Камера вместо смяна на дирекция +/-

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 06 Окт 2010 01:43

mitkoa написа:Сенник на обектива на камерата ще премахне лошите ефекти от паразитната светлина - няма да имаш т.нар flare. Няма да помогне ако си срещу слънцето или поне то е на приличен ъгъл, а не някой малък.И това изобщо не е решение.
Мите вложи малко мисъл ве батенце . Ако изравниш горната линия на кадъра с линията в , която виждаш ти ( което може да стане със сенника или със смяна на позицията или с по-тесен обектив и тн.) когато слънцето свети в камерата ще ти свети и на теб в очите . При всяко едно друго положение няма да ти свети . Демек говорим за варианти в равнините при залез и изгрев .

mitkoa написа: Какво правите с левия ви фар, който заслепява насрещните автмомобили? ( аз на такива тарикати....вече им пускам дълги ).Съотвеетно и не осветявате добре отдясно, т.е тротоара.
Това е коментирано вече , пусни една търсачка .
mitkoa написа: Какво правите с колона от автомобили.Виждате на камерата, че можете да се изнесете изцяло и да погледнете добре дали да изпреварите,А ТОВА ЧЕ ПРЕЧИТЕ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ ЗАД ВАС???????
Как по-точно пречиш с десния волан на автомобилите в колоната зад теб при положение , че се изнасяш за изпреварване ?
mitkoa написа: Това за пазарите - различна данъчна система....различна политика....
И ще се оправим като спрем да се оправдаваме.Ще създавам предпоставки за пътни инциденти, ще преча на останалите.....но това е положението.....искам БМВ 97-а с климатик....а в БГ мога да си взема с тия пари само БМВ 96 без климатик.Затова другите да го...
Предпоставките за пътни инциденти се създават от дебилите зад волана било то ляв или десен , а не от самия волан !!!
И кво викаш вместо да си вземеш колата с повечето екстри ще предпочетеш да платиш данък , който иначе може и да не плащаш при това законно така ли ? Ами я си помисли , че имаш бизнес със куриерски услуги и едни 20% надолу в цената на автопарка те прави лидер на пазара без да нарушаваш нито един закон пак ще си палтиш на БГ дилърчето така ли ? Май въобще не ти е ясно какво значи думата пазар и какво значи конкуренция . И по никаъв начин не съм длъжен да храня алчни дилъри при положение ,че мога да ползвам по-евтина услуга . Ти ако се чувстваш длъжен си е твой проблем .
Както хората си купуват Китайски дрешки така ще си купуват и Английски коли . И ако в един момент станат повече може и да се "обърне" движението .

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 06 Окт 2010 11:13

Писах един дълъг пост....не стана да се изпрати.А нямам намерение пак да го пиша.
Само ще ти кажа нещата, за които да прочетеш и да се върнеш след това, ако прецениш, че ще ти издържи старата теза.

The human eye vs digital camera - адаптивност, динамика.
Гражданско общество - право и морал, саморегулация.
Риск
Морална отговорност
Конкуренция - най-вече за нелоялната такава.
А за лидера на пазара - подай си Cv-то в Спиди....Еконт....да ти дават да им управляваш парите хората и да им спечелиш мнооооооого пари laugh.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 06 Окт 2010 21:41

Значи колега,не си прав.Право,морал,саморегулация-чушки.знам,че звучи грубо,но е така.Никой няма да ти даде да му управляваш парите,ако не е сигурен,че първо управляваш отлично твоите.Няма такова понятие-лоялна конкуренция-ти къде живееш.Бизнеса е на живот и смърт и който не го разбира това,вече е .... .Никой не му пука какъв ти е волана,а колко му е навлото.И когато вечер у дома трябва да оставиш на жена и дете ПАРИ вместо МОРАЛНО ЗАДОВОЛСТВО,нещата стават истински.Сега,на теб ако някой ти е решил моралните дилеми за години напред,честно казано ти завиждам,при мен такъв вариант липсваше.Не ми е много приятно да карам бус с десен волан,ама толкова са ми парите.Апропо-повечето Тойоти/любимата ми марка/са с десен волан-това нали е Тойота-Форум.

