смяна на шимове(пулове)
- gogo simov
смяна на шимове(пулове)
След реглаж на клапани(смяна на пулове)на и перфектно почистване на дросел клапата на Корола 1.3 16v 4E-EF оборотите се вдигнаха драстично.При загрял мотор падат едва на 1000.Всички консумативи са сменени вкл. ангренажен ремък и ролки.Моля помагайте!
- gogo simov
- gogo simov
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
gogo simov написа:В Pit Stop нямат софтуер за Е-11 1999г. 4E-FE
Много интересно ?!?!
Иначе виж си предварението ако може да се регулира някой гений да не го бутнал малко напред . Много вероятно ако е имала газ . Ако не виж моторчето за празния ход . Може да пробваш да го махнеш и да му запушиш маркуча да видиш дали нещо ще се промени ( но не го изключвай ! ) . Не знам точно каква ти е клапата но има вероятност нещо да се е разместило или жилото да е много опънато . Зависи точно от какъв тип е . Другото , което може да е ако е има климатик нещо да е бутнато и да си мисли , че климатика работи . Или пък да се е скапал температурния сензор за инжекциона и да си мисли , че е студена . Е такива неща . Трябва да изолираш едно по едно .
- martod
Re: смяна на шимове(пулове)
А най вероятно, от всичко което не е изброил Бас, е да са ти въртяли болтчето за настройка на дросела, докато е бил затлачен от нагар и сега като си го почистил, да стои по отворен от необходимото..gogo simov написа: и перфектно почистване на дросел клапата на Корола 1.3 16v 4E-EF оборотите се вдигнаха драстично.

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- gogo simov
благодарности
Съжалявам много момчета, че не съм се регистрирал по-рано във форума!От години карам само японски коли(от 4 имам Королата) и за първи път имам някакви проблеми.Благодаря за всички съвети!