Malfunction indicator lamp Check the engine

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Re: Malfunction indicator lamp Check the engine

Мнение от мехаННика » 22 Авг 2010 11:43

Dizzle написа:
stasinka написа:Здравейте!
Имам проблем с Toyota Auris...след не добра маневра, опитахме да изкачим баир на втора, при което колата изгасна и тръгна назад...пуснахме ръчна и много силно натиснахме газта и се появи странно съобщение със звуков сигнал Malfunction indicator lamp Check the engine. Много съм притеснена, защото от скоро имаме тази кола и както си личи, не умеем да я управляваме правилно.

Моля да ме посъветвате колко тежка може да е повредата. Във вторник така или иначе отиваме на сервиз, но ми се иска да съм подготвена...аз не съм шофьор, но много си обичам тази тойота и се надявам наистина да не сме сътворили сероизна глупост.

Благодаря ви и хубав уикенд,

Станислава[/img]
щом е още в гаранция не се притеснявай. само не им разказвай така обстойно,щото ще кажат,че ти си виновна и ще искат да им платиш! дай повече данни за колата - бензин,дизел година обем на двг и т.н. след това запали ли колата?ако да - движи ли се нормално? още ли свети лампата? разгледай книжката,там пише коя лампа при какви обстоятелства може да светне

Браво бе, Дизел, много добри съвети даваш и после защо нямало футбол в България.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 22 Авг 2010 13:40

мехаННика написа:
Dizzle написа:
stasinka написа:Здравейте!
Имам проблем с Toyota Auris...след не добра маневра, опитахме да изкачим баир на втора, при което колата изгасна и тръгна назад...пуснахме ръчна и много силно натиснахме газта и се появи странно съобщение със звуков сигнал Malfunction indicator lamp Check the engine. Много съм притеснена, защото от скоро имаме тази кола и както си личи, не умеем да я управляваме правилно.

Моля да ме посъветвате колко тежка може да е повредата. Във вторник така или иначе отиваме на сервиз, но ми се иска да съм подготвена...аз не съм шофьор, но много си обичам тази тойота и се надявам наистина да не сме сътворили сероизна глупост.

Благодаря ви и хубав уикенд,

Станислава[/img]
щом е още в гаранция не се притеснявай. само не им разказвай така обстойно,щото ще кажат,че ти си виновна и ще искат да им платиш! дай повече данни за колата - бензин,дизел година обем на двг и т.н. след това запали ли колата?ако да - движи ли се нормално? още ли свети лампата? разгледай книжката,там пише коя лампа при какви обстоятелства може да светне

Браво бе, Дизел, много добри съвети даваш и после защо нямало футбол в България.
кво да ти кажа брат като исках да ми оправят спирачките по гаранцията (щото скърцаха много) първия им опит беше "не ги използвате правилно,затова не важи гаранцията" !!???? след като видяха обаче,че не минава,много "любезно" се погрижиха

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 22 Авг 2010 17:25

мехаННика написа:
Ами може би първо футболистите трбява да се научат да тичат и да играят , а не да си траят за сервизни кампании и за проблеми добре описани по сервизни бюлетини , да предлагат смяна да части е така за да видим дали ще се оправи или да си траят , че няма филтри на климатика ..................

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 22 Авг 2010 20:52

Bass_Man написа:
мехаННика написа:
Ами може би първо футболистите трбява да се научат да тичат и да играят , а не да си траят за сервизни кампании и за проблеми добре описани по сервизни бюлетини , да предлагат смяна да части е така за да видим дали ще се оправи или да си траят , че няма филтри на климатика ..................
абсолютно вярно , оказа се дори,че имало кампания и за спирачките,но те най-нагло искаха да платя за "ремонт"

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 22 Авг 2010 22:19

Криза,майката си е.... .

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 23 Авг 2010 00:49

Да не мислиш , че преди кризата е било нещо по-различно ? Даже май тогава бяха доста по-нагли .

stasinka

лошото отмина...

Мнение от stasinka » 24 Авг 2010 20:37

Здравейте...лошото отмина, колата вече няма съобщения за грешки. Грешката, която е отчетена е PO3040 ... готови сме за път. Бъдете готови за още въпроси.

