Пребоядисване след градушка?

Аватар
ncuxonam

Пребоядисване след градушка?

Мнение от ncuxonam » 11 Сеп 2010 12:02

Здравейте съфорумци,
Преди около месец ме изплющя зверска градушка в Родопите и сега ще вкарвам Козела (щото е мааалко по голям от Яре) в доверен сервиз на Застрахователя.. Не ме питайте защо, просто към момента това е оптималния вариант.. Хубавото поне е, че освен на Застрахователя, сервиза е "доверен" и на нашата фирма, в смисъл там си оправяме служебните коли.. По принцип момчетата от сервиза бяха малко притеснени, защото предния и задния капак, както и тавана са доста очукани и ще имат голям зор с "изпъването", но казаха че имат необходимата техника да се справят.. обясняваха ми че вдлъбнатините се издърпват с вакум и после се китва тънко..
Та молбата ми за помощ е следната: Какво ще ме посъветвате - За какво да настоявам като я оставям? За какво да гледам като я взимам? Какви проблеми да очаквам? Някой имал ли е такива приключения и евентуални проблеми след това?
2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Сеп 2010 14:27

Най-често има проблеми с тавана след подобна интервенция - напукване на кита и ореоли около корекциите след известно време. Повечето бояджии съветват таван да се ремонтира само преди продажба. Иначе си зависи от майсторлъка на момчетата.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 338 пъти
Получена  благодарност: 369 пъти

Мнение от slowtraveler » 11 Сеп 2010 16:28

Имал съм точно такива приключения....
Включващи здраво очукана кола, счупено предно стъкло, пластмаси, огледала и т.н.
Изисках от застрахователя смяна на огънатите пластмаси (не само счупените).
Оправиха автомобила в доверен сервиз. Колата бе моя след това още около 3г (ако си спомням правилно). Никакви проблеми с качеството на боядисване, нито напукване.
Дори се чудих дали не са изправяли ламарината по тавана (имаше сериозни огъвания). Но от друга страна на някои места кита/боята бе дебел над 2мм (до толкова хващаше уреда)...
Колата се държеше само навън под палещото слънце или студ.
Единственото, което е добре да погледнеш е дали са хванати добре/стегнати чарколаците, които са били откачани.
При мен не бе сглобен правилно подкалника, и при един дъжд започна да опира в гумата, та се наложи да го сглобя правилно и да купя 2-3 щипки, които явно са ги били изгубили при монтажа....
Тъй-като при мен всичко бе демонтирано, то бе много трудно да направя пълен оглед при приемане на автомобила.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

muf

Мнение от muf » 12 Сеп 2010 21:44

каквото може-сменяй.
капаците настоявай застрахователя да ги смени.

дори 2-ра употреба, пак е по.добре от половин кило кит по капака, който постоянно се трака.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
ncuxonam

Мнение от ncuxonam » 13 Сеп 2010 08:40

Втора употреба малко трудно.. Със тоя Ярис Седан ;) Я има 3-4 в БГ я не.. И момчетата от сервиза това ги притесняваше най-много - да не би след някое по-силно трясване да фръкне кита и да се "оцъклят" отново ;)
Оказа се, че не всичко са ми описали на огледа.. сега от сервиза ще я карат пак да опишат още два калника и евентуално за капаците ако не смяна, то поне да завишат стойностите, че навсякъде са писали "леко и средно повредена"..

Аватар
martod

Re: Пребоядисване след градушка?

Мнение от martod » 13 Сеп 2010 09:16

ncuxonam написа:Здравейте съфорумци,
По принцип момчетата от сервиза бяха малко притеснени, защото предния и задния капак, както и тавана са доста очукани и ще имат голям зор с "изпъването", но казаха че имат необходимата техника да се справят.. обясняваха ми че вдлъбнатините се издърпват с вакум и после се китва тънко..
Та молбата ми за помощ е следната: Какво ще ме посъветвате - За какво да настоявам като я оставям?
Настоявай най вече, да издърпат всяка една вдлъбнатина, а не като си тръгнеш, да претупат работата само с кит.. biggrin.gif
Другото важно нещо, за което да настояваш е , да използват влакнест кит, че повечето сервизи от бързане работят само с обикновен, защото влакнестият се търка много по трудно..
Ей за тези неща настоявай, а то другото отгоре (боята) просто се вижда... :thumbsup:
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 16 Сеп 2010 21:47

що не си вземеш кинтите от застраховката и не си я караш така? а като ти писне преди да я разкараш я направи.
wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Сеп 2010 10:29

ncuxonam написа:Втора употреба малко трудно.. Със тоя Ярис Седан ;) Я има 3-4 в БГ я не.. И момчетата от сервиза това ги притесняваше най-много - да не би след някое по-силно трясване да фръкне кита и да се "оцъклят" отново ;)
Оказа се, че не всичко са ми описали на огледа.. сега от сервиза ще я карат пак да опишат още два калника и евентуално за капаците ако не смяна, то поне да завишат стойностите, че навсякъде са писали "леко и средно повредена"..
Искай от застрахователя възлагателно писмо за сервиз на Тойота , все поак ти е нова колата
имат си части за всякакви модели wink.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 19 Сеп 2010 10:56

като бояджия да ти кажа яка градушка по капака се лекува само с нов
капак там са прекалено големи амплитудите да издържи какъвто и кит да бъде само ново и ако всичко се спази по технология не би трябвало да има проблем в близките 2-3 години с другите детаили просто в последно време застрахователите не плащат нито хубави материали нито труда и от там в момента са големите проблеми с качеството от цена24лв сега е 12 или 8 на част а нови детаили почти не дават
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 338 пъти
Получена  благодарност: 369 пъти

Мнение от slowtraveler » 19 Сеп 2010 11:12

Николов, искаш да кажеш, че при мен е било изключение???
Нито сменях капак/метални детайли, нито пък застрахователя се е дърпал да смени детайлите, които наистина се нуждаеха от смяна...
Нито пък до момента автомобила има проблеми с конкретния ремонт (новия собственик продължава да държи колата навън на улицата, както бе при мен).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
ncuxonam

Мнение от ncuxonam » 11 Окт 2010 11:13

Взех Козела.. Момчетата добре са си свършили работата.. не трака и не тропа нищо по паважа в Пловдив, а към боядисването засега нямам забележки.. ще видим напролет или по скоро догодина на есен като я поопече Райчо ;)

Публикувай отговор