Най-предпочитаната марка в България

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Dizzle

Най-предпочитаната марка в България

Мнение от Dizzle » 09 Ное 2010 16:21

айде народе,който има facebook и желание,нека подкрепи Тойота,че е много назад в класирането mellow.gif просто натиснете "Like"

http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/na ... ariia.html

http://www.facebook.com/Toyota.Bulgaria

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 09 Ное 2010 17:05

Защо да я подкрепяме?
Там й е мястото. :violent1: laugh.gif laugh.gif laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 09 Ное 2010 17:48

То това май приключи и изкараха БМВ най-популярния автомобил в БГ. wacko.gif
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 09 Ное 2010 17:48

както и да го погледнеш не заслужава да е зад Рено например wacko.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Ное 2010 18:28

Не бива да се пропуска факта, че по-голямата част от българските потребители е със скромни финансови възможности и предпочитанията към по-евтини за поддържане марки е нормално.

От друга страна е пълно с парвенюта, за които е заветна цел да карат Мерцедес или BMW, независимо какво им струва това.

Това проучване е добра "храна" за маркетинговите отдели на вносителите на нови автомобили.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 09 Ное 2010 19:18

Добре че е пълно със служебни Тойоти, та да има какво да карат....

gicho

Мнение от gicho » 09 Ное 2010 20:28

Kiki написа:Защо да я подкрепяме?
Там й е мястото. :violent1: laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Малко по-надолу, ама сега заради това няма да се регвам в тефтера ...
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
diesel_power

Re: Най-предпочитаната марка в България

Мнение от diesel_power » 09 Ное 2010 20:51

Dizzle написа:айде народе,който има facebook и желание,нека подкрепи Тойота,че е много назад в класирането mellow.gif просто натиснете "Like"

Ти да нямаш акции на тойота ?
Нали ако е много харесвана ще стане още по-скъпа.

Аватар
Dizzle

Re: Най-предпочитаната марка в България

Мнение от Dizzle » 09 Ное 2010 20:55

diesel_power написа:
Dizzle написа:айде народе,който има facebook и желание,нека подкрепи Тойота,че е много назад в класирането mellow.gif просто натиснете "Like"

Ти да нямаш акции на тойота ?
Нали ако е много харесвана ще стане още по-скъпа.
Акции нямам ,но имам Тойота и си я харесвам. И това е Форум на Тойота все пак. Чудно обаче защо Lexus не е в класацията

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 09 Ное 2010 22:40

Не бих искал Toyota да е най-масовата кола.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

baba_metca

Мнение от baba_metca » 10 Ное 2010 15:44

zi_zi_top написа:Това проучване е добра "храна" за маркетинговите отдели на вносителите на нови автомобили.
:thumbsup: :thumbsup:

Първо, това, че някой има Тойота и си я харесва изобщо не означава, че предпочита да я кара повече от нещо друго, което поради една или друга причина, не може да кара. Второ една не малка част от хората казват например "Предпочитам да карам Мерцед", без никога да са сядали да карат какъвто и да е Мерцедес, а сигурно и не са сядали в Мерцедес.

scorpion

Мнение от scorpion » 11 Ное 2010 10:05

Няма значение къде е в класацията Тойота. Важното е да ни вършат работа колите и да ни доставят удоволствие. Никой не ни е гонил и насилвал да ги копуваме нали dry.gif

И понеже съм имал удоволствието да управлявам нови машини БМВ 5 автоматик, Ауди 6 куатро паралелно с Авенсис 2 имам някаква база за сравнение (има една условност, че все пак Авенсиса е в малко по-долен клас ! макар и всички машини да са били с ниво Екзекутив) извода ми е следния:
В германските машини (говорим за посочените по-горе вкл. и ниво екзекутив) се чувстваш някак си в по-стабилен автомобил; значително по-безшумни; материалите по-качествени; изработката по-фина. Минус за БМВ е сравнително тясното място за водача, поне за мен малко неудобното качване и слизане, сравнително по-твърдото возене и най-вече невероятно големия разход на гориво и поддръжка.
Авенсиса (включвам и фейлсифта, модела който сега управлявам) - по-шумничка, добри материали за интериора но си личи, че сглобката е малко неглиже (ръбчета, недоизчистени или загладени отливки на пластмасовите части, незнайно защо по-големи дизайнерски луфтове)
Вратите (вкл. и багажното) се затварят малко като на "масовка" автомобил. Няма го плавното и меко хлопване. Очкаването е по-меко но преминавайки през полицай например с немските машине се усеща глухо изтупване, докато при Авенсиса имаш чувството, че ще се разпилее окачването (сигурен съм, че и други колеги с Авенсис 2 имат същото усещане!).
Плюсове: удобно, широко, лесно качване и слизане, далеч по-нисък разход на гориво, консумативи. Приятен семеен автомобил без да предявява каквито и да е било претенции за лукс и визия.
Казвайки визия, може би единственото което липсва на Тойота е по-добрата визия. Много е утрепан дизайна, въпреки опита да се сложат по-раздвижени фарове, предни решетки, задни стопове и пр. Скука ....

Всичко това е мнението ми като един собственик на Тойота Авенсис, който си харесва автомобила но се опитва да е обективен.

Поздрави !

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 11 Ное 2010 10:22

Това е можеби при Авенсис 2 но при първата генерация нещата са други изработката и материалите са фини и качествени имаш усещане на стабилност на автомобила въпреки че няма много системи за стабилност дезаина на колата лично намен много ми харисва . Единственото с което съм съгласен че при приминаване на легнал полицаи потропва повече от немскити машени но пък вози много меко

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 11 Ное 2010 10:48

Точно затова едната струва 50 000лв а другите две 100 000лв. Единственото, с което не съм съгласен е това за вратите. На Авенсис II се затварят толкова леко...
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 11 Ное 2010 11:10

LOCK?

Публикувай отговор