Аватар
Win_XP
Обратна връзка:

Мнение от Win_XP » 06 Окт 2010 23:52

nowyaris написа:Значи колега,не си прав.Право,морал,саморегулация-чушки.знам,че звучи грубо,но е така.Никой няма да ти даде да му управляваш парите,ако не е сигурен,че първо управляваш отлично твоите.Няма такова понятие-лоялна конкуренция-ти къде живееш.Бизнеса е на живот и смърт и който не го разбира това,вече е .... .Никой не му пука какъв ти е волана,а колко му е навлото.И когато вечер у дома трябва да оставиш на жена и дете ПАРИ вместо МОРАЛНО ЗАДОВОЛСТВО,нещата стават истински.Сега,на теб ако някой ти е решил моралните дилеми за години напред,честно казано ти завиждам,при мен такъв вариант липсваше.Не ми е много приятно да карам бус с десен волан,ама толкова са ми парите.Апропо-повечето Тойоти/любимата ми марка/са с десен волан-това нали е Тойота-Форум.
Много истини, браво :)

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Окт 2010 00:20

nowyaris написа:Не ми е много приятно да карам бус с десен волан,ама толкова са ми парите.Апропо-повечето Тойоти/любимата ми марка/са с десен волан-това нали е Тойота-Форум.
Аз само хонда съм карал с десен волан smile.gif Нямам нищо против всеки да се решава какво да кара стига да спазва регулациитена съответната страна (най-вече настрийка на фаровете, то не че всички останали карат с регулирани фарови). Но това надали може да се ползва като препоръка към останалите... имам предвид препоръка в никакъв случай да е се избира автоматик в един друг треад :thumbsup:

ПП: по=точно тук http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=15255

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 07 Окт 2010 02:34

mitkoa написа:Писах един дълъг пост....не стана да се изпрати.А нямам намерение пак да го пиша.
Само ще ти кажа нещата, за които да прочетеш и да се върнеш след това, ако прецениш, че ще ти издържи старата теза.

The human eye vs digital camera - адаптивност, динамика.
Гражданско общество - право и морал, саморегулация.
Риск
Морална отговорност
Конкуренция - най-вече за нелоялната такава.
А за лидера на пазара - подай си Cv-то в Спиди....Еконт....да ти дават да им управляваш парите хората и да им спечелиш мнооооооого пари laugh.gif
Колега поне от 10 години камерите имат мнооого по-добри параметри от човешкото око .
За другите неща колегата добре ти обяснил .
Относно конкуренцията това точно е реалната конкуренция . Да намериш начина да свършиш работата за по-малко пари или по-добре .
Относно спиди миди и тн без коментар .

muf

Мнение от muf » 07 Окт 2010 21:17

Bass_Man написа:
muf написа:На никакъв екран и при най-добрата видимост не получаваш реална представа за разстоянието до колата в насрещното.
Тоест виждаш че има нещо, но се чудиш колко е далеч.
Да не говорим за каране в зимни условия или дъжд, когато стъклото отпред най-вероятно ще е постоянно във вода или клиша
Най-добре си купи кола с ляв волан която ти е по джоба.
Това въобще не е вярно ! И не само , че не е вярно ами е и точно обратното . На екран ако ти се занимава може да си направиш скала и съвсем точно да ИЗМЕРВАШ разстоянието до обектите !!! Много е просто когато имаш фиксирано f и знаеш големината на обекта ( средно автомобил и камион погледнати отпред не се различават повече от 10-20% в габаритите ) можеш да си сметнеш за секунда точно разстояние до обекта . Или иначе казано ако е по-голямо това , което виждаш от някаква част от екрана си стоиш мирно ако е по-малко се пробваш . С два бързи погледа можеш да му хванеш и скоростта .
Относно кишата и калта поредните шитавици . Точно колкото ясно виждаш ти точно толкова ясно ще вижда и камерата .
А ако е бус може да си я сложиш и отвън в ъгъла на най-високото място и ще придобиеш несрванима представа за пътната обстановка .

