проблем с мощносттта на RAV4
проблем с мощносттта на RAV4
Извинявам се, ако въпроса ми се стори на някой тъп, но не съм специалист по Тойота, а по Мерцедес, та се извинявам предварително. Един колега има познат с RAV4, който има следния проблем - свети му лампата за тракшън контрола. Ходи в ТМ Ауто, там чистят грешката лампата гасне и след много кратко време отново светва. Когато лампата не свети (няма грешки) колата не върви и няма мощност, когато светне се "отпушва". Моето скромно мнение е, че вероятно има проблем с някой сензор на системата за тракшън контрол, която "изправя" колата при поднясяне. Та възможно ли е въпросния датчик (ако има такъв в Тойота) да показва постоянно, че автомобила се завърта, приплъзва и и се поднася и затова да се ограничават оборотите. Все пак не знам каква е точно системата в Тойота. Ако има някой, който се е сблъсквал с такъв проблем, ще му бъда благодарен, ако даде някаква идея. За да се спестят въпроси от вида"Какво казват в ТМ" - колата е внесена от Канада. Нова е, но съм забелязал, че ако официалния дистрибутор не е продал колата, а е внесена отвън - вниманието към клиента е наполовина. Няма никакви обяснения, а само "колата няма никакъв проблем". А теста си е 50-на лв... Поздрави на всички