Здравейте, драги ми фенове на toyota!!!
Пак имам питане...нашата мила Аурелия (Toyota Auris) издаваше странни скърцания, направо свиркания и последната диагноза е изкривени дискове...става въпрос за toyota auris d4d 2007. Можете ли да ми препоръчате добри дискове, марка, издръжливост и никакво свиркане, никакво изкривяване повече!
Благодаря!
кандидат-шофер Стаската
изкривени дискове...
Re: изкривени дискове...
потърси и второ мнение. май всички с ауриси се оплакваме от скърцане и свирене от спирачките. на мен ми смениха накладките гаранционно,но промяна нямаше. като сложих алуминиеви джанти пък се появи някакъв метален звук при маневра на заден ход със спирачка. скоро забелязах и някакъв шум като че нещо опира от предната лява гума.. абе нищо сериозно-детски болести дето се вика.stasinka написа:Здравейте, драги ми фенове на toyota!!!
Пак имам питане...нашата мила Аурелия (Toyota Auris) издаваше странни скърцания, направо свиркания и последната диагноза е изкривени дискове...става въпрос за toyota auris d4d 2007. Можете ли да ми препоръчате добри дискове, марка, издръжливост и никакво свиркане, никакво изкривяване повече!
Благодаря!
кандидат-шофер Стаската
- martod
В Хеед продават Д2 и ЕБС спирачни системи ..В комбинация с едни накладки ЕБС-грийнстъф става перфектна комбинация .Можеш да си ги поръчаш и от ибей , доставката до БГ чрез специализирана фирма струва 1,20 паунда на кило.stasinka написа: Можете ли да ми препоръчате добри дискове, марка, издръжливост и никакво свиркане, никакво изкривяване повече!
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Почти 100% от тези параметри не зависят от дисковете и накладките, а от гарнитурата, дето се слага между волана и седалкатаstasinka написа:... Можете ли да ми препоръчате ...дискове.....издръжливост и никакво свиркане, никакво изкривяване повече!....

По-разумно каране ще доведе до по-голяма издържливост и липса на изкривяване (няма да има термично изкривяване). Само 'свиркането' зависи донякъде от конструктивно решение и комбинацията накладки/дискове (и то ако шофера не ги е изпекъл докато са нови), но това не оказва влияние на спирачното усилие...
А и се решава с ножовката laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008