Хората от сателит четат вестник , и прихващат цели дето се движат с огромна скорост на елементарни дисплейчета вие за едно изпреварване се вкарахте в матрицата wacko.gif ...................

ПС:
Виж, ти си вярвай в каквото щеш.
Но това което си написал е безкрайно далеч от истината.
Това е биология, а не физика ( глупостите за фокусите няма да коментирам)
На екран не можеш да прецениш разстоянието и скоростта.
За камерата в горния край на буса имаш впредвид там, където чистачката е стига ли? biggrin.gif
Калта и кишата пречат и на мен, но аз виждам през 1, 5 метра стъкло, а ти през 1,5 см обектив. Сам си отговори какво виждам аз и какво виждаш ти при дъжд, сняг, мъгла.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Scott

Мнение от Scott » 08 Окт 2010 00:41

Bass_Man написа:...Колега поне от 10 години камерите имат мнооого по-добри параметри от човешкото око ...
Хайде пак отидохме в нанотехнологиите :whistle: При положение, че говорим за евтино решение не виждам защо намесваш Хъбъловия телескоп tongue.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 08 Окт 2010 05:12

muf написа:
Виж, ти си вярвай в каквото щеш.
Но това което си написал е безкрайно далеч от истината.
Това е биология, а не физика ( глупостите за фокусите няма да коментирам)
На екран не можеш да прецениш разстоянието и скоростта.
За камерата в горния край на буса имаш впредвид там, където чистачката е стига ли? biggrin.gif
Калта и кишата пречат и на мен, но аз виждам през 1, 5 метра стъкло, а ти през 1,5 см обектив. Сам си отговори какво виждам аз и какво виждаш ти при дъжд, сняг, мъгла.
Направо ме убори с тези велики размисли и доказателства !
Ква биология ве олита вие нещо вече почвате да ми лазите по нервите и ще палната фадромката да ви нарина малко лайна в кухите глави барем ви светне нещо вътре в пълния вакум !
Я малко се ограмотете и тогава меляйте глупости . Той гледал през джам , а аз през обектив . Аве гений колко ти е голяма зеницата ве екстрасенс а ? През джама гледал ..... а леле майко ........
Ама я ми обяснете и за "фокусите" , че като гледам доста ги разбирате ама май сте останали на ниво 1-ви клас в помощно училище wacko.gif ?!?!?!

Скоти камери от по 200лв. притежават поне 10-пъти по-добри характеристики от човешкото око . За какви нанотехнологий говориш не знам !
А това , че тия льольовци си нямат и идея за какво става въпрос въобще не искам да го коментирам повече !

nowyaris

Мнение от nowyaris » 08 Окт 2010 07:51

Значи спираме се на вариант с 18 годишна изрусена навигаторка като финансово най-приемлив вариант-едно от двете и умения ще ми излезе без пари.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 08 Окт 2010 10:16

Не мога да разбера - тея хора не разбраха ли, че камерата или тея системи с огледалата са само колкото да разбереш дали има някой, така че ако се покажеш половината да не се натресете. Не мога да ви разбера честно. Какви глупости спорите тука.

Отностно движение и т.н. на работа има един човек, който постоянно следи камерите и вече познава хората в далечина само по сянка и походка. Какъв е извода, че след един определен период от време човек се научава да работи с това устройство и ще знае с достатъчна точност какво има пред него и колко бързо се движи - точно както огледалата за задно виждане (ако ми кажете че като ги погледнете и незнаете какво има зад вас и колко бързо се движи, значи правете си сметка).

