За и против десният волан
За и против десният волан
Последно промяна от Win_XP на 05 Окт 2010 21:15, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Да де - нали затова е темата - за тея дето са 'наопаки' на другите, пък разправят, че всичко е ОК laugh.gifWin_XP написа:......
Т'ва българина не е като човека, винаги трябва да се обади и да ...[e]... наопаки за другите
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Последно промяна от Win_XP на 05 Окт 2010 21:16, променено общо 1 път.
Колега,Win_XP написа:Аз нищо не разправям, само отговарям на зададени въпроси, нито пък се оплаквам от нещо или пък имам проблемslowtraveler написа:Да де - нали затова е темата - за тея дето са 'наопаки' на другите, пък разправят, че всичко е ОК laugh.gifWin_XP написа:......
Т'ва българина не е като човека, винаги трябва да се обади и да ...[e]... наопаки за другите
Ти конкретно смени ли си фаровете с такива, които не заслепяват?
Последно промяна от Win_XP на 05 Окт 2010 21:16, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Колега, извинявай, ама тея приказки наистина висят във въздуха....Win_XP написа:Не не съм.....bad_dog написа:...Ти конкретно смени ли си фаровете с такива, които не заслепяват?
За съжаление няма да се оправим в БГ скоро, защото всеки смята, че друг му е крив (и го заслепява), а сам не прави нищо за отстраняване на същия проблем на собствения му автомобил....
А това за липсата на пари не мога да го приема....
Аз като нямам пари за самолет си карам лек автомобил. Ако нямам пари за луксозен лек автомобил, ще си взема дачия и пак ще си върша работата...
А не например да си взема самолет и да се оплаквам, че не го поддържам и не го държа в изправност, защото ми е много скъпо.
По същия начин гледам и на автомобилите с десен волан...
За мен това е опасен за всички участници начин на придвижване...
Аварийно (например транзит през Европа) - да... Но за постоянно движение, с идеята никога вече да не се кара в Англия, за мен си е точно проява на лошите български черти...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Всеки гледа от свойта кула...
Аз лично си смених фаровете, ръснах се една кофа с пари, но ги смених... Колко от "левите" обаче ще си регулират фаровете или ще си махнат китайските ксенони... по-добре да не се замислям.
До това колко съм потенциална опасност с десен волан... ами от 1 година карам, не съм имал проблеми, карам си спокойно в мойта си лента... На ден около 10-20 предпоставки за ПТП създават именно участници с ляв волан пред мен... А и статистиката за ударени коли леви/десни мисля говори достатъчно добре за себе си... Но не ми е ясно защо всяка тема трябва да се обръща на леви/десни. Типично българската черта е да се плюнчи секи, който не ти е удобен, независимо дали пряко или косвено си засегнат, а дори може и изобщо темата да не е в твойта сфера, но пак ще се намери за коя дума да се хване, за да се наплюнчи и там...
Аз лично си смених фаровете, ръснах се една кофа с пари, но ги смених... Колко от "левите" обаче ще си регулират фаровете или ще си махнат китайските ксенони... по-добре да не се замислям.
До това колко съм потенциална опасност с десен волан... ами от 1 година карам, не съм имал проблеми, карам си спокойно в мойта си лента... На ден около 10-20 предпоставки за ПТП създават именно участници с ляв волан пред мен... А и статистиката за ударени коли леви/десни мисля говори достатъчно добре за себе си... Но не ми е ясно защо всяка тема трябва да се обръща на леви/десни. Типично българската черта е да се плюнчи секи, който не ти е удобен, независимо дали пряко или косвено си засегнат, а дори може и изобщо темата да не е в твойта сфера, но пак ще се намери за коя дума да се хване, за да се наплюнчи и там...

- martod
Изчакай само още някоя година, да се изравни броя на МПС с ляв и десен волан и тогава ще си говорим за статистики..EMPEROR написа:Всеки гледа от свойта кула...
А и статистиката за ударени коли леви/десни мисля говори достатъчно добре за себе си...

