Проблем при тръгване на първа скорост.
Проблем при тръгване на първа скорост.
Здравейте!
Имам нужда от помощта ви!
Колата ми е Тойота Селика 98 г., 2000 куб.
При потегляне на първа скорост първо забива и след това тръгва, а при втора скорост, ако е на ниски обороти като й подам газ, първо се "чуди", след което потегля бавно, докато качи оборотите и тогава вече върви нормално.
Има и друг проблем, като не знам дали двата са свързани или не.
Когато автомобилът е студен, при запалване започва да работи на 700-800 оборота около 20 сек., след което се включва смукачът.
Ако някой има подобни проблеми или се сеща какво не е наред, ще се радвам да се включи.
Благодаря ви!
П.С. Колата е с газов инжекцион и проблемите ги има и на газ, и на бензин.
Имам нужда от помощта ви!
Колата ми е Тойота Селика 98 г., 2000 куб.
При потегляне на първа скорост първо забива и след това тръгва, а при втора скорост, ако е на ниски обороти като й подам газ, първо се "чуди", след което потегля бавно, докато качи оборотите и тогава вече върви нормално.
Има и друг проблем, като не знам дали двата са свързани или не.
Когато автомобилът е студен, при запалване започва да работи на 700-800 оборота около 20 сек., след което се включва смукачът.
Ако някой има подобни проблеми или се сеща какво не е наред, ще се радвам да се включи.
Благодаря ви!
-
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Проблем при тръгване на първа скорост.
А от кога ги има ? Как се случи ? Е такива неща .tarolit написа:
mishel7524, благодаря ти, ще проверя!
Bass_Man, благодаря за вниманието.
От около половин година започна със забавено включване на смукача, а месец-два по-късно започна да забива леко на първа, като всичко друго беше нормално. Известно време след това започна да забива доста повече на първа, на втора като подам газ на ниски обороти известно време се "чуди", все едно не съм подал газ, и едва тогава много бавно започва да ускорява, докато качи до приблизително 3000 оборота и тръгне както трябва.
Днес правих диагностика, излезе че всичко е наред. Има съмнения за стъпково моторче.
Продължавам с приключението.
Bass_Man, благодаря за вниманието.
От около половин година започна със забавено включване на смукача, а месец-два по-късно започна да забива леко на първа, като всичко друго беше нормално. Известно време след това започна да забива доста повече на първа, на втора като подам газ на ниски обороти известно време се "чуди", все едно не съм подал газ, и едва тогава много бавно започва да ускорява, докато качи до приблизително 3000 оборота и тръгне както трябва.
Днес правих диагностика, излезе че всичко е наред. Има съмнения за стъпково моторче.
Продължавам с приключението.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колега първо провери всички маркучи и вакумчета . След това дебитомер и ламбда сонда . Но на мен ми прилича най-вече на маркуч или пък някаква разхерметизация . За да работи толкова келяво във всички режими сигурно влиза въздух , който не е премерен . Ако е започнало след монтажа на газовата уредба огледай при монтажа да не е батисано нещо .
Ти с газов инжекцион ли си или с обикновенна газова уредба ?
И ако не е тайна къде прави диагностиката и с какъв уред ?
Между другото има няколко случая вече на доста странно държание при дефект на някой от датчиците на колянов/разпределителен вал .
Ти с газов инжекцион ли си или с обикновенна газова уредба ?
И ако не е тайна къде прави диагностиката и с какъв уред ?
Между другото има няколко случая вече на доста странно държание при дефект на някой от датчиците на колянов/разпределителен вал .
Благодаря, колеги!
Всички вакууми ги проверих няколко пъти. Няма извадени, няма скъсани маркучи.
За л. сондата не би ли следвало да излезе при диагностиката?
Диагностиката я правих в сервиз в Плевен, човекът доста разбира от работата си. Явно му стана интересно и на него и другата седмица ще му я оставя за ден.
С газов инжекцион съм, а проблемите започнаха много след монтажа, без никаква причина и ремонт по колата.
Ще почна да проверявам всичко от това, което сте изброили. Благодаря още веднъж!

Всички вакууми ги проверих няколко пъти. Няма извадени, няма скъсани маркучи.
За л. сондата не би ли следвало да излезе при диагностиката?
Диагностиката я правих в сервиз в Плевен, човекът доста разбира от работата си. Явно му стана интересно и на него и другата седмица ще му я оставя за ден.
С газов инжекцион съм, а проблемите започнаха много след монтажа, без никаква причина и ремонт по колата.
Ще почна да проверявам всичко от това, което сте изброили. Благодаря още веднъж!