Проблем ламбда сонда на РАФ 4

VALE 54

Проблем ламбда сонда на РАФ 4

Мнение от VALE 54 » 17 Мар 2010 17:27

Здравейте почитатели на TOYOTA. Предния месец имах въпрос за проблем с газ анализатор . Днес при диагностика компа не откри грешка , освен че ламбда сондата дава данни за бедна смес, и от там са съмненията за голям разход . В сервиз TOYOTA ми дадоха цена 511 лв . Това доста висока сума. Някой може ли да ми даде по разумно предложение за което предварително благодаря.

01
Обратна връзка:

Re: Проблем ламбда сонда на РАФ 4

Мнение от 01 » 23 Мар 2010 20:32

VALE 54 написа:Здравейте почитатели на TOYOTA. Предния месец имах въпрос за проблем с газ анализатор . Днес при диагностика компа не откри грешка , освен че ламбда сондата дава данни за бедна смес, и от там са съмненията за голям разход . В сервиз TOYOTA ми дадоха цена 511 лв . Това доста висока сума. Някой може ли да ми даде по разумно предложение за което предварително благодаря.
само кажи с колко кабела е сондата и евентуално какви цветове са кабелите- цената е от 70-100 лева.
сервизи за ауспуси Ем Комплект 33 -0889966997
www.emk-33.com - електронен магазин амортисьори пета врата, багажник,заден капак

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Мар 2010 22:35

01 написа:
VALE 54 написа:Здравейте почитатели на TOYOTA. Предния месец имах въпрос за проблем с газ анализатор . Днес при диагностика компа не откри грешка , освен че ламбда сондата дава данни за бедна смес, и от там са съмненията за голям разход . В сервиз TOYOTA ми дадоха цена 511 лв . Това доста висока сума. Някой може ли да ми даде по разумно предложение за което предварително благодаря.
само кажи с колко кабела е сондата и евентуално какви цветове са кабелите- цената е от 70-100 лева.
Мулетаров, това не е WAG автомобил, вашите изделия не са твърде подходящи за японска техника!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 26 Мар 2010 19:28

Зи-зи истината е , че в сондите за стандартни автомобили няма никакви съществени разлики от , който и да било производител . И съвсем спокойно може да се сложи универсална сонда . Съвсем друг въпрос обаче е колко време ще изкара тя . До едно време сондите на MTE-THOMSON бяха с добро качество . Сега в момента не знам какво е актуалното на пазара . Но има и страшни буклуци и не могат да се разпознаят по цената .
Другото нещо е дали проблема наистина е в сондата или сместта си е бедна ?

01
Обратна връзка:

Мнение от 01 » 13 Апр 2010 02:04

zi_zi_top написа:
01 написа:
Мулетаров, това не е WAG автомобил, вашите изделия не са твърде подходящи за японска техника!
Здрасти!
Благодаря че ми даваш повод да информирам , че изнасяме за Гърция и Малта , ауспуси и катализатори и то "именно" за японска техника. :thumbsup:
А да не говорим за многото радиатори, радиатор парно , климатик и интеркулери , които с удоволствие продаваме и монтираме без никакви забележки и проблеми.
Благодаря още веднаж и се надявам че си приятно изненадан.
:thumbsup:
Прикачени файлове
ТОЙОТА ЛОГО.jpg
ТОЙОТА ЛОГО.jpg (3.59 KiB) Преглеждано 5189 пъти
www.emk-33.com - електронен магазин амортисьори пета врата, багажник,заден капак

boromoro

Мнение от boromoro » 12 Окт 2010 15:24

Здравейте,

Искам да те питам VALE 54, какъв точно е бил проблема със сондата и точно коя ? Понеже скори си купих и аз Рав 4 и от началото светеше че има проблем и я закарах в тойота сервиза и ми казаха че е ламбда сонда и реших и там да я сменя за 530лв !!! Работата е че разхода ми не падна ! Та искам да те питам колко ти е разхода тъй-като на мен ми се струва повечко - 10литра извънградско ! Мотора е 2000къб 150к.с. и е автоматик ! По книга го дават да е 8,2л !

VALE 54

Мнение от VALE 54 » 17 Окт 2010 19:10

+
Здравейте, при мен лампа не светеше , а при компютарна диагностика даде бедна смес което значи повече бензин ипо малко въздух. Аз също мисля че 10 литра е много при положение че не я настъпвам и в повечето случаи съм сам . Доколкото аз съм запознат автоматика харчи повече. Хубаво е да си видите свещите и ако трябва да ги смените .Чакам да ми се обадите и да ми кажете какво е станало. Аз съм от Сандански и при възможност ще направя диагностика в Серес Гърция. 530.лв за една сонда е прекалено скъпо.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 18 Окт 2010 00:26

VALE 54 написа:+
Здравейте, при мен лампа не светеше , а при компютарна диагностика даде бедна смес което значи повече бензин ипо малко въздух.
Аз мисля,че бедна смес е малко бензин и повече въздух, грубо казано. Богата смес би трябвало да е повече бензин.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 18 Окт 2010 23:52

Добре де на никой ли не му хрумва , че показанието на сондата може да е вярно ?

Публикувай отговор