Отопляеми седалки Авенсис 1

Аватар
boqnkov_
Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d

Отопляеми седалки Авенсис 1

Мнение от boqnkov_ » 12 Юли 2010 12:48

Здравейте, колеги, миналата седмица си купих Авенсис 1 2.0ТД 99' комби и много му се радвам. :) Разбира се... сега ми е голям мерак да си я стягам. Не че има какво толкова де... ама все пак. Първият ми въпрос е:
1. Възможно ли е да имам подгряващи седалки, защото гледам под седалката има някакъв дебел сноп кабели с метален екран, които взизат в седалка и същия сноп го има от седалката към облегалката? Да обаче нямам изведени копчета за това нещо. Дали инсталацията си я има и ако я има къде е и мога ли лесно да си изведа копчета някъде и да си ги ползвам зимата?

2.Колата е с 4 ел стъкла и моето (шофьорското) има режим AUTO, който много често ми прави парчета. Като е свалено стъклото и цъкна ауто да се вдигне само, то се вдига само 2 - 3 см и пак си слиза до долу. Другата мизерия е ако все пак си тръгне нагоре, стига до края, затваря си се и веднага след това се отваря отново с 10 - 15 см. Та... къде да търся проблема, защото ще се забърквам сам да си слагам аларма + модул за вдигане на стъклата.

3.С какви размери са предните и задните говорители във вратите и от къде най - лесно мога да "вляза" в купето от двигателния отсег с дебел кабел, който ми е нужен за аудио система.

4.Защо при запален мотор, като включа вентилатора и оборотите се вдигат, без да въм включил климатика, нещо компа се лъже според мен. Вие какво мислите?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 12 Юли 2010 13:42

По т1 Ако имаш бутон до скоростният лост значи имаш отопление на седалките . Обикновено тази екстра се монтира ако колата има кожен салон . Въпреки че съм виждал и при текстил. А снопът кабели можеби е за въздушната възглавница на седалката и за регулиране на положението на седалката
т2 Зада се сваля само стъклото ти значи нещо го тормози . При мен този проблем гое правило когато стъклото мисе прибира почти до горе и точно когато влиза стъклото в уплънението и го връща абротно на долу .
т.4 Това сие нормално

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 12 Юли 2010 14:21

Колега, положението на седалките ми е изцяло механично. Да, има еърбег долу до колана, но защо този кабел ще отива към облегалката? А пък може и така да са го измислили японците. По проблема със стъклото. Значи проблема ми е механичен а не електрически така ли? Нормално ли е стъклото като е свалено наполовина като го хвана с ръката и да се повдига 2 -3 см (все едно само лежи на някаква релса без да е захванато за нея. Това го мисля защото като го свалям от най горно положение надолу в първия момент не мога да отворя прозореца 1 см да речем. Като задържа машинката започва да работи, а стъклото сякаш залепва за момент в най - горно положение, миг след това пада рязко 2- 3 см и си слиза нормално. Също така като се качва автоматично и ако реши да не слиза надолу се чуват 2 - 3 прещраквания и си се кротва. Благодаря на колегата за бързия отговор.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 12 Юли 2010 14:29

Защото въздушнатати възглавница се намира точно отстрани на облегалката на седалката пък и тези врътки за настроика на седалката предполагам че са на жила .А за стъклото най вероятно е износен механизъм на стъклоповдигвача

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 12 Юли 2010 19:03

Вдига обороти , защото колата не е загряла. И моята прави така, когато е студена. Без значение дали искаш да духа топло или студено.
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 13 Юли 2010 10:55

Благодаря за отговорите колеги. Остана само въпроса от къде мога да вляза в купето от двигателния отсег. Има ли някъде гумена тапа или нещо такова да са предвидили конструктурите?

KingSteve

Мнение от KingSteve » 16 Юли 2010 16:10

Добър въпрос! Аз не намерих такава преди време. Успях да прекарам 1 кабелче покрай оригиналния сноп от кабели близо до помпата на съединителя. За съжаление обаче той не води директно до двигателния отсек а кабела се отзова над кората на подкалника. Развих леко кората и го подведох към 1 от двете фабрични дупки близо до макферсона. Малко сложно но тогава не намерих друго решение.
Avensis 7A-FE

Публикувай отговор