Аватар
Dizzle

Re: лошото отмина...

Мнение от Dizzle » 24 Авг 2010 23:41

stasinka написа:Здравейте...лошото отмина, колата вече няма съобщения за грешки. Грешката, която е отчетена е PO3040 ... готови сме за път. Бъдете готови за още въпроси.
имаше ли нещо за поправяне или само изчистиха грешката? колко ти струваше "удоволствието"?

Аватар
Bass_Man

Re: лошото отмина...

Мнение от Bass_Man » 25 Авг 2010 01:35

stasinka написа:Здравейте...лошото отмина, колата вече няма съобщения за грешки. Грешката, която е отчетена е PO3040 ... готови сме за път. Бъдете готови за още въпроси.
Сигурни ли сте , че не е PO340 ? Иначе си е баш сензора на кам-а . Което е абсолютно нормално .

stasinka

Мнение от stasinka » 25 Авг 2010 10:01

Да, по-скоро ти си прав PO34...а сериозно ли е това със сензора? От сервиза са обяснили, че ако пак присветне, ще прегледат някакъв датчик...иначе имахме едно скърцане отзад и се оказа, че е заради ръжда на накладката или диска (ще ме извините, но все още съм доста боса в материята). За диагностициране на грешката май са взели 38 лева, а за смяна на маслото към 130. Доволна съм от Пит Стоп Ауто, добри момчета...

Айди и хей, хубаво да си имаш тойотка нали?

stasinka

Мнение от stasinka » 11 Сеп 2010 17:42

Скъпи собственици на Toyota Auris,
Направихме един дълъг тест драйв, 3241 километра при среден разход 6 на 100, по добри пътища, магистрали, ремонти, планини из далечна Турция и нашата мила България....и колата се държа геройски, понякога поскърцваше, но това уж накладките.
Гнази грешка за Malfunction да чукам на глава, повече не се появи. Размина ми се късметлийската.
А сега искам само да попитам собствениците на Auris, имате ли тази екстра прозорците сами да се затварят при заключване на колата. Ние караме Auris D4D 90 к.с. от 2007 ... имаме си екстри за климатроник, въздушни възглавници, фарове за мъгла и разни други, но не знам как да проверя стъклата. Any ideas ...
И благодаря!

Стаската

Scott

Мнение от Scott » 11 Сеп 2010 19:46

stasinka написа:... имате ли тази екстра прозорците сами да се затварят при заключване на колата. ...не знам как да проверя стъклата.
Остави ги отворени и заключи. Ако не се затворят, значи я нямате biggrin.gif
Сериозно, ако когато заключваш с дистанционното и задържиш бутона около 10 секунди прозорците не се затворят, значи няма такава екстра.

stasinka

Мнение от stasinka » 11 Сеп 2010 20:00

Ще пробвам и ако нямаме, ти си виноват!

шегувам се, просто ще трябва да внимавам повече като оставям колата тук и там по света и у нас!

Благодаря!

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 12 Сеп 2010 00:16

stasinka написа:Скъпи собственици на Toyota Auris,
Направихме един дълъг тест драйв, 3241 километра при среден разход 6 на 100, по добри пътища, магистрали, ремонти, планини из далечна Турция и нашата мила България....и колата се държа геройски, понякога поскърцваше, но това уж накладките.
Гнази грешка за Malfunction да чукам на глава, повече не се появи. Размина ми се късметлийската.
А сега искам само да попитам собствениците на Auris, имате ли тази екстра прозорците сами да се затварят при заключване на колата. Ние караме Auris D4D 90 к.с. от 2007 ... имаме си екстри за климатроник, въздушни възглавници, фарове за мъгла и разни други, но не знам как да проверя стъклата. Any ideas ...
И благодаря!

Стаската
имам абсолютно същата,но за съжаление няма такава екстра - свикни да проверяваш дали си ги затворила wink.gif накладките си скърцат и при мен,нищо че ги смениха точно заради това.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 12 Сеп 2010 00:20

Bass_Man написа:
мехаННика написа:
Bassman-e тези кампании дали само за гаранционните автомобили важат или би трябвало да е за всички,както с педала на газта(говоря за купени от дилъра,а не втора ръка от другаде)?

Публикувай отговор