И си помисли, дали пък твоята гледна точка, не се е изкривила, защото и ти си от тези с десните волани ..
Защото пък мен, всеки ден ме засичат точно такива изпреварвачи с десни волани и ме принуждават да скачам на спирачките, защото иначе ще се изпотрепем...
И всичко това се случва в моето платно..

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Камера вместо смяна на дирекция +/-
Който иска да кара с десен волан да си избере: Япония, Англия, Австралия, ЮАР или Индия...
http://www.youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Синьо и лилаво карат вляво, всички други (червено, зелено, оранжево) вдясно.
Или по по-подробно:
Червено- карат вдясно
Оранжево- преди са карали вляво, но вече карат вдясно (САЩ, Аржентина, Уругвай, Исландия, Швеция, Норвегия, т.н.)
Зелено- преди са карали и от двете страни (в различните части на държавата), но вече всички карат вдясно (Канада, Китай, Испания, Италия, Полша, Румъния, Украйна и т.н.)
Синьо- карат вляво
Лилаво- преди са карали вдясно, но вече карат вляво (единствено Намибия)
В много голяма грешка си, защото аз не казвам, че е по-добре с десен волан, а че зависи от задкормилното устройство колко ще е опасно за околните... Като нямам видимост НЕ ИЗПРЕВАРВАМ... това с какво ме прави по-опасен от сичките селтаци по улицата с леви волани, които ме засичат всеки ден?martod написа:Изчакай само още някоя година, да се изравни броя на МПС с ляв и десен волан и тогава ще си говорим за статистики..![]()
И си помисли, дали пък твоята гледна точка, не се е изкривила, защото и ти си от тези с десните волани ..
Защото пък мен, всеки ден ме засичат точно такива изпреварвачи с десни волани и ме принуждават да скачам на спирачките, защото иначе ще се изпотрепем...
И всичко това се случва в моето платно..А най лошото е, че от ден на ден, стават все повече..
А с това, че всеки ден те "засичат точно такива изпреварвачи с десни волани" малко се поизхвърли а? Щото аз доста десни видях за над година зад волана на мойта деснячка и ни един не тръгна да прави непозволено изпреварване или предпоставка за ПТП... карат си спокойно в лентата

Дали пък не те е засичала и синя Супра последните седмици? Въпроса ми е риторичен

Мерака за десен волан е единствено и само заради това че не можеш да си купиш същата кола, но с ляв волан.
Това си е чиста проба дребен тарикатлък, който няма как да бъде обяснен с друго освен само като опит да се покажеш такъв какъвто нямаш възможност да си.
Затова в България това трябва да се забрани със закон
В нормалните държави (Германия Франция Испания,) не е забранено, но там броя на хората които биха рискували живота си (и този на останалите) в името на фалшива показност е пренебрежимо малък
Има и нещо много важно - да, купуваш си кола с около 30-40% по-евтино, но тя остава вечно твоя. В крайна сметка дребния тарикатлък води до загуба - както винаги.
Това си е чиста проба дребен тарикатлък, който няма как да бъде обяснен с друго освен само като опит да се покажеш такъв какъвто нямаш възможност да си.
Затова в България това трябва да се забрани със закон
В нормалните държави (Германия Франция Испания,) не е забранено, но там броя на хората които биха рискували живота си (и този на останалите) в името на фалшива показност е пренебрежимо малък
Има и нещо много важно - да, купуваш си кола с около 30-40% по-евтино, но тя остава вечно твоя. В крайна сметка дребния тарикатлък води до загуба - както винаги.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- martod
Не, не ме е засичала синя Супра,а зелен Пасат и бяла Примера ..EMPEROR написа:
Дали пък не те е засичала и синя Супра последните седмици? Въпроса ми е риторичен

И не е последните седмици а вчера ..

Ей това ви е на вас проблема, все си мислите че никой не засичате (аз поне не съм видял в някой форум, някой да си признае biggrin.gif )
но не питате човека отсреща, как скача на спирачките, докато си мислите че сте изпреварили безопасно ...
А спорът е излишен...

Само не изкарвайте водачите дето карат с нормални волани, по черни от дявола..

Джигитът на каквато и кола да седне, все си е опасен..
Само че, джигит с десен волан, е по опасен от джигит с ляв ..

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....