Имам няколко проблема с моят Авенсис Д4Д и смятам този път да се обърна към вас за мнение, преди да отида по сервизите.
Първи проблем: Вече стана студено, даже онази сутрин като станах беше 7*С и когато тръгна да паля, на студено реотанчето гасне за същото време, както когато беше 30*С и най-странното е че никога не е имало разлика във времето на гаснене на лампата . Мисля, че това не е редно, защото карам един Fiat Doblo 1.9 D, който на студено палене трябва да се изчака към 10-15секунди. Споделете вашето мнение и впечатление.
Втори проблем: Колата е с много слаб акумулатор 52Аh и при палене се изиска да завърти стартера около 3-4 оборота и да запали. Това проблем ли е за автомобила. Когато сложих един 72Аh се оказа, че пали на 1 оборот, но пак не е моментно, като например на въпросното Добло. Това проблем от центровка ли е?
Трети проблем: Имам тампон отдолу, който е тръгнал да се къса, според майстора където си обслужих колата е на гредата отдолу, която държи скоростната кутия и двигателя. Доколкото разбрах става въпрос за два тампона с различна големина, но така и не ми даде каталожен номер, за да го направя при него, а той работи на много странен ценови каталог. Можете ли да ми препоръчате майстор в София, където да отида и да съм сигурен, че ще съм доволен от работата му?
Четвърти проблем: Съединителят и демферният маховик са сменени при закупуването на колата, но когато натисна съединителя е пак твърд и скърца. Скърцането неможаха да ми кажат от какво е. Някой има ли опит с този проблем? Възможно ли е при обслужване на помпите на съединителя да омекне педала? Къде ще ми препоръчате да отида за това сервизиране?
Пети проблем: Имам много изгоряли лампи по таблото, а както повечето от вас знаят не всеки майстор може да свали таблото без да направи поразия, аз лично не искам да рискувам със собствени сили. Става въпрос за врътките и копчетата около централната конзола, копчетата на вратите свети само АУТО.
Шести проблем: Волана е леко тегав, когато обслужвах колата, майстора ми каза, че течността е ок и няма смисъл да я сменям, дали не ме е излъгал или е необходимо да направя обслужване на помпата? Вие какви впечатления имате към твърдостта на въртене на волана? В сравнение с доблото все едно карам жигула...
И един страничен въпрос: Воланът и скоростният лост са силно изтъркани, необходимо ми е някой да ми рекламира добър шивач, познат на форумците в претапицирането на автоаксесоари.
Надявам се, че като получа отговор на тези въпроси ще можем да помогнем и на други хора, които са се сблъскали с този въпрос..

Благодаря на всички за вниманието!
Поздрави...