За и против десният волан

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Окт 2010 09:01

nowyaris написа:....От трите те уверявам ,че при евентуална препродажба процентно най-голяма печалба ще имам от буса с ДЕСЕН волан.Уверявам те,че смятам на ум перфектно,всичко е проверено.И след като не нарушавам закона за движение и правилника за прилагането му аз съм за "десния волан".
Хм, изкарване на 'печалба' от автомобил втора употреба, който ще си експлоатирал няколко години, ми се струва малко оптимистичен вариант unsure.gif Вярно, че в UK цените са смешни, но и тук за десен волан не можеш да искаш сериозна сума - хората бягат, защото не е сигурно дали закона няма да се промени, а и защото експлоатацията на десен волан е по-неудобна и съответно - по-опасна...
Смени ли фаровете и огледалата на бусовете? Или и там мина 'тънко' за да има за обяда? :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 17 Окт 2010 10:35

Огледалата и фаровете ги оставих за вечеря.Между другото,кое те кара да мислиш ,че ще забранят десния волан?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Окт 2010 12:54

nowyaris написа:Огледалата и фаровете ги оставих за вечеря.Между другото,кое те кара да мислиш ,че ще забранят десния волан?
Ами за мен е логично да не се позволява регистрацията в България на автомобил, който не е предназначен за дясно движение...
Не става въпрос за забрана преминаването на такива автомобили, а за регистрацията на такива автомобили...
Предполагам, че не само аз мисля така, поради което и на някой законодател може да му дойде тази мисъл :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

b_d

Мнение от b_d » 17 Окт 2010 17:10

slowtraveler написа:
nowyaris написа:Огледалата и фаровете ги оставих за вечеря.Между другото,кое те кара да мислиш ,че ще забранят десния волан?
Ами за мен е логично да не се позволява регистрацията в България на автомобил, който не е предназначен за дясно движение...
Не става въпрос за забрана преминаването на такива автомобили, а за регистрацията на такива автомобили...
Предполагам, че не само аз мисля така, поради което и на някой законодател може да му дойде тази мисъл :thumbsup:
Според мен е въпрос на време да бъде достигната критичната маса от хитреци на дребно, които заслепяват и респективно застрашават останалите участници в движението. След това някой просто ще яхне общото недоволство и ще направи съответните законодателни промени вдигайки си рейтинга успоредно с това.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 17 Окт 2010 19:59

Те ,колеги, и Египетските пирамиди са въпрос на време.А в България критичната маса от хитреци на дребно е между 6 и 8 милиона.Аз пък смятам,че на всички коли ,които се регистрират в БГ трябва да се отнеме възможността да се движат с повече от 90 км/ч.по някакъв неотменим /технически/начин.Джигитите са много по-опасни от водачите с "десен волан".И се надявам някой да яхне съвсем скоро народното недоволство по този въпрос/което недоволство според мен е в пъти по-голямо-вижте черните забрадки в комплект със статистиката на КАТ/.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 17 Окт 2010 20:24

Добре де, да въведат ограничение на 90 км. ч.

Искаш ли после да те посрещна челно с Камаз с 50 км.ч., та да видиш какво ще остане от теб?

И после ограничение на 40 км. ч. ли трябва да направят?

Що за логика?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Окт 2010 20:31

Мисля, че не е много перспективно да се разчита на позитивни законодателни промени в БГ и тяхното прилагане в практиката.
Който не вярва да се сети как се прилага закона за ограничаване на тютюнопушенето.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
martod

Мнение от martod » 17 Окт 2010 21:36

nowyaris написа:Джигитите са много по-опасни от водачите с "десен волан".
Единственото нещо по опасно от един джигит, е друг джигит- ама с обратен волан.. :thumbsup:
А напоследък все повече се увеличават джигитите с обратни волани, точно заради ниската цена на автомобилите с дясна дирекция..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

nowyaris

Мнение от nowyaris » 17 Окт 2010 21:57

Fido Dido написа:Добре де, да въведат ограничение на 90 км. ч.

Искаш ли после да те посрещна челно с Камаз с 50 км.ч., та да видиш какво ще остане от теб?

Що за логика?
Адаш,ти и Камаз ли си купи?Предпочитам да ме посрещнеш челно с някое шишенце в гаража.Ако си с Камаза и си с 50,мога и да ти избягам.Ако си с онова бижу Карината и си с повече от 90 обаче когато ме посрещнеш челно съм "изгорял"отвсякъде.Това е логиката.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 17 Окт 2010 22:00

nowyaris написа:
Fido Dido написа:Добре де, да въведат ограничение на 90 км. ч.

Що за логика?
Адаш,ти и Камаз ли си купи?Предпочитам да ме посрещнеш челно с някое шишенце в гаража.Ако си с Камаза и си с 50,мога и да ти избягам.Ако си с онова бижу Карината и си с повече от 90 обаче когато ме посрещнеш челно съм "изгорял"отвсякъде.Това е логиката.
Ти Е*а мамата на логиката.От цялата работа разбрах,че има некво посрещане начи ще има и изпращане.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

nowyaris

Мнение от nowyaris » 17 Окт 2010 22:16

Да,колега,ако всички спазваме максимално позволените скорости за движение ,независимо къде е волана,ще има много по-малко "изпращания"с участието на облечен в черно брадат и неподстриган мъж.Проблема изобщо не е къде е волана,а кой го държи в ръцете си.И как максимално да се намали човешкия фактор при управлението на МПС с цел намаляване на жертвите по пътищата.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 17 Окт 2010 22:31

nowyaris написа:Да,колега,ако всички спазваме максимално позволените скорости за движение ,независимо къде е волана,ще има много по-малко "изпращания"с участието на облечен в черно брадат и неподстриган мъж.Проблема изобщо не е къде е волана,а кой го държи в ръцете си.И как максимално да се намали човешкия фактор при управлението на МПС с цел намаляване на жертвите по пътищата.
Чек сега ,за и против десния волан ли е темата или кои може и не може да кара.По твоята "логика" които може да кара няма да му е проблем и с десен волан.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 17 Окт 2010 22:34

По-малко изпращания ще има и ако не се пести за сметка на сигурност,тези дни както са дъждовни предпочитам срещу мен да карат с 150 отколкото без фарове,вали, пелена се вдига от автомобилите видимост много малка. ...те от някаква криворазйрана икономия или просто малоумие карат без фарове ,,,,,та и твоето същото

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 17 Окт 2010 23:08

Имам интересен въпрос?Ако се купя от България кола с десен волан мога ли да я регистрирам обратно в Англия?

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от JapCar » 18 Окт 2010 00:16

sashoskiora написа:Имам интересен въпрос?Ако се купя от България кола с десен волан мога ли да я регистрирам обратно в Англия?
Можеш,но няма логика в тая врътка,няма да е по-евтина от такава,купена в UK.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Заключено