Ако някой има идея да сподели

2.Понеже ме дразнеше много махагона в целия салон, го свалих и дадох да го пръснат.

Някой да има идея, с какво да заменя това мега устройство за касетки
biggrin.gif
глупости... конусите на гайките си центрират джантата.а щом тресе само при набиране то нито джанти нито гуми нито дисковете имат пръст в тая работа.както каза мехаННика--- вътрешни каретаZero`Cool написа:Ценралните отвори на джантите отговарят ли на главината ако има дори малко разминаване ще ти тресе. А за другото дабъл дин ти е единственото решение по принцип там има барче
Пълни глупости....Централният отвор на джантата я фиксира.sacho7803 написа: глупости... конусите на гайките си центрират джантата.
явно проблема е бил в металните втулки но......преди да беше сложил пласмасовите трябваше да пробваш без втулкиslowtraveler написа:Сигурно е така, щом казваш Сашич....
Те затова централния отвор го дават с точност десета от мм....![]()
Това ме навежда на мисълта, че доста съм сгрешил докато карах 'майсторите' да ми сменят металните втулки на алуминиевите джанти на Авенсиса с пластмасови/текстолитови. Защото металните не бяха съвсем точно изработени и не уплътняваха напълно....
Ама нейсе - като направиха втулките и вибрациите изчезнаха...
Сигурно преди това просто гумаджиите не са умерили конуса на гайките няколко пъти
П.С. абе слагаш един нов баланс и си готов laugh.gif
Вместо да спорите, що не вземеш шублера и да премериш централния отвор на една заводска джанта и този на главината..slowtraveler написа:Сашич, явно говорим на различен език.....
С една дума - производителя го прави от чиста глупост тоя централен отвор, а по неговата тъпа идея се водят и производителите на джанти, дето правят разни излишни втулки и т.н. laugh.gif
0.5мм е доста голям допуск, който би се усещал сериозно на ръка, което не е било факт с оригиналните джанти на нито един от автомобилите ми....martod написа:....що не вземеш шублера и да премериш централния отвор на една заводска джанта и този на главината..![]()
Ще останеш изненадан ..Винаги има една хлабина от поне 5 десети, защото ако я няма, след 5г. каране без да сваляш джантата, после и с оксижена да нагряваш, няма вадене.......
Някои от "лидерите" в световното автомобилостроене като ЗАЗ например laugh.gif изобщо не ползват такива втулки..slowtraveler написа:martod написа: Значи според спорещите, централния отвор/втулка са една отживелица, която производителите на автомобили просто по навик са прехвърлили от главините с болтове към главините с шпилки?
Джантите са оригинални на тойота.Zero`Cool написа:Ценралните отвори на джантите отговарят ли на главината ако има дори малко разминаване ще ти тресе. А за другото дабъл дин ти е единственото решение по принцип там има барче
Тресе си още от 1500 оборота и не иска да спре , записал съм се на докторsacho7803 написа:както каза мехаННика--- вътрешни каретаа ако не е от тях сменяш демпферния маховик и си готов
дай пълна газ на 5-та примерно от 1500обо/м.ако тресенето се появява около 2000об. и изчезва над 2500 то е маховик ако продължава да притриса--карета....въпреки че и това не е критерий но е почти сигурен показател
Я не се ядосвай за глупости.Ако централния отвор на джантата е с по-малък диаметър,пак ли конусите на гайките си центрират джантите? Саше,умен мъж си....Fido Dido написа:Пълни глупости....Централният отвор на джантата я фиксира.sacho7803 написа: глупости... конусите на гайките си центрират джантата.
Болтовете са за затягане.
Разберете го най-после!
Ако срещнете болтове за алуминиеви джанти с плоски шайби към тях за присъединяване - не се мъчете да центрирате джантата с тях - няма смисъл!
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 6 госта