Отностно фаровете - първо не е това идеята на темата и второ или трябва да си ги сменят или да си ги облепят - толкова е просто. Отделно като идат в КАТ, защо от КАТ не ги пращат на Технотест за проверка и така всички подобни ще си оправят фаровете щом се регистрират тея коли. И всяка година на прегледа, който е задължителен пак проверка, отделно на тоя преглед да проверяват и другите коли и като не са ти в норма фаровете, няма документ от преглед. Това е истинския проблем, а не десният волан. Значи ако ще се задават подобни въпроси, какво става и с тея които постоянно карат на фарове за мъгла. Те за момента са много повече от десните волани. А заслепява също толкова мощно особенно като вали. Тях кой ги следи. Пак истинския проблем, а не десният волан. Кой следи и тея американските версии с червени мигачи, нима те не са в нарушение и не объркват водачите и не са предпоставка за ПТП особенно на кръстовище. Пак същя проблем с КАТ при регистрацията и прегледите. Ама това не е темата. Темата е за това как една кола с десен волан да се направи малко по удобна и по безопастна за хората в и извън нея. Ако човека зад волана е съвестен и без тея работи ще си искара и няма да пречи, но защо да не му е по-удобно и пак няма да пречи, а напротив даже ще е от полза. Ако тоя човек зад волана е идиот и на покрива да седне да кара пак си е идиот и пак същите простотии на пътищата. Къде къде по-глеми проблеми има - тук хората се опитват да подобрят нещо, което така или иначе не е забранено (за разлика от горепосочените 2 случая които са забранени) вие ги оплюхте.

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 08 Окт 2010 10:24

Бас
Какво значи "фокуси" ? laugh.gif
Това, че не знаеш какво е бленда е достатъчно да те определя, че ти не знаеш даже и азбуката.Бил си чувал за нещо.....в трамвая....да си говорят.
Интересно как човек, който не знае азбуката даже, иска да налива акъл на останалите и да им обяснява тънкостите на даден език, и разбира се да им определя нивото.
Нищо не прочете от това, което ти дадох нали?А трябваше поне първото.....понеже се изявяваш като някакво гуру за камери, обективи и хората те слушат.....та като им казваш нещо....поне малко подплатено да е.
Е вярно, то като прочетеш за разлика в динамиката в пъти....трябва да прочетеш и какво е динамика, защото и това сигурно не знаеш....ама няма как, ще четеш.
А що се отнася до моето ниво, аз бих го определил като любител с знания около средните за любители и нямам никакви претенции, но като видя мнения така категорични и наставнически като твоите и нямащи нищо общо с действителността, не мога да си замълча.

Scott

Мнение от Scott » 08 Окт 2010 10:58

Bass_Man написа:Скоти камери от по 200лв. притежават поне 10-пъти по-добри характеристики от човешкото око . За какви нанотехнологий говориш не знам...
Би ли съпроводил това си твърдение с пример, ако обичаш. Може и от 200 паунда.
И точно коя характеристика на човешкото око превъзхождат? Ако сведем аналоговата разделителна способност на човешкото око към пиксели се получава число от порядъка на 756MP. За динамичния обхват пък въобще да не говорим. Това се опита да ти йкаже и колегата по-горе.
Ако си говорим за оптиката пред CCD матрицата, там спор няма, невъоръженото човешко око отстъпва... ама де е тази оптика за 200лв да си купя и аз?
http://www.clarkvision.com/articles/eye-resolution.html
@ baba_metca - то добре се разпознават силуети и походки, но да не се окажем в ситуация 'това ТИР ли е или каруца ... тряс, ооо не било каруца' tooth.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 08 Окт 2010 15:33

Scott написа: И точно коя характеристика на човешкото око превъзхождат?
Ами като пляснеш пред такава камера с ръце, тя не премигва .. tooth.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

nowyaris

Мнение от nowyaris » 08 Окт 2010 22:12

А стига бе,на луд станах да ви чета постовете,направо ми завря мозъчето.Три пъти съжалих,че изобщо повдигнах въпроса-вие ми разкатахте понятията с тез ваште познания по оптика.Аз съм се разбрал с БАССМАНА,вие си направете темичка и в нея си ги мерете....

Заключено