изкривени дискове...

stasinka

изкривени дискове...

Мнение от stasinka » 23 Сеп 2010 10:42

Здравейте, драги ми фенове на toyota!!!
Пак имам питане...нашата мила Аурелия (Toyota Auris) издаваше странни скърцания, направо свиркания и последната диагноза е изкривени дискове...става въпрос за toyota auris d4d 2007. Можете ли да ми препоръчате добри дискове, марка, издръжливост и никакво свиркане, никакво изкривяване повече!

Благодаря!
кандидат-шофер Стаската

Аватар
Dizzle

Re: изкривени дискове...

Мнение от Dizzle » 23 Сеп 2010 11:38

stasinka написа:Здравейте, драги ми фенове на toyota!!!
Пак имам питане...нашата мила Аурелия (Toyota Auris) издаваше странни скърцания, направо свиркания и последната диагноза е изкривени дискове...става въпрос за toyota auris d4d 2007. Можете ли да ми препоръчате добри дискове, марка, издръжливост и никакво свиркане, никакво изкривяване повече!

Благодаря!
кандидат-шофер Стаската
потърси и второ мнение. май всички с ауриси се оплакваме от скърцане и свирене от спирачките. на мен ми смениха накладките гаранционно,но промяна нямаше. като сложих алуминиеви джанти пък се появи някакъв метален звук при маневра на заден ход със спирачка. скоро забелязах и някакъв шум като че нещо опира от предната лява гума.. абе нищо сериозно-детски болести дето се вика.

Аватар
martod

Мнение от martod » 23 Сеп 2010 13:48

stasinka написа: Можете ли да ми препоръчате добри дискове, марка, издръжливост и никакво свиркане, никакво изкривяване повече!
В Хеед продават Д2 и ЕБС спирачни системи ..В комбинация с едни накладки ЕБС-грийнстъф става перфектна комбинация .Можеш да си ги поръчаш и от ибей , доставката до БГ чрез специализирана фирма струва 1,20 паунда на кило.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 338 пъти
Получена  благодарност: 369 пъти

Мнение от slowtraveler » 23 Сеп 2010 14:16

stasinka написа:... Можете ли да ми препоръчате ...дискове.....издръжливост и никакво свиркане, никакво изкривяване повече!....
Почти 100% от тези параметри не зависят от дисковете и накладките, а от гарнитурата, дето се слага между волана и седалката :whistle:
По-разумно каране ще доведе до по-голяма издържливост и липса на изкривяване (няма да има термично изкривяване). Само 'свиркането' зависи донякъде от конструктивно решение и комбинацията накладки/дискове (и то ако шофера не ги е изпекъл докато са нови), но това не оказва влияние на спирачното усилие...
А и се решава с ножовката laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

stasinka

Мнение от stasinka » 23 Сеп 2010 21:18

Фалшива тревога...в крайна сметка се оказаха накладките...били доста поизтъркани и опират в дисковете и почва голямото свирене...ще ги сменим, предложиха ни японски и пак ще ви информирам, ще я бъде или не!
и ще стане аз шофер
стаската

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 24 Сеп 2010 22:20

точно така,най-вече свирене и потракване се получава от накладките,и по-точно металните пластинки.като ми смениха предните накладки се оказа,че в тойота са ми ги изкривили нарочно,за да няма никакъв луфт.целта е да няма никакви почуквания,дрънкане и т.н. дребен кахър бих казал.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор