Ами това не е вярно ! Точно това се опитвам да обясня от не знам колко време и вие все едно си меляте промивки такива ! Не мое ли си набиете у кратуните , че няма дизел с работни обороти над 5000 ? И също така , че няма равни условия за бензина и за дизела по кубатура или по каквото и да било друго !fancy55 написа:--------------------------------------------------------------------------------
Дизеловия двигател при едни и същи условия на експлоатация е по-икономичен от бензиновия при една и съща кубатура на двигателя.
Диезела си е строго профилиран тип двигател и има очевадни предимства при много ниски обороти ! При машини които работят с 1000 , 500 , 200 , 50 , 10 и тн обороти . Просто нафтата не може да гори бързо !!!!!!!!! А когато гори бавно гори много добре и за това не и трябват кой знае какви системи . А за да гори малко по-бързо производителите се чудят на колко хиляди бара да я надуят та барем заприлича на бензин . Поради тази причина печките трябва да си се карат между 2000 и 3000 оборота и да си ви чука на икономийка и да не се разпадате .
Верно ли Ауди взеха "льоман-а" ? И къде го отнесоха ? А да си чувал , че БМВ биха в пистовия шампионат със сериен дизел 98-99 ( та ако не беше и 97-ма ) ? Съмнява ме !fancy55 написа: Щот преди няколко годинки ауди взеха льоман-а ,нали.... 2: Ако сложим да ги мерим на 2бр автомобили с еднаква кубатура, дизела е с 1,5 литра надолу....
Като си тръгнал да спориш виж Ауди с кого са се състезавали и в кой клас са били . Това "льоман-а" не е , като пред блока децата да се съберат от 8 до 15 годишни и да си играят на жомка ! Има си класове , коне , кубици и тн . Само да не се изненадаш , че са били в клас с три отбора от , които другите двама участници са на ниво направи си сам . И после да те питам ти коя точно част от това Ауди виждаш да се ползва някъде във ВАГ групата ? Щото аз гледах една реклама как великото ТДИ се дърпа със изтребител и му взе старта . Значи дизелите са по-бързи и от реактивните . И от утре всички самолети стават ТДИ-та !
Щом дизела е 1,5 литра надолу от всяка кубатура значи всички си взимаме 6 литрови двигатели и сме ок . Защото при неговия разход 1,5 литра разлика са нищо . Демек трябва малко в проценти да започнеш да мислиш .
Еми каза го !fancy55 написа:4: за бензиновите само ще кажа ,че един приятел с авенсис 1.8vvti ,долива по 600 гр. МАСЛО на 1000 КИЛОМЕТРА !?
БМВ не ги мисли .fancy55 написа: А за BMW-Mpower, не съм чувал да слагат турбина НА НИКОЙ бензинов двигател! Напротив с това се гордеят,че на тия двигатели не им треа турбо......
Това вече си е истинско предимство . Само никой не разбра какво става , като изпилиш дизела на високи обороти ...............fancy55 написа: 5: Много бензини гаснат ако тръгнеш почти без газ ,както тръгваш с дизела и са много слаби ,ако не ги изпилиш на високи обороти.....,нали !
Още чакам в някой технически тълковен речник да се появи тълкувание на думата "еластичен" когато става въпрос за ДВГ . Ама така и не се появява . Може би защото пододбен параметър не съществува ? Не не може да бъде все пак дизела е "по-еластичен" !fancy55 написа: Знаем ,че и модерния дизел е по-еластичен и не се плаши от натискане...... После искам да попитам ,защо нито един сериозен ДЖИП не се прави с бензинов двигател? -щот са здрави ,пустите му двигатели..... После ще кажа ,че не е напразно-не гаснат при елементарна влага ,както повечето бензини при проливен дъжд и т.н. ......
А и ако може да ни дадеш една представителна извадка или поне каталог със "сериозни" джипове , които се правят само дизели . Защото за всичките , които се сещам първо са бензиновите двигатели . А и някак си в трудни условия , като студ например нафтата не ми се вижда много практична . Пък и не знам кой комон рейл ще устиска в пустинята та май серизоните джипове си ги карате пред блока ......
Иначе викаш в дъжда бензин не върви а ? Всички бензини при повече от 60% влажност и застават на трупчета ? Хахахахахахахахах ти си егати веселия пич !
При толкова заблудени хора как няма да се продават "високотехнологични" дизели а ?
Ти си капитан ве баце няма нужда ти проверяваме сметките , според това , което казваш преценявам , че можем да ти се доверим на 100% !fancy55 написа: И накрая моя разход на Avensis /D4D/110 e: 6.2л. на градско и 1000-1100км/ с 60л на извън..... сами си го сметнете! Успех на всички с Тойота!