ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ
Вярно, че е свързана (и навярно връща комисионни на застрахователя.
Но не мога да се съглася, че компанията е наела 'общи работници', защото не ги плаща компанията, а ти...
Те да ти кажа честно парите отиват на едно и също място, в застрахователната компания. Не са общи работници ами са служители на фирмата застраховател. Просто фирмата, която маркира и застрахователната компания са уж две различни звена но реално погледнато кинтите отиват на едно и също място. Това имах предвид като го казах това, че парите отиват да не се краде. Или като се крадат коли един вид парите за маркирането отиват за иплщанае на кражбата дали от части или изцяло това не мога да кажа. То затова има много компании които имат презастрахователи, като Лев инс или Бул инс. Демек старите мутри ВИС и СИК ;) Така че който иска да си е сигурен ако може да се каже така маркира, който не иска не маркира има и такива компании. Всеки избира сам къде да си направи Каското.
Но не мога да се съглася, че компанията е наела 'общи работници', защото не ги плаща компанията, а ти...
Те да ти кажа честно парите отиват на едно и също място, в застрахователната компания. Не са общи работници ами са служители на фирмата застраховател. Просто фирмата, която маркира и застрахователната компания са уж две различни звена но реално погледнато кинтите отиват на едно и също място. Това имах предвид като го казах това, че парите отиват да не се краде. Или като се крадат коли един вид парите за маркирането отиват за иплщанае на кражбата дали от части или изцяло това не мога да кажа. То затова има много компании които имат презастрахователи, като Лев инс или Бул инс. Демек старите мутри ВИС и СИК ;) Така че който иска да си е сигурен ако може да се каже така маркира, който не иска не маркира има и такива компании. Всеки избира сам къде да си направи Каското.
- IvoDobrev
- Благодарил/а: 1 път
След градушката в събота....
днес бях в БулИнс. Като цяло - бързо и без проблеми, като изключим, че пораженията не са големи и пича доста се дзвери с фотоапарата. Това ми е трета щета, но дума не стана за проценти и тем подобни. Утре отивам в ТМ с възлагателното писмо, да видим там с какво ще ме изненадат.

и Алианц ,а може би и другиbubarak написа:Маркировката се прави с цел при евентулна щета на сменяеми части и детайли, автомобила да постъпи за оглед именно със счупения детайл примерно. Единствените компании, които не маркират автомобилите и съответно не натоварват клиента с излишни разходи, това са Евроинс и Интерамерикан.
- Raya
- Получена благодарност: 2 пъти
Това ми беше с 1-та кола, когато още хич не бях в час с материала.
И най-интересното, че стана не в квартала ми, а в центра паркирана за 20 мин. След като я обявих за открадната, в районото имах познат полицай, който ме светна и ме свърза със хората. Искаха ми половина от цената на колата, с пазарзлък стигнахаме до 1/3.
От тогава, ако не успея да застраховам, когато й изтича застраховката я държа на платен/охраняем паркинг. но като гледам кой и как охранява не знам има ли смисъл.
Това беше през 90-те гг, сега не знам как е. Но ми дошушнаха, че компанията в която сте застраховали ( не всички) и не сте подновили застраховката следят колата и след изтичане на 15 дена , колата изчезва.
И най-интересното, че стана не в квартала ми, а в центра паркирана за 20 мин. След като я обявих за открадната, в районото имах познат полицай, който ме светна и ме свърза със хората. Искаха ми половина от цената на колата, с пазарзлък стигнахаме до 1/3.
От тогава, ако не успея да застраховам, когато й изтича застраховката я държа на платен/охраняем паркинг. но като гледам кой и как охранява не знам има ли смисъл.
Това беше през 90-те гг, сега не знам как е. Но ми дошушнаха, че компанията в която сте застраховали ( не всички) и не сте подновили застраховката следят колата и след изтичане на 15 дена , колата изчезва.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Просто нямаш опит (предполагам, че си бил твърде млад).Dizzle написа:пазарила си се със застрахователната компания ли?само не разбрах под какъв предтескт ти казаха,че колата ти е у тях и как се е озовала там?и как като е обявена за открадната и намерена от полицията ще те карат да плащаш(и кой)?
В тъмните 90-е се полагаха основите на капитализма и всичко беше възможно (то като, че ли сега не е!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
така е! чувал съм подобни истории за преди няколко години, пак същата работа ,но без застрахователи да са намесени - просто некви хора се обаждат и искат "откуп" и случайно след като е платен полицията ги завежда при колатаzi_zi_top написа:Просто нямаш опит (предполагам, че си бил твърде млад).Dizzle написа:пазарила си се със застрахователната компания ли?само не разбрах под какъв предтескт ти казаха,че колата ти е у тях и как се е озовала там?и как като е обявена за открадната и намерена от полицията ще те карат да плащаш(и кой)?
В тъмните 90-е се полагаха основите на капитализма и всичко беше възможно (то като, че ли сега не е!)!!!
- Raya
- Получена благодарност: 2 пъти
Както zi_zi_top казва, явно си твърде младDizzle написа:пазарила си се със застрахователната компания ли?само не разбрах под какъв предтескт ти казаха,че колата ти е у тях и как се е озовала там?и как като е обявена за открадната и намерена от полицията ще те карат да плащаш(и кой)?

Всичко това не беше официално ......със компанията, полицая. А как го разбрах? съвсем случайно......докато си висях в районото да пиша хъртийки, видях познат, който работи там, след като си поговорихме какво правя там, човека "удари" едно рамо. Беше случайност, иначе щях да се простя с колата. Всичко беше от ухо на ухо и така се стигна до необходимите хора, които не криха кои са. И официално колата не беше намерена от полицията. Което сега ме подсеща, че не съм уведомила полицията за намерената кола. А се сещам как миналата зима дойдоха от полицията да ми кажат, че са намерили открадната кола преди 11г. ( това е друга).
Та, всякакви абусрди стават.