Удар при рязко отпускане на съединителя

Публикувай отговор
Аватар
stepa

Мнение от stepa » 12 Юли 2010 15:51

Само цвят dry.gif

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от max-2 » 12 Юли 2010 16:49

На Кастрол има подходящи греси за външно и вътрешно каре. Като сменях моя напукан външен маншон през вътрешното каре, да не чукам външното да го разбивам, се убедих наистина в качеството на японската смазка. На близо 250к км смазката на външното каре си беше тъмно зелена, а на вътрешното-светло бежова, т.е. никакво износване и никакви метални частици вътре. Другото, което ми направи впечатление е че студени и двете смазки изтичаха като гъст мед и бяха страшно мазни(чак ме е яд, че не ги събрах за да ползвам отново тях), докато кастрола, който купих студен си стои на буца, няма никаква течливост=зимата на къси разстояния докато загрее да влезе навсякъде и колата вече е спряла. Но какво да се прави, няма нищо вечно, старите коли бяха по-здрави... wink.gif Някой ако иска мога да снимам тубите от греста, която препоръчва Кастрол.
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
stepa

Мнение от stepa » 13 Юли 2010 09:13

Ще е супер да видим снимки.
А ако някой зане каква е оригиналната грес ще е още по добре да сподели.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 14 Юли 2010 01:02

Принципно полуоските не са толкова "страшно" място така , че не преигравайте с тази грес . :whistle:

Аватар
max-2

Мнение от max-2 » 14 Юли 2010 21:19

Ето греста:
Прикачени файлове
Изображение0471.jpg
Изображение0471.jpg (60.38 KiB) Преглеждано 1761 пъти
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
stepa

Мнение от stepa » 15 Юли 2010 08:39

Благодаря ти max-2.

Само че сега малко съм объркан.

Тъмната грес ОК но светлата пише че широкоспектърна и температурно устойчива. Че за нея не съм сигорен дали е правилната грес за каре тази същатат грес в Германия я изпилсват за места кадето няма много обороти като кормилна щанга в капачките на лагерит на главината. Не знам дали става за тази цел.

Ти от къде имаш такава информация че става?

ПС. Преди да съм всял някакви недоразумения.
След катъо написах мнението си реших да почета малко в нета или по точно за тези два вида грес.

и за двата пише че са за ниско оборотни лагерни връски. Това според мен узначава че не стават за полуоски но моля да ме поправите ако греша.

Аватар
max-2

Мнение от max-2 » 15 Юли 2010 10:55

Тези смазки ги избрахме с един механик, като ги купих от магазина до сервиза. Общо взето няма голям избор с гресите, които се предлагат, щом казваш, че светлата грес става за лагери на главини, главините не са с по-малко обороти и по-малко натоварване от карето, а дори повече. Аз пакетчетата, които ги дават към маншоните от 10-15лв. ги ползвам да си смазвам вратите на гаража, че там въобще не се знае какво са сложили...
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 15 Юли 2010 22:44

Принципно на пазара има греси колкото искате . Това , че ги няма в Практикер или в железарията до вас не е показателно .
Другото важно нещо е , че обороти до към 10 000 са си ниски обороти . А полуоските никога няма да се въртят дори и с 5000 така , че както казах прекалено много драматизирате с тази грес за полуоски . Стига да е качествена всяка една грес ще стане за там .
В един материал за обучение на механици на Тойота за карета е дадена абсолютно обикновенна широкоспектърна грес . А за лагерите дават някаква по тъмна MO2S ( молибден ди сулфат ) . Най-вероятно заради по-малкото триене .
Другото , което днес разбрах от разговори с разни хора е , че при много нови японски автомобили се появяват дефекти ( основно шумове : тропане скърцане и тн. ) от спестяване с грес по разни силови части . Така , че най-добре където може да се гресира си отваряйте и си гресирайте доволно .

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 15 Юли 2010 22:53

Bass_Man написа:Принципно полуоските не са толкова "страшно" място така , че не преигравайте с тази грес . :whistle:
Мълеей,какви кахъри съм имал с полуоски,много "страшно" ми беше.После ми стана и много "скъпо".

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 15 Юли 2010 22:56

Искаш ли да се хванем на бас , че не са били от неправилен тип грес ?
Или само ще си чатим и ще си споделяме ?
Защото на мен на един опел ми излезе полуоската в движение и сигурно е било пак от греста а ?

Аватар
stepa

Мнение от stepa » 16 Юли 2010 09:01

Bass_Man написа:Принципно на пазара има греси колкото искате . Това , че ги няма в Практикер или в железарията до вас не е показателно .
Другото важно нещо е , че обороти до към 10 000 са си ниски обороти . А полуоските никога няма да се въртят дори и с 5000 така , че както казах прекалено много драматизирате с тази грес за полуоски . Стига да е качествена всяка една грес ще стане за там .
В един материал за обучение на механици на Тойота за карета е дадена абсолютно обикновенна широкоспектърна грес . А за лагерите дават някаква по тъмна MO2S ( молибден ди сулфат ) . Най-вероятно заради по-малкото триене .
Другото , което днес разбрах от разговори с разни хора е , че при много нови японски автомобили се появяват дефекти ( основно шумове : тропане скърцане и тн. ) от спестяване с грес по разни силови части . Така , че най-добре където може да се гресира си отваряйте и си гресирайте доволно .
Благодаря за поеснението сега вече знам като ми предстои грсиране или смяна на маншон или каре какво да закупя от към грес.

П.С

Не смятам че прекаляваме за греста защото според мен е важно да се използва правилната иначе стават бели.

Аватар
martod

Мнение от martod » 16 Юли 2010 09:07

Bass_Man написа: Защото на мен на един опел ми излезе полуоската в движение и сигурно е било пак от греста а ?
Със сигурност е от греста..
Сложил си много грес и тя е избутала полуоската.. tongue.gif
В никакъв случай не е от изгнилите греди и скъсаният под, там където се захваща задния тампон на носача.. laugh.gif biggrin.gif laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 16 Юли 2010 12:44

Не ве не е от много грес , а понеже е била от лилавата , а трябвало от кафеникаквата biggrin.gif laugh.gif tongue.gif !
stepa написа:.........................
П.С

Не смятам че прекаляваме за греста защото според мен е важно да се използва правилната иначе стават бели.
Няма лошо да си го мислиш но просто точно това място не е толкова чувствително към типа на греста от колкото към липсата и .

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 16 Юли 2010 23:36

Басмане,има едни греси,дето направо си изтичат през маншона.Иначе са супер опаковки,марка,ала - бала,Блокира карето на главината,щях да се пребия.Жената каза пак от нея грес да си купя.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 17 Юли 2010 03:31

И ? Не разбрах нея грес какъв цвят беше ?

Публикувай отговор