Недей да мериш с мултицет ток докато въртиш , че има вероятност да го изпаришCuMo написа:..................................
Как се мери акумулатор под товар?
Докато някой върти да пали, аз да меря с мултицета?

Недей да мериш с мултицет ток докато въртиш , че има вероятност да го изпаришCuMo написа:..................................
Как се мери акумулатор под товар?
Докато някой върти да пали, аз да меря с мултицета?
бай дефолт има ли си българско имеIvoDobrev написа:При напрежение около12 волта, което е бай дефолт и константно съпротивление във веригата, практически най-важната част от уравнението си остава тока във веригата, който може да осигури акумулатора. Него едва ли са го замерили и се доверяваш само на етикета. Аз залагам на проблемен акумулатор
Това довод ли е или лично убеждениеmitoko написа:тва не е вярноslowtraveler написа: Напрежение Плътност ~ Заряд
12.65 V 1.265 g/cm3 100 %
.
Ако е проверявано веднага след изгасянето на двигателя е възможно, защото химическите процеси продължават за 10-20 мин и след премахването на зарядния ток, но при покой оловните акумулатори имат напреженията които Слоу е цитирал.mitoko написа:зареден и работяш( не умрял) акумулатор в покой може да даде стойности 13.5 - 13.6 . това е проверено многократно
+1Scott написа:Ако е проверявано веднага след изгасянето на двигателя е възможно, защото химическите процеси продължават за 10-20 мин и след премахването на зарядния ток, но при покой оловните акумулатори имат напреженията които Слоу е цитирал.mitoko написа:зареден и работяш( не умрял) акумулатор в покой може да даде стойности 13.5 - 13.6 . това е проверено многократно
Потребители разглеждащи този форум: Majestic-12 [Bot] и 7 госта