ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 22 Май 2010 11:53

По-добре да ги даваме,че кратуните както са огладнели-само се озъртат какво да сгънат.Не,че стикера им пречи,обаче нали самите те ги слагат-някак неудобно се получава.

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 22 Май 2010 18:50

Вярно, че е свързана (и навярно връща комисионни на застрахователя.
Но не мога да се съглася, че компанията е наела 'общи работници', защото не ги плаща компанията, а ти...

Те да ти кажа честно парите отиват на едно и също място, в застрахователната компания. Не са общи работници ами са служители на фирмата застраховател. Просто фирмата, която маркира и застрахователната компания са уж две различни звена но реално погледнато кинтите отиват на едно и също място. Това имах предвид като го казах това, че парите отиват да не се краде. Или като се крадат коли един вид парите за маркирането отиват за иплщанае на кражбата дали от части или изцяло това не мога да кажа. То затова има много компании които имат презастрахователи, като Лев инс или Бул инс. Демек старите мутри ВИС и СИК ;) Така че който иска да си е сигурен ако може да се каже така маркира, който не иска не маркира има и такива компании. Всеки избира сам къде да си направи Каското.

Аватар
IvoDobrev
Благодарил/а: 1 път

Мнение от IvoDobrev » 21 Юни 2010 23:25

След градушката в събота.... wacko.gif днес бях в БулИнс. Като цяло - бързо и без проблеми, като изключим, че пораженията не са големи и пича доста се дзвери с фотоапарата. Това ми е трета щета, но дума не стана за проценти и тем подобни. Утре отивам в ТМ с възлагателното писмо, да видим там с какво ще ме изненадат.

bubarak

Мнение от bubarak » 14 Юли 2010 16:21

Маркировката се прави с цел при евентулна щета на сменяеми части и детайли, автомобила да постъпи за оглед именно със счупения детайл примерно. Единствените компании, които не маркират автомобилите и съответно не натоварват клиента с излишни разходи, това са Евроинс и Интерамерикан.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 14 Юли 2010 16:26

bubarak написа:Маркировката се прави с цел при евентулна щета на сменяеми части и детайли, автомобила да постъпи за оглед именно със счупения детайл примерно. Единствените компании, които не маркират автомобилите и съответно не натоварват клиента с излишни разходи, това са Евроинс и Интерамерикан.
и Алианц ,а може би и други

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 14 Юли 2010 16:40

Които се оплакаха на комисията за конкуренцията, да отпаднат тези маркировки, защото техните коли по-често се крадат и разбиват.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 14 Юли 2010 17:09

Raya написа:Които се оплакаха на комисията за конкуренцията, да отпаднат тези маркировки, защото техните коли по-често се крадат и разбиват.
вярно ли е това? що просто не са започнали и те да ги маркират?

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 14 Юли 2010 17:38

Dizzle написа: вярно ли е това?
Преди месеци го прочетох в новините, което има резон. Кой мислите, че краде колите? :whistle:
За съжаление, преди години си откупвах автомобила си от известна застрахователна компания ( не бях го застраховала никъде).

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 14 Юли 2010 17:43

Raya написа: За съжаление, преди години си откупвах автомобила си от известна застрахователна компания ( не бях го застраховала никъде).
я разкажи

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 14 Юли 2010 17:55

Това ми беше с 1-та кола, когато още хич не бях в час с материала.
И най-интересното, че стана не в квартала ми, а в центра паркирана за 20 мин. След като я обявих за открадната, в районото имах познат полицай, който ме светна и ме свърза със хората. Искаха ми половина от цената на колата, с пазарзлък стигнахаме до 1/3.
От тогава, ако не успея да застраховам, когато й изтича застраховката я държа на платен/охраняем паркинг. но като гледам кой и как охранява не знам има ли смисъл.
Това беше през 90-те гг, сега не знам как е. Но ми дошушнаха, че компанията в която сте застраховали ( не всички) и не сте подновили застраховката следят колата и след изтичане на 15 дена , колата изчезва.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 14 Юли 2010 18:08

пазарила си се със застрахователната компания ли?само не разбрах под какъв предтескт ти казаха,че колата ти е у тях и как се е озовала там?и как като е обявена за открадната и намерена от полицията ще те карат да плащаш(и кой)?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Юли 2010 19:16

Dizzle написа:пазарила си се със застрахователната компания ли?само не разбрах под какъв предтескт ти казаха,че колата ти е у тях и как се е озовала там?и как като е обявена за открадната и намерена от полицията ще те карат да плащаш(и кой)?
Просто нямаш опит (предполагам, че си бил твърде млад).
В тъмните 90-е се полагаха основите на капитализма и всичко беше възможно (то като, че ли сега не е! cool.gif )!!!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 14 Юли 2010 19:19

zi_zi_top написа:
Dizzle написа:пазарила си се със застрахователната компания ли?само не разбрах под какъв предтескт ти казаха,че колата ти е у тях и как се е озовала там?и как като е обявена за открадната и намерена от полицията ще те карат да плащаш(и кой)?
Просто нямаш опит (предполагам, че си бил твърде млад).
В тъмните 90-е се полагаха основите на капитализма и всичко беше възможно (то като, че ли сега не е! cool.gif )!!!
така е! чувал съм подобни истории за преди няколко години, пак същата работа ,но без застрахователи да са намесени - просто некви хора се обаждат и искат "откуп" и случайно след като е платен полицията ги завежда при колата

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 14 Юли 2010 21:12

Както zi_zi_top казва, явно си твърде млад :)))).
Всичко това не беше официално ......със компанията, полицая. А как го разбрах? съвсем случайно......докато си висях в районото да пиша хъртийки, видях познат, който работи там, след като си поговорихме какво правя там, човека "удари" едно рамо. Беше случайност, иначе щях да се простя с колата. Всичко беше от ухо на ухо и така се стигна до необходимите хора, които не криха кои са. И официално колата не беше намерена от полицията. Което сега ме подсеща, че не съм уведомила полицията за намерената кола. А се сещам как миналата зима дойдоха от полицията да ми кажат, че са намерили открадната кола преди 11г. ( това е друга).
Та, всякакви абусрди стават.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 15 Юли 2010 22:22

nowyaris написа:По-добре да ги даваме,че кратуните както са огладнели-само се озъртат какво да сгънат.Не,че стикера им пречи,обаче нали самите те ги слагат-някак неудобно се получава.
И аз съм лепил 95 и 96.Ако има чалъм пак бих лепил.Хубав живот не омръзва.

Публикувай отговор