

Другия ми въпрос е за мултимедията. Видях няколко такива коли в мобиле, които бяха оборудвани с много добре изглеждаща навигационна система (стори ми се оригинална). Дали някой знае откъде може да се вземе и на каква цена приблизително. Мисля, че пише voice navigation на нея, търсих я из и бей, но не успях да я открия. Много ми се иска да сложа такова нещо, защото видях, че дори има и камера към него, която действа като на аудитата - показва ти при определено положение на волана, накъд отива колата, което е супер.

Извинете ме за огромния пост, но съм сигурен, че тук е най-подходящото място да задам въпросите си. Благодаря предварително за отделеното внимание и време. :)

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 18 Ное 2010 20:55

значи възможностите са няколко:
1. да е от ламбда сондите-може би може да се побългари иначе ново
2. серво-усилвателя на спирачките е за смяна- доколкото ми е известно му дават 150 или 200к живот.но в бг би трябвало да ти го оправят,някакви мембрани или уплътнения доколкото знам
3.един или повече ABS-датчика на колелата е дефектен или замърсен-чистиш/сменяш го

почни от най-лесното точка 3. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

waterman

Мнение от waterman » 29 Ное 2010 13:44

Мойто Версо е подобно, 2006г.
За навигацията - вариантите са два:

- от и-бей
- от катастрофирала кола която се предлага на части.

И аз се бях замислил но има и някой недостатъци - трудно се качват карти, а дали въобще има такива за българия не е ясно. Приема CD-та с mp3 но няма USB или аукс вход. Не може да показва видео/тв.

Предпочетох вариант с отделна навигация с плеър, която ще свържа с оригиналното радио.

И аз имам един 'козметичен' проблем с моята - при спокойно движение с скорост 90-95 се чува тракане откъм долната жабка.
Имам подозрение че причината е амортисьора и - при теб получава ли се подобно нещо?

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 29 Ное 2010 20:06

Ами не, колега, не съм забелязал подобен шум засега. Аз имам един шум, който се чува от задния мост при завой или при качване на бордюр или подобно. Нещо като стържене, но глухо. Гумите, които сложих са 215/55/16, а трябва да са 205 и ми казаха, че може би е от това, но по вътрешната част на гумата няма следи от търкане, а и размера на 17 цола е точно 215, така че дайте вие мнение какво може да е, че според мен не е това.

ПС: Снощи пак стана дискотека по таблото - светна отново ЧЕК-а, ТРЦ и ВСЦ, явно ще трябва да ида в Тойота за да ми кажат какво е със сигурност, че нямам намерение да сменям наред докато разбера какво е.

Да се похваля, сложих Ксенон - 6000 К, Х.И.Д за 100 кинта, много съм доволен, мислех да слагам разни Луксима Премиум и т.н., но на повече от двойна цена не ми се стори смислено, може и да греша де, но и този светна много хубаво.

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 29 Ное 2010 22:20

gh0s7r1d3r написа:...
Да се похваля, сложих Ксенон - 6000 К, Х.И.Д за 100 кинта, много съм доволен, мислех да слагам разни Луксима Премиум и т.н., но на повече от двойна цена не ми се стори смислено, може и да греша де, но и този светна много хубаво.
браво още един истински китайки тунинг ентусиаст... :thumbsup:

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 30 Ное 2010 00:13

mitoko написа:
Някъв проблем ли имаш с това, че нещо не мога да схвана?!? Ако искам ще си сложа и коледни лампички вместо габарити, нали се сещаш, че няма да те питам какво мислиш за това?

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 30 Ное 2010 09:52

gh0s7r1d3r написа:
mitoko написа:
Някъв проблем ли имаш с това, че нещо не мога да схвана?!? Ако искам ще си сложа и коледни лампички вместо габарити, нали се сещаш, че няма да те питам какво мислиш за това?
А теб кои те пита какъв ксенон си сложил....това е ФОРУМ и всеки може да изказва мнение!
A car without TURBO is like a man without BALLS!

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 30 Ное 2010 23:08

тука само тарикати сте се събрали...

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 30 Ное 2010 23:15

Ще разбереш впоследствие защо биват оплювани китайските ксенони - поне моят опит е че горят лесно я крушки я баласти.Дано да нямаш този проблем.

И от все сърце те моля да се регулираш фаровете, ако не си го направил за да не сваляш самолети!
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 01 Дек 2010 09:43

аве то днешно време какво ли не е китайско... mad.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 01 Дек 2010 12:16

фаровете са регулирани, свалени са и със сигурност не заслепяват, пробвал съм вече. относно горенето - имат 12 месеца гаранция, включваща както крушките, така и баластите.
то други ксенони освен китайски май няма, и филипса не е съвсем филипс :)

а пък, при положение, че колата е турска, мисля, че не е чак такъв проблем, че фаровете са китайски :))))

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 01 Дек 2010 12:50

а пък, при положение, че колата е турска, мисля, че не е чак такъв проблем, че фаровете са китайски :))))

:thumbsup: biggrin.gif laugh.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 01 Дек 2010 16:26

А между другото винаги съм си мислел, че Яриса ми е произведен във Великобритания, пък той бил френски... А аз как ги псувам френските коли, дано не са работили много французи по мойта :)))

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 01 Дек 2010 20:55

Не се безпокой! В завода работят основно негри и араби. Французи са само шефовете.

П.С. То всички са френски граждани! biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 01 Дек 2010 22:59

точно на това се надявам да ти кажа :)))

а то на практика, мисля, че белите французи са малцинство във Франция :)))

Както и да е. Сега се сетих да питам нещо друго. Някой има ли идея дали има опция да се направят фаровете да гаснат при гасене на двигателя, че нещо не мога да свикна да ги пускам и обирам палките :)))

Публикувай отговор