Toyota Yaris 1.0 vvti

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Ное 2010 15:14

На вниманието на Ива!

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Не съм я виждал наяве, но от снимките си личи, че е запазен автомобил - волан, педали, тапицерия. Аз бих си взел нещо такова ако имам само 5000 лв. Като платиш Каско, ГО, ТО и зимни гуми точно ще ти стигнат.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

gicho

Мнение от gicho » 09 Ное 2010 16:46

5000 за корса 99 година unsure.gif - не че в някои отношения не е по-добрия избор, но все пак е кола на близо 12 години ...
Моят съвет е да е кола от БГ собственик - иначе първоначалната инвестиция по обслужване и консумативи никак не е малка (за кола "нов внос").
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 09 Ное 2010 17:14

БГ собственик ohmy.gif ! НЕ, БЛАГОДАРЯ!
А колата е 3300 лв. Поне погледни обявата.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

muf

?

Мнение от muf » 10 Ное 2010 09:50

Спорен е въпроса дали от БГ собственик или от автокъща
От една страна има много мундари, които карат до последно.
Повечето в автокъщите обаче също са огрухани и с много прикрити дефекти.

Най-добре е да се търси (според мен) от първи собственик в БГ или от собственик мераклия - пазена кола с подръжка и обслужване.
Но всичко е субективно - затова най-важно е да се гледа внимателно.

А колеждката не е зле да прегледа и извзетите лизингови коли в лизинговите компании (има ги в ДИЛЪРИ на mobile.bg)
Може да се намери доста по-нова
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

gicho

Мнение от gicho » 10 Ное 2010 10:34

zi_zi_top написа:БГ собственик ohmy.gif ! НЕ, БЛАГОДАРЯ!
А колата е 3300 лв. Поне погледни обявата.
Упс, какво съм гледал?
Видях я обявата, ама защо съм останал в впечатлението за 5000, незнам.

Само че е от опит казвам, че като си решил да вземаш кола от определена ценова категория, не бива да слизаш толкова надолу - после ще се ядосваш - ама ако не бях спестил 2000лв (дето ги бях нагласил), нямаше това да е еди как си, и т.н.
Корса от по-късна година (а защо не фиеста, поло?) не е лош избор (ако не те притеснява возията на ... то май нищо не вози толкова зле?)
Евтини части, до болка познати на майсторите, избор голям на пазара (то 95% не стават и за гледане). Ама защо не предложихте нещо японско (или псевдо-японско)?
Например Микра (К11 ли бяха тия до към 2002) са доста сполучливи?
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

iva_b

Мнение от iva_b » 10 Ное 2010 19:51

Здравейте,
благодаря много на всички. Колата е вече на лице. В крайна сметка отидох във форд и от там си купих buyback количка на 5 години. Напълно обслужена. Малко по-скъпичко ми излезна но си заслужаваше. Отнощението беше невероятно добро, макар че не си копувам нов автомобил. Ако искате добро обслужване.. определено там можете да го получите. А да.. количката е Ford Fiesta 2005 1.3 бензин. Има си всички екстри. Утре ще си я получа. Надявам се да ми е на късмет.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 10 Ное 2010 19:57

За колко я взе?

gicho

Мнение от gicho » 10 Ное 2010 20:39

Поздравления, добър избор !!! Много безаварийни с нея!
Само че май е била доста по-скъпа от това, за което питаше ... smile.gif

Моето предположение е около 7000лв ... biggrin.gif
Убаво еФтино нема!
Вече и на газ ...

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 10 Ное 2010 23:25

Като гледам момичето се е справило прекрасно.Малко ми стана смешно с предложението на zi_zi_top за Корсата.Понякога се чудя как караш една от най добрите Короли,като иамш такива разбирания за автомобилите.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 10 Ное 2010 23:36

gicho написа: Само че май е била доста по-скъпа от това, за което питаше ... smile.gif

Моето предположение е около 7000лв ... biggrin.gif
И недвижимите имоти така ги купуват..........искат за 30 (само толкова имат), а купуват за 45 :whistle:

Има още една тема " за 3 000", трябва да проследим крайната цифра каква ще е biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 10 Ное 2010 23:51

sashoskiora написа:Като гледам момичето се е справило прекрасно.Малко ми стана смешно с предложението на zi_zi_top за Корсата.Понякога се чудя как караш една от най добрите Короли,като иамш такива разбирания за автомобилите.
Съвсем случайно! Просто имах пари да си я купя. wink.gif

Девойката питаше как с бюджет от 5000 лв. да кара кола. По тази причина получи от мен такъв съвет.
Не е морално и е смешно да й кажа да си купи нов Авенсис, а тези пари да са първата вноска и после да дава по 1200 лв на месец за 5 години. Нали?

Аз работя постоянно с много хора и никога не си позволявам да се подигравам с тях. Уважавам и бедните и богатите, глупавите и умните, младите и старите. Всеки, който е поискал от мен съвет или помощ е получил адекватен отговор, а не подигравка.
Надявам се да си разбрал. cool.gif

iva_b

Мнение от iva_b » 11 Ное 2010 08:00

Наистина я взех за 7 000. Доста надскочих себе си но взех назаем от познат и имам 1 година спокойно да му ги върна без лихви. :) Мен по-скоро ме притесняват разходите които се почват от днес. Зимни гуми, каско, гражданска. Реве ми се.... Ама няма начин. Като я подкарам днес количката ще ви кажа и отзиви.

Лек ден ви желая!!!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 11 Ное 2010 22:56

Фиеста от дилър е много добър избор-най читавия модел на Форд заедно с Фузиона/май не се пише така/.А аз ако не бях взел Ярис щях да взема Корса-страшно ми харесваха тогава и двете.Абе малките коли са като малките ..... - навсякъде влизат и остава място за други. :thumbsup:

paskal40

Мнение от paskal40 » 12 Ное 2010 00:08

То Фиестата и Фюжъна мисля ,че като цяло са едно и също. Баща ми кара Фюжън и за сега е доста доволен ,но все пак и тои се грижи за колата си.

Публикувай отговор