да помоля за малко инфо за Авенсис дизел

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 29 Сеп 2010 22:50

rado_929 написа:благодаря ви много, значи вземам Галанта.
....но все пак ви блгодаря!
Това си е твой проблем.
Да не мислиш че Галанта е по-добър!? :whistle:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
martod

Мнение от martod » 29 Сеп 2010 23:22

Kiki написа: Това си е твой проблем.
Да не мислиш че Галанта е по-добър!? :whistle:
А ти да не мислиш че е по лош ?.. tongue.gif
Първите Авенсиси, Мазда 626 2.0DiTD и Галант 2.0 TD са с идентични мотори (Галанта само е с по малко на брой клапани) и с еднакви помпи ..
И трите са изключително здрави машини .. :thumbsup:
Имам клиент с такъв Галант, на 3 пъти повече километри от твоите tongue.gif , занимава се с търговия с цветя и всеки божи ден пътува Пловдив-София и обратно ..
До сега, освен 3-те смени на ремъци и ролки, само един долен прав носач сме му сменили .. smile.gif
Така че не ги подценявай, все пак ВИН-а му започва с J ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 29 Сеп 2010 23:26

martod написа:До сега, освен 3-те смени на ремъци и ролки, само един долен прав носач сме му сменили...
Това сигурно е единствения дизелов Галант в България без спукана глава :whistle: biggrin.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 30 Сеп 2010 00:11

Scott написа:Това сигурно е единствения дизелов Галант в България без спукана глава :whistle: biggrin.gif
Оценявам високо чувството ти за хумор, ама дай да не пълним нета с глупости.. tongue.gif
Наистина има редки случаи на пукане на глави, но в повечето случаи вината е в задкормилното устройство..
Това е все едно да кажа на Кики, че неговият Авенсис е сигурно единственият без сменен маховик biggrin.gif

rado_929

Мнение от rado_929 » 30 Сеп 2010 23:07

ехее, момчета не исках да ви скрам със въпроса ми, просто исках да разбера дали вина започва с буквата J.
Това е!

Аватар
martod

Мнение от martod » 01 Окт 2010 00:13

rado_929 написа:ехее, момчета не исках да ви скрам със въпроса ми, просто исках да разбера дали вина започва с буквата J.
Това е!
Спокойно бе колега, никого не си скарал, просто тука така си говорим.. biggrin.gif
Той Scott даже и на тази Тойота е способен да намери кусури..http://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Ct ... re=channel .. laugh.gif

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 01 Окт 2010 00:46

martod написа:...Scott даже и на тази Тойота е способен да намери кусури...
Ами да, виж как са й изгнили отзад веждите ... като на австрийски Галант tongue.gif
П.П. Извинявай, не можах да се сдържа cool.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 01 Окт 2010 09:19

Scott написа:Ами да, виж как са й изгнили отзад веждите ... като на австрийски Галант tongue.gif
П.П. Извинявай, не можах да се сдържа cool.gif
Знаех си че ще измислиш нещо и няма да се сдържиш.. biggrin.gif
Само че такова понятие "Австрийски Галант" няма .. laugh.gif Всички са Японски .. tongue.gif
А по темата: то и на Румънска Дачия да и натискаш така веждите по стените и после да я вкарваш в морето, ще и изгният- нищо че са пластмасови .. laugh.gif

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 01 Окт 2010 22:28

martod написа: Ами общото с Карината е, че и двете имат емблема на Тойота.. biggrin.gif
Авенсиса е DID с помпа Денсо с електронно управление, а на Карината цялата електроника се състои в един електронен часовник на таблото..laugh.gif
.. :thumbsup:
Позволете ми малко да не се съглася със това твърдение,наскоро ми се наложи да свалям километража ( от глупост,ама тва е друга бира ) и останах доста изненадан.Километража е изцяло електронен - представлява една голяма платка в която отзад влизат три клеми,няма жила и тем подобно неща.Въпреки че,отпред се вижда механичен километраж.
Последно промяна от kiril_kirilow на 02 Окт 2010 11:39, променено общо 1 път.
Без Toyota , засега .......

Аватар
martod

Мнение от martod » 02 Окт 2010 09:52

kiril_kirilow написа: Позволете ми малко да не се съглася със това твърдение,наскоро ми се наложи да свалям километража ( от глупост,ама тва е друга бира ) и останах доста изненадан.Километража е изцяло електронен - представлява една голяма платка в която отзад влизат три клеми,няма жила и тем подобно неща.Въпреки че,отпред се вижда механичен километраж.
Позволяваме .. laugh.gif
Ама друг път като ползваш цитати, гледай да е така, че да са от автора им.. biggrin.gif
Сега си го направил така, че все едно Басман го е казал това laugh.gif и не знам как ще обяснява сега, че няма сестра.. biggrin.gif
Иначе това за електронният датчик на километража, не съм го споменал, защото говорехме за разликата в двигателите и тяхното управление.. :thumbsup:
Даже съм пропуснал да спомена и електронният часовник на ръката на водача.. laugh.gif

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 02 Окт 2010 10:31

martod:Даже съм пропуснал да спомена и електронният часовник на ръката на водача..

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 02 Окт 2010 11:45

Оправен цитата!
Апропо,колата има и букса за включване на компютър - за диагностика предполагам ( друг въпрос е че в Тойота Хасково нямаха накрайник за моята букса)
Не съм много наясно със начини за управление - електронно или не,просто го споменавам като факт.
П.С
Моят часовник е механичен ( самонавиващ ) :whistle:
Без Toyota , засега .......

Аватар
martod

Мнение от martod » 02 Окт 2010 20:13

kiril_kirilow написа:Оправен цитата!
друг въпрос е че в Тойота Хасково нямаха накрайник за моята букса)
Те и в Тойота Япония нямат.. laugh.gif
Карай си колата и си свиркай .. :whistle: То няма какво да и се счупи, за да ти я диагностицират ..

Публикувай отговор